Pád panáka, ani miliony jelimanů

nezasluhují hlubší pozornosti veřejnosti. Leda panáka odklidit z cesty na smetiště - a jelimany poslat zpátky do školních lavic, kam jedině patří.  

 

Oznámení resignace nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana je třeba vidět právě ve výše uvedeném světle. A nebýt možnosti, že se této příležitosti chopí desítky jelimanů a budou mu věnovat miliony chvilek na vytvoření zjevně neexistujícího hrdiny, nestála by mi tato událost ani za komentář. 

Nelze však přehlédnout, že zde existuje spolek milionu jelimanů, kteří se na sebe stůj co stůj snaží přitáhnout pozornost, obvykle znovuvedením minulých, dávno skončených válek (viz ohlášená demonstrace ke 100. výročí KSČ, která má mít asi jediný efekt - připomenout veřejnosti stoleté výročí této zločinecké organizace, jež by jinak většina společnosti vůbec nezaznamenala) - a že zoufale potřebuje si vytvořit hrdiny pro své konspirační teorie, kterým tak rád věří, že jimi zásobuje (= obtěžuje) širokou veřejnost. 

Kdysi chtěli dělat hrdinu a odborníka z jiného naprostého jelimana, Kněžínka, jenž sám o sobě prohlašoval, že šel na MSp proto, že ho tam Babiš poslal, "aby tam někdo byl" - což bylo asi velmi pravdivé a také přesné vyjádření popisu jeho role i výsledků jeho tamního působení. 

Jelimani, zoufale potřebující hrdinu, ho za něj začali vydávat - a stavět proti Benešové, přehlédnuvše, že oba pochází z jednoho hadího hnízda, prodejného kdykoliv a komukoliv, a byli vysláni jedním naprosto zoufalým ústředím, jež pro oblast justice nikoho nemělo a dodnes nikoho nemá. Což samo otevřeně přiznává - a nakonec hnutí, jež slibovalo "zásadní obrat", pošle na tento klíčový resort předchozí ministryni, jež už jednou s nebývalou ostudou byla vypoklonkována a o jejíž erudici i osobnosti si sotvakdo myslí co dobrého. 

Pavel Zeman skončil ve funkci, kam se správně nikdy neměl dostat - dodnes nám vláda dluží vysvětlení, kdo a proč tohoto nýmanda poslal na NSZ - a udržel ho tam neuvěřitelných 10 let (!!!). 

Tak dlouho tam vydržel zjevně hlavně proto, že byl - opravdu nulou, nikomu nevadící, nikoho neznepokojující. 

Za jeho 10 let se na činnosti, struktuře či chování státního zastupitelství nezměnilo vůbec nic. Funguje stále stejně špatně jako kdykoliv předtím, většinou s týmiž stejně špatnými lidmi, pokud přišli noví, byli rychle vpraveni do špatného systému, jemuž se museli přizpůsobit, pokud s ním měli problémy. Stejně jako na soudech. Není v tom rozdíl, jsou to jen dvě strany jediné stejně špatné a falešné mince. 

Pavel Zeman žádnou koncepci neměl, nic nepředvedl, nic viditelného neudělal. Jeho role - byla role statujícího panáka, poskytujícího mnohačetné krytí všem levárnám, které státní zastupitelství mělo vyšetřit - a nikdy nevyšetřilo a nevyšetří, Babišovu kauzu pak v první řadě. 

Tvrdit, že Benešová se chtěla Zemana zbavit proto, že chtěl "uzavřít Babišovu kauzu" (ač ji neuzavřel za celých minulých nejméně 6 let, ač ta je stará ještě mnohem více) nebo proto, že chtěl "objektivně vyšetřit kauzu Vrbětice", je holý nesmysl a ničím nepodložený blábol - a možná tak ještě něčí zbožné přání. 

Nic není vzdálenějšího pravdě. 

Vzpomeňme si, že Zeman sám chtěl z funkce odejít již před delší dobou, hledaje si místo u Evropského soudu, což se mu - právem - nepodařilo, kdyby byl ve své funkci ustálen a spokojen, jistě by tak nebyl činil, stejně jako by nechtěl odejít od rozdělané práce, pokud by na svém postu vůbec nějakou odváděl. 

Neodváděl nic, byl a je to nula všech nul, zbabělá, ráda neviditelná - a dost možná i to je hlavní důvod jeho odchodu : Totiž že je na něj v této funkci dost vidět - a že po 10-ti letech by jen těžko vysvětloval, že v této funkci o ničem nevěděl a nic nemohl tušit. 

Tušit mohl a musel mnohé, neudělal nic. 

Důrazně proto varuji všechny naivy, kteří o justici sice nic neví, ale rádi by se něčím zviditelnili, aby nenaletěli naprosto nezkušeným studentíkům a nevěnovali jim miliony chvilek na tvorbu ničeho - protože to se také v nic právem obrátí. 

Asi stejně jako snaha udělat hrdinu z Kněžínka. 

Po němž dnes už ani pes neštěkne. 

Což bude brzy platit i pro milionový spolek, sdružující stovky naivních jelimanů. Bez zkušeností, bez znalostí, bez odhadu, bez rozhledu. Zato hlasitě řvoucích. 

 

_____________________

_____________________

 

Kvůli Zemanově rezignaci bude demonstrace na Václavském náměstí - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

 

_______________________

_______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-15 07:05
Dopis Cyrilu Höschlovi o psychiatrii :

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-15 07:06
Najde se žák, který by přerostl svého učitele ? Nenajde, Bureš jede sólo, žádné žáky nemá. Má jen své placené slouhy. J.K.

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-15 09:04
Odvolávat se na rozkazy nezbavuje trestní odpovědnosti :

_____________

Dobrý den pane inženýre

Když jsem si četl článek, jehož pseudohrdinou je jistý pan Vávra, málem mi vypadly oči z důlků.

Ale je dobře, že si je vědom toho, že odvolávat se na takzvané plnění rozkazů je pouze prázdným aktem obhajoby.

Zdravím

Jindřich K.

seznamzpravy.cz/.../...



______________

A z čeho Vám vypadly oči z důlků ? Největší bijci Němců po válce byli bývalí kolaboranti - to jste slyšel ?
Obávám se, že toho Marečka znám, a to z basy. Dokonce z jednoho pokoje. Pokud je to on, protože je to vcelku běžné jméno. Ale zase tolik estébáků stejného jména není.
Taky bývalý estébák, snažil se "působit" na Alexandra Vondru, to jsme jasně dohledali a pak jsem to posílal spoluvězňům do basy, když už jsem byl na svobodě. Odsouzen kladenským soudem. Tak pokud je to on, tak musel provést ještě něco dalšího, že ho soudil Vávra.
A Vávra ? Se akorát snaží ukázat v co nejlepším světle. Jak sám za sebe, tak i za soudce. Jinak je to to, co jsem o něm napsal. A, dost možná, že právě proto se teď tak snaží. JF


________________
0 # Tomáš Jadlovský 2021-05-15 09:18
Připouštím, že státní zastupitelství jsem nikdy moc nesledoval, naštěstí jsem nemusel. Za 10 let Zemanova působení jsem zaznamenal jediný krok správným směrem, a to, že se v ČR přestaly kriminalizovat tzv. otcovské únosy dětí, za který jsem já ve Španělsku dodnes pronásledovaný. Jeden z mých následovníků, Fernando Burgos, byl na základě českého zatykače zatčen ve Švédsku, v Semilech odsouzen do vězení, v Hradci na odvolačce mu to změnili na podmínku a poté, k mému údivu, Nejvyšší státní zastupitelství podalo stížnost Nejvyššímu soudu, že to není vůbec trestný čin. Jistou roli v tom mohlo hrát, že případ se ve Švédsku sledoval. Nejvyšší soud to odkýval. Dnes je na svobodě a dostává v tichosti odškodné. Takže lépe pozdě než nikdy, ovšem jak je možné, že to tehdy na dvou stupních bez hnutí brvou odstíhali? Rozsudek jsem poslal dalšímu podobnému zločinci, Vladimírovi Žižkovi, a už byl zproštěn rovnou na okrese. Na toto jediné asi můžeme vzpomínat v dobrém.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-15 14:25
Nevím, co dostává za odškodné, ale rychle ho odsoudili - nebo soudí - znovu, alespoň podle toho, co mi sděloval. A to je přesně ono : Jakmile musí někde uznat chybu, v tu ránu Vám hodí na krk další tři- čtyři trestní stíhání, abyste věděl, zač je toho loket. Ješitní primitivové. Místo aby se styděli a snažili o nápravu - tak se vám snaží znovu zatopit všemi dostupnými prostředky.
A u Burgose sehrály mezinárodní aspekty rozhodující roli, tím jsem si jist. Kdyby to byl běžný Čech, tak si to celé odseděl a nikdo by ani nemukl.

Švédsko se zajímalo, jakým způsobem zajistila ČR otci přístup k dítěti před únosem - což se jim zcela jistě nechtělo rozpitvávat - a EU se začala zajímat, kam vlastně šly ty investované miliardy z peněz EU na reformu a modernizaci justice a vězeňství, když vypadá tak, že se rodiče nedostanou k dětem. No, a to byl průšvih ještě větší.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-15 14:28
Další...

Nepřečet´ si to náhodou u nás ???

Aneb další - naprosto identický - vzkaz jelimanům...


www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-15 17:53
Proč si Babiš vybírá lidi jako je Arenberger ?

Snadná odpověď : Snadno vydíratelní, tudíž na slovo poslušní, žádný vlastní názor, natož jeho prosazování, nikdy nehrozí ani omylem...

forum24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-16 12:10
S Krylem v tramvaji :

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-16 20:03
Falešný a zlý... Zvolený českou spodinou :

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-17 11:23
Vypovídal, ale nezradil...

cnn.iprima.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-19 20:30
Panáka by se zastával jedině blázen.

JUSTICE: Když se kácí les, létají třísky!

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.