Chrudimský OSPOD najednou končí... Ze dne na den.

Co se to - tak naráz - stalo ? Léta fungoval prachmizerně, stížnosti - jako vždy a všude - nikdo neřešil - a nikomu to nevadilo. Oficiálně bylo - jako vždy a všude - všechno v nejlepším pořádku. Najednou to vadí ? 

 

Z ničeho nic mi zavolala redaktorka z Chrudimských novin  - a zajímaly ji moje - i v širším slova smyslu naše - zkušenosti s OSPOD. V Chrudimi. Že ten prý najednou končí - a byla vypsána soutěž na nové obsazení této pochmurné instituce, nemající se zájmy dětí nic společného (ač je placena za pravý opak). 

Faktem je, že od této instituce v oboru zkušený člověk nic nečeká, čím dál častěji chodí za tento úřad k soudu zjevní asociálové, kteří by sami potřebovali kuratelu jako sůl - a nikomu to nevadí (vyjma rodičů samotných), nikdo to neřeší. 

V Chrudimi, kde to bylo ještě vylepšeno o krajně podivnou (některými považovanou za zločineckou) organizaci Pestalozzi, zjevně instruující matky, jak se zbavit nepohodlných otců a vytlačit je z výchovy tak, aby nadále jen platili výživné a byli rádi, když je vůbec nezavřou, to bylo zhruba stejně špatné jako všude jinde - totální a zcela bezduchá preference matek, v některých případech dokonce za situace, kdy děti měly - po péči matky - evidentně podlitiny a další známky, že byly surově zbity - stížnosti všechny v koši, faktická neschopnost této instituce u soudu obhájit svá neudržitelná, primitivní a předem jasná stanoviska nikoho nevzrušovala, ač na ni byly podávány opakované - a obsáhlé -  stížnosti. 

Podávat stížnosti, které stejně nikam nevedou a nikdo je neřeší, ač by i stokrát sebeoprávněnější, člověka časem unaví - a resignuje. 

O to větší je údiv, co se to najednou stalo. 

Osobně se domnívám, že jde o laciný - předvolební - tah starosty, který celý tento chlív léta kryl - a najednou, když je před volbami - se probral, ve snaze zachránit vlastní politickou kůži. 

Chrudim rozhodně není jediným místem, kde je OSPOD na okamžité zrušení. Z hlavy mě napadá - jen z mých posledních zkušeností - třeba Praha 3 nebo Velké Meziříčí, kde je to v bleděmodrém to samé - v Meziříčí navíc i s tím, že tam celé vedení města stojí doslova za starou belu - a NIKDO TO NEŘEŠÍ.

V Chrudimi najednou - záhadně - a po mnoha letech - ano. Buďme rádi aspoň za to. 

Chrudimská novinářka napsala sice krátký, leč velmi výstižný článek - o OSPODu a chystaných změnách - a - jako vůbec první - moudře usoudila, že nemá smysl nosit dříví do lesa a dělat podruhé, co už někdo poměrně důkladně udělal dávno před ní - a tak součástí článku je i přímý odkaz na naše stránky. 

V - řekněme - oficiálním médiu - je to vůbec poprvé, co se tak stalo. 

Budiž jí za to dík. 

 

 Chrudimský OSPOD mění zaměstnance. Co se děje? | Chrudimské noviny (chrudimskenoviny.cz)

 

 

 

______________________

______________________

 

 

 

_______________________

_______________________

 

 

 

 

__________________________

__________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-17 19:29
Příspěvek jednoho z otců paní redaktorce :

Dobrý den paní V.,

rád bych se zapojil do Vaší iniciativy a přípravě článku o praxi fungování OSPOD v Chrudimi, se kterou mám (bohužel) osobní zkušenost.

Otázka je jak velký detail Vás zajímá, mohu Vám stručně popsat časovou osu vývoje událostí, a to jak celý systém (ne-)funguje ve prospěch dětí, ani rodičů a jak málo stačí, aby si jeden rodič mohl dovolit vše a vzít si jako rukojmí dítě, druhý jen marně bouchá na vrata justice a opatrovníků, které jen zbytečně (záměrně) celou věc prodlužují v čase a to co by se dalo vyřešit / vysvětlit na jednom setkání jim trvá několik měsíců, kdy samozřejmě ve věku dítěte je rok jiný, než ve lhůtě tzv. opatrovnického řízení.

Já jsem osobně požádal o tzv. Cochemský model spolupráce, obrátil jsem se na OSPOD v Chrudimi. Zde mě paní Mgr./Peterová, která se prezentovala jako odbornice, která má několik diplomů a školení na téma Cochemská praxe, nebyla schopna, nebo spíše ochotna ani zajistit setkání s dcerou u ní v kanceláři či v cukrárně, místo toho nás posílala na jiné spřízněné organizace, což zase byla roční anabáze .....

To je taková pastička, kdy člověk pokud není dostatečně informovaný a očekává zájem o poklidné a konstruktivní řešení formou spolupráce a dodnes nechápu, jak jsem se dostal od své žádosti a iniciativy tzv. Cochemské praxe, kterou matka ignorovala, přes tzv "jiný soudní rok", kdy se nic nestalo, přes setkání s dalšími elementy (na žádost matky) - tato praxe již obecně a často rozebírána na online forech, jak úspěšně prodlužovat opatrovnické řízení (ano žádal jsem i o výkon rozhodnutí, jelikož se jedná o dítě, ale soudkyně JUDr.Soukupová to zamítla - bezdůvodně.

Jak by to mělo fungovat?

Soud rozhodne - rodiče + děti respektují rozhodnutí - paralelně s tím, mohou docházet na nějaké speciální psychologické poradny, pokud mají zájem a je potřeba (což v 90% není potřeba a nikam to nevede, jen je potřeba utratit příspěvky z veřejných rozpočtů). Tím se zamezí tomu, aby jedna strana neúměrně protahovala řízení a druhý rodič po 2-3 měsících ztratí osobní vazbu a kontakt s dítětem, instituce, které mají pomáhat, jsou sami příčinou nesmyslných lhůt a nekonečných soudních sporů, když jde o dítě ...... pro někoho je to však asi jen otázka peněz, nebo náplně práce, ze které může jen těžko někdo mít osobní radost.

Kde sídlí nezisková společnost Centrum pro rodinu v Chrudimi? Komu ta budova patří? Jaký tam platí komu nájem? Stačí se pídit po stopě peněz, takto to funguje nejen v Chrudimi.

Je to ostuda, ale to není jen záležitostí jedinců, ale celého systému, Nemám v úmyslu hanit někoho konkrétního, je to otázka svědomí a vědomí každého dospělého jedince a je jen smutné pozorovat jak záměrně orgány veřejné správy a na ně napojených "neziskovek", které čerpají veřejné peníze a na schůzce mi paní tvrdí, že se jedná o službu zdarma. Nic není zdarma, ani můj čas, ani její čas a jistě ne čas kvalitně strávený s dítětem.


S pozdravem, a jsem k dispozici pro další doplnění vašeho záznamu, můžete uvést i moje jméno a podepsat mě pod článkem. Dceru jsem téměř 2,5 roku neviděl, matka tvrdé že nechce a to úplně soudu stačí jako důvod.

S pozdravem a jsem k dispozici na telefonu či emailu pro vaše dotazy.

Ladislav
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-17 19:56
Že by se konečně zodpovědní za stav OSPODU v Chrudimi po dvanáctiletém tlaku o.s. K 213 probrali z letargie?

Stejný stav OSPOD je v celé republice.

Ono nejde jenom o OSPOD, ale i o policii a justici tvořící opatrovnickou mafii oddělující děti od otců. J.K.
____________

Chrudimský OSPOD mění zaměstnance. Co se děje? | Chrudimské noviny (chrudimskenoviny.cz)
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-18 06:59
Krizové centrum Pestalozzi už nejen v Chrudimi. J.K.
krizové centrum Pestalozzi – Seznam.cz
________________

search.seznam.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-18 07:00
Volná místa MÚ Chrudim. J.K.
Volná místa: Chrudim
____________________

www.chrudim.eu/volna-mista/ms-1389/p1=1389
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-18 07:28
Epidemii jsme nezvládli...

S hlupáky a populisty ŽÁDNOU KRIZOVOU SITUACI nikdy nemůžeme zvládnout...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-19 17:49
V USA si nevlastní bratři neprávem odseděli 31 let. Dostanou tučné odškodné :

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-19 17:52
Rudá věž smrti v Ostrově (n. Ohří) památkou UNESCO : Tak na tu jsem z okna koukal celýho půl roku ...

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-19 17:52
Další výkvět justice :

novinky.cz/.../...
____________

Typický soudce : Dovolenou tráví v budově soudu, hlavně, že tam dostane oběd...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-19 17:58
Soud odebral matce 9 dětí ...

niezalezna.pl/.../

polsatnews.pl/.../...

Ne všude v Polsku se soudy řídí logikou. V tomto případě jde o 37-letou matku devíti dětí z obce Dalkow v okrese Glogov v dolnoslezském vojvodství. Stačil nekriticky soudem přijatý návrh kurátora, jenž napsal, že matka si neumí poradit s výchovou nejmladších z dětí, a že se náležitě nezajímá o způsob výchovy starších. Rozhodnutí prý nerozuměli ani úředníci.

Kauza má šanci být uzavřena kladně, byla ihned medializována televizí Polsat, a ihned se ozvali náměstci ministra spravedlnosti Woś a Kaleta:

Woś: Nařídil jsem odboru rodiny MSp urychlené prošetření věci. Stát se má řídit dobrem dětí a zásadou autonomie rodiny. Rozhodnutí o odebrání dětí musí být vždy extrémem po vyčerpání jiných prostředků nápravy a podpory.

Dodejme, že za postkomunismu (před r. 2015) např. byly děti odebírány rodičům např. v případě, kdy se stali i třeba nevlastní vinou nezaměstnanými, a dostali se do špatné finanční situace – a do spárů exekuční mafie (těm naštěstí je už v Polsku konec).

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-19 17:59
NSZ Zeman : Resignovat měl již dávno...

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...

A z tohoto paka chtěl milionový spolek dělat hrdinu...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-19 18:01
Zase jich je málo... Dalších 50 pak, co nemají základní znalosti z oboru, který mají zastávat :

Prezident Zeman jmenoval pět desítek nových soudců

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-19 18:02
Štrougal a Vajnar za střílení na hranicích stíháni nebudou, rozhodlo státní zastupitelství

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-19 18:02
Poučení z kovidového vývoje

dfens-cz.com/pouceni-z-kovidoveho-vyvoje/
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-19 18:03
Byly podezřelé z manipulací: jedna soudkyně z justice odešla, druhá se „napravila“

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-19 18:06
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-19 18:08
Babišův kůň Šlachta to chce zkusit v politice :

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-20 16:59
1. policejní strana v politice, financovaná Burešem - aneb : Příběh opravdového kombajneristy :

Příběh opravdového kombajneristy,
co pučem položil vládu Nečase
nyní cítí, že do politiky jít je na čase.
By zlepšil image nechal si přišít uši,
někomu i ty odlehlé sluší.
Chlubí se tím,
že děti nemá, hele,
mám dojem, že má všechno u prdele.
Pro mne chlap je plným coulem,
který prosral vše,
projíc opatrovnickým mafiánským soudem.
Ať si co chce krákorá,
pro mne je politická mrtvola.
J.K.

Robert Šlachta | Rozhovor | Nechal jsem si přišít uši | plastika | TelevizeSeznam.cz

_____________________

televizeseznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-20 17:01
Babiš - to je šok : Ústředím korupce je Faltýnek :

Kdo nekrade, okrádá rodinu.
Taková mlaskající pakáž dosazená k moci za koblihu tu ještě nebyla,
pod rouškou "vláda odborníků",
ve skutečnosti ta největší zlodějská, estébácká spodina.
/Ve svém proroctví se o ní nezmiňuje ani Sybila./
A to nevíte vážení,
jaké ta kobliha měla složení.
/Podobně je tomu i s těmi zázračnými "vachcínami"/,
co očkovaní jimi následně záhadně umírají.
Estébák André by sa z toho zbláznil.
V jeho vládě už všeci kradú,
kšefty s velkú domú si nahravajú.
Z rozmaru respirátory, testy, prostě píčoviny nakupujú,
jejich nasazováním na držku a šťouráním v nose následně nás otravajú.
Mohli by někde koupit jiné,
proč nakupují právě v Číně?
To se nikdo nedoví,
možná Tvrdík o tom něco ví.
A pak sú ti co dobre sa majú,
co své nemovitosti svým zaměstnavatelům pronajímajú.
Vládnou s takovou sebrankou není legrace,
jen můj svěřenecký fond čerpá poctivě EU dotace.
Mě se to vůbec netýká,
ten svěřenecký fond řídí moje žena Monika.
Je to její fond, nic mi neříká.
Tato vláda není líná,
není dne, by neprovalila se nějaká zlodějská či podvodnická špína.
Už i Bečva se na to nemohla dívat
a sama od sebe začala zpívat.
Že sama se otrávila,
hromada leklých ryb v ní zbyla.
Nenašel se idiot,
co připravil ji o život.
Výsledek lidské zvůle,
když vyšetřit není vůle.
A tak otrava Bečvy navždy,
odložena je do složky: Řeky sebevraždy.
Tato vláda maká, co k tomu říci více,
po sedmi letech odhalila soudem uzavřený výbuch v muničním skladu Vrbětice.
V duchu se tomu musím smát,
na svědomí to májí prý Pat a Mat.
Voloďa Lenin Uljanovič, Timur a jeho parta, Čuk a Gek,
musejí se v hrobě obracet.
Tato vláda za koblihu je děvka prodejná,
pod rouškou bude líp jsme šlápli do hovna.
Kdo nedbal rad moudrého, co varoval,
dnes zalezlý v koutě,
zmírá opodál.
J.K.


Peníze z korupce šly Faltýnkovi, tvrdí klíčový svědek v kauze Stoka - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

Ten, co nás varoval.

Šťastný kritizuje hokej Slováků a politiku Čechů: Babiš, to je šok! | iSport.cz (blesk.cz)
__________________

seznamzpravy.cz/.../...

isport.blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-20 17:10
Policejní stát si potřebuje upevnit pozici, je potřeba omezit práva občanů pod rouškou covidu a tak tu máme první bolševicko policejní stranu.

Nastrčená pakáž, stejně jako v roce 2013 hnutí ANO estébáka Bureše. Líp už bylo a tak s radostí a úsměvem vstříc černým zítřkům. J.K.

První policejní strana. Šlachta uvedl k moci Babiše, ten teď uvádí Šlachtu - Echo24.cz
______________


echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-20 17:10
Zvýšení počtu úředníků je obrovský korupční projekt

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-20 17:14
Státní nemocnice přenechávají lukrativní operace Babišově klinice.
Pracují tam celé týmy z Motola i Vinohrad. J.K.

Státní nemocnice přenechávají lukrativní operace Babišově klinice. Pracují tam celé lékařské týmy z Motola i Vinohrad – Deník N (denikn.cz)
_________________

denikn.cz/.../?ref=top
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-20 17:15
Láska je odměna za ctnost.

Dopis otce synovi před svatbou :

Aneb - nemáš právo si vzít krásnou couru bez vychování, která svou hysterií a narcismem jen ničí rodinu.

Čili :

Prevence především :

dfens-cz.com/prevence-predevsim/

_______________

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.