Hrdinství vždy budí kontroverze. U zbabělců.

 Sněmovna vyřadila z návrhů na vyznamenání, předkládaných presidentu Zemanovi,  bratry Mašíny, neboť prý "budí kontroverze..."

 

 U zbabělců vždy budí srovnání se skutečným hrdinstvím kontroverze. Vyniká tak jejich vlastní zbabělost a malost.

Hlavně proto se odbojáři z 2. světové války začali vyznamenávat vlastně až po skončení totality, kdy už jich žila jen hrstka - a tudíž se také rychle ztenčovaly řady těch, jimž jejich hrdinství připomínalo vlastní mravní ubohost.  

Pokud se podíváte do protektorátního tisku z května a června 1942, tedy z období heydrichiády, krom seznamů popravených tam najdete i kolaborantské úvahy o Benešových agentech, kteří ruší náš klid, jenž potřebujeme na práci pro Říši... 

Ještě dlouho po válce čekali parašutisté, jejichž památka se začala široce uctívat až po skončení socialismu, na uznání, jež jim právem patřilo. Komunisté o nich mlčeli jako hrob. Ve srovnání s jejich skutky totiž tzv. odboj komunistů, započatý ostatně až po přepadení SSSR Německem, vypadal jako dětská hra na schovávanou. 

Že budí Mašínové "kontroverze" u představitelů estébáckého hnutí, asi nikoho nepřekvapí. To proti nim, nebo proti jejich rodičům bylo hrdinství Mašínů namířeno. 

Proto buďme i nadále klidní : Tzv. "Hrdinové", jež Zemanovi navrhne hnutí ANO a jež tento v Čechách zapomenutý kozák nakonec vyznamená, rozhodně žádné kontroverze budit nebudou... Jako nebudí ani kontroverze, ale ani zájem zcela běžní čičmundové, kteří by sami jen těžko vysvětlovali, v čem jejich údajné hrdinství spočívá... 

A jak se říká, že všechno zlé je k něčemu dobré, asi by nebylo větší urážkou pro Mašíny, než aby je vyznamenával ruský agent na vozíku, dnes již zcela nefunkční pohrobek komunismu, Zeman. 

Nebylo by to vyznamenání, ale zesměšnění jejich statečnosti, nemající široko daleko srovnání a obdoby. 

A tak - vlastně dobře, že tak... 

Na druhé straně : Kdepak byli soudruzi z ANO a Zemanovi pohůnci, když se stavěl Mariánský sloup ? Ten podle nich kontroverze nebudí? 

Anebo jsou jim jedno... ? 

___________________________

___________________________

Události - 13.5. 2021   čas 39.20

Události — Česká televize (ceskatelevize.cz)

__________________________

__________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-14 14:31
Zbabělec resignoval. Při prvním závanu větru. Na funkci, kam se nikdy neměl dostat :

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-14 14:34
Podpásovky ve sporu o dítě :

vitalia.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-14 20:05
Podivné velké tlaky. J.K.

www.forum24.cz/.../

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-14 21:04
Omezeným primitivům z Milionu chvilek je zase všechno zkráceně jasné. Jejich stupidně-primitivní názory mohou sloužit akorát pro pobavení zasvěcených.

A, všimněte si, - jak okamžitě ožili. Se stejně stupidními "výklady" jako před dvěma roky.

Už zase mají údajně proč demonstrovat.

Že by rezignoval Zeman kvůli tomu, že by chtěl skutečně vyšetřit Babišovu kauzu, si snad nemůže myslet ani ten omezenec Roll :

____________

"Kvůli kroku Pavla Zemana změnila své plány i iniciativa Milion chvilek pro demokracii. Původně plánovala na pondělí akci s názvem 100 let stačilo! před sídlem KSČM u příležitosti stého výročí založení komunistické strany. Tu ovšem ruší a demonstraci svolává na čtvrtek na půl sedmou večer na Václavské náměstí.

„Odstoupení státního zástupce Pavla Zemana v důsledku tlaků Marie Benešové je natolik závažné, že na příští čtvrtek svoláváme demonstraci. Nátlak Marie Benešové na Pavla Zemana je naprosto nepřijatelný. Vyšetřování kauzy Čapí hnízdo se chýlí ke konci a hradní kauzy probublávají. Tahle vláda nesmí rozhodovat o dalším nejvyšším státním zástupci,“ řekl k okolnostem pro pořádání demonstrace předseda Milionu chvilek Benjamin Roll. „Požadujeme demisi Marie Benešové. A požadujeme, aby vláda s trestně stíhaným premiérem nevybírala nového státního zástupce,“ dodal.
___________________

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.