Jiřina Šiklová - a nekrolog za Chartu 77

Zemřela Jiřina Šiklová. Protože se vyjadřovala ona k nám, vyjádříme se i my k ní... A nejen k ní. 

 Říká se - o mrtvých jen dobře. Nebudu proto Jiřině Šiklové upírat její zásluhy za převoz a rozšiřování ilegální literatury, ani snižovat to, že ji komunisté za to na rok zavřeli. My jsme ji ale poznali jinak. A když říkám my, myslím tím sdružení K 213, a především blokády ÚMPOD z ledna 2008, což byl také bod, kde jsme se protli. 

Protože blokádám byla věnována od té doby již nebývalá pozornost tisku a médií obecně, našla se i redaktorka, co požádala Jiřinu Šiklovou o vyjádření. A ta, zjevně aniž o věci cokoliv věděla, začala vykládat jakési své rozbory o tom, jak jsou otcové (a muži obecně) frustrováni ze ztráty své vedoucí role a z ženské emancipace. 

Bylo to dva roky poté, co vyšel - v mé kauze, ale i kauze mnohých ostatních otců - rozsudek ESLP, který ale mluvil o něčem úplně jiném. Ne o frustraci z ženské emancipace, ale o hrubém porušování základních lidských práv, především rodičovských, o zcela rozdílném přístupu k rodičům ze strany české justice podle pohlaví a o nerespektování vlastních platných zákonů a směrnic ze strany státních orgánů. 

Proto jsme stáli v Brně před ÚMPOD, ne kvůli ženské emancipaci. Ta nám byla, konec konců, ukradená, pokud by se ovšem nekonala na náš účet. 

Zarazilo mě tehdy nemálo, že člověk, který se vydává za obhájce lidských práv, za disidenta, který pro ně v minulosti trpěl, a tady jejich porušení má dokonce již na papíře jasně konstatováno, mele, jak se říká, o voze, zatímco se mluví o koze - a navíc ještě prokazuje hlubokou neznalost věci, se kterou se ani neobtěžoval seznámit. 

Když jsem to v několika článcích a stanoviscích napsal, výsledek se - jako obvykle - dostavil. Typický. Od té doby pořád stejný, když někoho usvědčíte ze lži nebo hrubé neznalosti:  Šiklová na toto téma zmlkla, omluva, natož uvedení věci na pravou míru, ať ze strany její, nebo médií, samozřejmě žádná. 

A máme tady jiné příklady chartistek, co stojí za zmínku. Anna Šabatová. Ta, kromě vstřícné servility ke státním úřadům, prokazovala i nemalou hloupost, pokud šlo o opatrovnické kauzy, maskovanou tím, že se je snažila vydávat za "nadmíru složité a komplikované", což samozřejmě nebyly. Když jsem jí na jednom jejich zasedání Helsinského výboru řekl, že jsou naopak strašně jednoduché a že nechápu, v čem tu složitost vidí, došla jí řeč rovněž. A raději se napříště tématu vyhýbala. Stejně jako těmto případům. 

Symbol národního odporu a ikona disentu, Marta Kubišová. V průběhu zinscenovaného procesu proti mně na Míčánkách v r. 2011 a v r. 2012 se živě zajímala o to, co se na Míčánkách děje, jsa pravidelně informována jedním z mých tehdejších známých, který se jí nepokrytě vnucoval. Ale - věděla o tom, a nebylo jí to jedno. 

Po jednom ze zvláště drastických líčení, vedených psychopatem Bláznou, mi sama zavolala a povídá : To je strašné, co ten Blázna dělá. Mělo by se s tím něco udělat. 

Ano, mělo, řekl jsem jí na to. Ale nevím, proč to říkáte mně.  Tak zkuste třeba Vy zavolat na Obvodní soud pro Prahu 10, chtít mluvit s předsedou soudu a zeptat se ho, jak je možné, že se tohle děje.

A - v telefonu naráz -  hluboké ticho. 

I ten telefonát byl zjevně nad její síly. 

Když jsem pak v jejím vlastním životopisném pořadu, který sama pomáhala natáčet, slyšel, jak říká, že se styděla říct učitelkám ve školce, kam si přišla pro dceru, když šla moc pozdě, poté, co si ji nadplán nechali déle na Bartolomějské u výslechu, odkud jde - ona, mluvčí Charty 77, o které to museli všichni vědět, tak mi došlo, že byla především zpěvačkou. Teprve potom národní hrdinkou.

A do toho nikdy neuskutečněného telefonátu na soud mi to docela zapadlo. 

Předseda Ústavního soudu Rychetský. Pokud je vůbec potřebí se o něm šířit. Protože o Ústavním soudu ví, kdo s ním přišel do styku, každý své. O jeho okatém pohrdání právy účastníků a stěžovatelů obzvláště, o lenosti ústavní stížnosti vůbec číst, o malosti zdůvodnění, o servilitě zdůvodnění zcela opačných, vydaných ve stejné věci - poté, co rozhodnutí zrušil ESLP. Těch je sice jako šafránu, úměrně tomu, jak je složité zvítězit u ESLP, ale i takové se najdou. 

O něm jsem si udělal obrázek z jediného detailu, a sice když v televizní diskusi krajně žasl nad redaktorovým sdělením, co byl zač Karel Šváb. Přitom, kdo se jen trochu zajímá o novodobou historii, historii 50. let a politických procesů, musí toto jméno dobře znát. Brutální komunistický vyšetřovatel, kterého nakonec semlel jeho vlastní systém, když ho odsoudili spolu se Slánským k trestu smrti (v listopadu 1952).

Rychetský tohle všechno nevěděl (!!!!) a Švába měl za  umučeného a popraveného politického vězně, jenž zaslouží plnou politickou i společenskou rehabilitaci a satisfakci. Rychetský, předseda Ústavního soudu !!! A - chartista. Samozřejmě. 

Nelze si než nevzpomenout na velmi moudré konstatování právničky Samkové, jedno z mála jejích moudrých, kde jasně - a podle pravdy -  řekla : "Bývalý komunista - je jako bývalý černoch." Pro málokoho to platí víc než pro Rychetského a Šabatovou. 

Mohl bych pokračovat dalšími - především a samozřejmě pak zejména Havlem, nesoucím hlavní díl odpovědnosti za současný stav a chod justice, za neodvolatelnost soudců, za jejich do nebe volající drzost a aroganci, za to, že fakticky nikdo z komunistických zločinců nebyl nikdy potrestán, ať už za střelbu na hranicích, za zfalšované a vykonstruované politické procesy a jejich rozsudky, za pracovní tábory, za vysídlení sedláků a likvidaci tohoto stavu jako takového, za mnohé další. 

Ale i těchto několik málo příkladů stačí k tomu, aby bylo jasné, co byla Charta zač : Spolek známých, spojených možná stejnou nepřízní tehdejšího režimu, a spojených často také tím, že přišli o lukrativní místa a přední postavení ve společnosti - které chtěli zpět. A to je celé. 

Pokud je dostali, lidská práva je rychle přestala zajímat. Nebo jim byla dokonce na obtíž. 

Ti, co škodili méně, jen mlčeli a nic neudělali, ti druzí ještě vydávali přitroublé studie o tom, jak prý jsme frustrováni z ženské emancipace. 

Proto : ČEST JEJÍ PAMÁTCE  !! 

___________________

 

A dovětek ? 

S tátou jsme se často bavívali o historii, tedy té, co on osobně prožil, vyptával jsem se ho na jeho zážitky z dětství (tedy z 1. republiky) - a samozřejmě i ty pozdější. Nejedenkrát přišla na přetřes i otázka osvobození v r. 45 Rudou armádou. Na Moravě krajně pochybnou armádou Malinovského. 

Říkával - a to mi přijde výstižně symbolické : "Na Rusy jsme se těšili. Do té doby, než přišli."

A s Chartou mi to přijde hodně podobné. 

______________________

______________________ 

 

 Zemřela Jiřina Šiklová, signatářka Charty 77 a socioložka (novinky.cz)

 

Zemřela socioložka a signatářka Charty 77 Jiřina Šiklová - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

______________________

______________________

Comments  

0 # Tomáš Jadlovský 2021-05-23 08:23
Člověk se učí celý život. Nevěděl jsem, že Šiklová vystupovala proti K 213. Moje rozvodová válka tehdy teprve začínala a ještě jsem nebyl úplně v obraze. Čím více se chartisté projevili po revoluci, tím více si myslím, že Charta byl docela dobrý byznys a cirkus. Moje zkušenost se Šabatovou je jedním slovem otřesná. Její předchůdce Varvařovský mi pomohl, když ÚMPOD bez jakéhokoliv zkoumání navrhl svěřit našeho syna matce. Nakonec museli tento blábol odvolat. Když jsem se později obracel na Šabatovou, naivně jsem si myslel, že předlistopadová disidentka bude mít pochopení pro bezpráví. Houbeles. Nejen, že proti sérii porušení práva nic neřekla, pasivitu úřadů neřešila, ještě dokonce doslova utekla před Jánem Mančuškou, režisérem mého filmu, aby nemusela do kamery říct, proč nic nedělá. To jsou ty navenek odhodlané ženy - hromada keců pro vnější efekt, a žádný skutek, zejména, když jde o práva mužů.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-23 09:36
Kdybych měl charakterizovat Šabatovou, tak bych řekl : Servilní k moci, zbabělá - a - na rozdíl od některých ostatních - i opravdu hloupá.
Marta Kubišová poctivou ženskou sice je, ovšem když její statečnost končí u telefonátu na soud, tak nevím, jestli je to ten pravý symbol hrdinství...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-23 11:59
Servilní chartista, co totálně paralyzoval Ústavní soud, si "chválí" statistu. Asi za to, že - jako osobnostní nula - nikomu nepřekážel...

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-23 13:03
Programy voleb :

2021.programydovoleb.cz/
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-23 13:08
Jediný hmatatelný výsledek Babišova vládnutí : Inflace dosud nepoznaná - a na civilizovanou zemi nenormální :

Česko míří do výrazné inflace. Češi by se měli vyhnout největší chybě, varují experti

zpravy.magazinplus.cz/.../

Jak se připravit na inflaci: Utrácet a investovat

faei.cz/.../...

Pandemie zdražila téměř vše. To však není nic proti tomu, co Čechy čeká v nadcházející době

zpravy.magazinplus.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-23 13:11
Dopis amerických generálů :
Čelíme hrozbě marxismu...

www.armadninoviny.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-23 19:57
Co všechno ten kulak nestíhá ...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-23 20:28
Kdo by si nevšiml té zajímavé shody :

27. května 1941 v 10.40 - byl potopen Bismarck, největší německá válečná loď...

a

27. května o rok později, 1942, v 10.35 - zabili dva čs. parašutisté Heydricha v kobyliské zatáčce...

Nebylo to pro Německo dobré datum...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-24 16:23
De-čechizace Česka ?

novinky.cz/.../...

F
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-25 08:04
Šiklová :

Překabácená :

Kolika lidem ublížila jako zapálená soudružka ? O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-25 08:36
Pokud by někdo nevěděl, co znamená ODNIKUD NIKAM, tak tady má velmi názorný příklad :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-25 08:38
Od vítězného listopadu nám vládnou agenti Moskvy. Předtím otevřeně, po listopadu skrytě, ale o to účinněji...

Pak běžte slavit s Milionáři, co nemají chvilku soudného rozumu, na ulici Vítězný sametový Listopad...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-25 18:02
komentář k Jiřině Šiklové :

Jiřina Šiklová - Od roku 1956 do roku 1969 byla členkou KSČ. Později založila a vedla Gender Studies o.p.s.

Tato organizace sice zpravidla hovoří o genderu a prosazování rovnosti mužů a žen, v praxi však prosazuje téměř výhradně ženská práva.

Je členskou organizací České ženské lobby z.s. czlobby.cz/ a provozuje také „názorový portál současného feminismu“

www.feminismus.cz/

V Gender Studies o.p.s. pracovala jako ředitelka pro styk s veřejností cs.wikipedia.org/wiki/Michaela_Marksová, později ministryně práce a sociálních věcí za ČSSD.

A právě prostřednictvím MPSV získala organizace ze státního rozpočtu a z EU téměř veškeré své dotace a granty, dle dotinfo.cz (ič: 25737058) úhrnem 57 986 945 Kč. Podle www.hlidacstatu.cz/dotace/hledat?Q=25737058 je to více než 103 188 896 Kč.

Manžel Marksové, Mgr. Arnošt Marks, Ph. D., studoval sociální antropologii a etnologii v Anglii a Mongolsku. Byl náměstkem místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace a konzultantem v oblasti fondů EU, dříve i vrchním ředitelem sekce Rámce podpory Společenství a Fondu soudržnosti MMR a odborným poradcem MMR v problematice čerpání dotačních zdrojů. ČSSD přednášel o čerpání Evropských fondů. Takže toho o dotacích hodně ví a asi i mohl ovlivnit. Byl také členem iniciativy NKC – gender a věda, zajišťující legislativní a institucionální zabezpečení genderové rovnosti ve vědě

www.youtube.com/watch?v=kc_qfJOnWc0

Svoji představu o rovnosti mužů a žen prezentuje Gender Studies ve své vlastní členské základně. Tvoří ji výhradně samé ženy, teprve v poslední době i jediný muž. Organizace nemá žádný mandát, který by vzešel z široké členské základny. Prakticky všichni členové jsou i zaměstnanci. Činnost organizace určují dotační tituly, vypisované MPSV, jež realizuje. Téměř veškeré tituly, nazývající se Gender a něco nebo Rovnost mužů a a žen někde, získává vždy právě tato organizace.

Podstatou takto MPSV zadávané činnosti je vytváření „feministické bubliny.

“Gender Studies za poskytnuté peníze informuje, vzdělává, školí, konzultuje, komentuje, analyzuje, pořádá semináře pro zákonodárce, státní správu, samosprávy, studenty, zaměstnavatele, dělá osvětové kampaně pro veřejnost a vystupuje v médiích. Namísto skutečných organizací, zabývajících se ochranou práv, jsou do významných funkcí dosazovány MPSV kontrolované kádry, prosazující určenou politiku: Gender Studies působí či působila v Radě vlády pro rovné příležitosti žen a mužů, ve Výboru pro institucionální zabezpečení rovnosti žen a mužů, ve Výboru pro sladění pracovního, soukromého a rodinného života, ve Výboru genderové expertní komory ČR, v Komisi pro spravedlivé důchody, v pracovní skupině pro podporu ratifikace Úmluvy o odstranění násilí na ženách a genderově podmíněného násilí a v Pracovní skupině zaměřené na trh práce v rámci Strategie rovnosti žen a mužů, v Evropském pilíři sociálních práv pro ČR za témata genderové rovnosti, rovných příležitostí a spravedlivých pracovních podmínek, v odborné komisi ČSSD pro lidská práva a odborné příležitosti, v Komisi pro rodinnou politiku RHMP a podílela se na přípravě Akčního plánu ČR k implementaci rezoluce rady bezpečnosti OSN o ženách, míru a bezpečnosti.

Spolupracuje s MPSV, MMR, MŠMT, s Kanceláří veřejné ochránkyně práv, s Národním ústavem pro vzdělávání, ČMKOS, s katedrou sociální práce FF UK v Praze a s Carleton College v Northfieldu v USA.

Pravidelně spolupracuje s ČT, ČR, TV Prima, Rádiem Impuls, Právem, Mladou frontou Dnes, Hospodářskými novinami, Literárními novinami, Haló novinami, Bleskem, Respektem, Týdnem, Moderním řízením, Veřejnou správou, Rodinou Dnes, Madam business, Aktualne.cz, Novinky.cz, Ona dnes, iDnes.cz, Denik.cz, E15.cz, feedit.cz, žena-in, a Personalista.cz

Organizace tak vzbuzuje při pohledu „shora“ a zvenčí mylný dojem, že v Česku je problematika feminismu aktuální a živá, a že je spontánním projevem občanské společnosti.

Celkem 18 členek (pracovní tým má 9 členek, zbytek jsou funkcionářky) tohoto jinak bezvýznamného spolku, finančně závislého na MPSV, prosazuje vůli skupiny političek působících kolem MPSV, vydávanou za vůli široké občanské společnosti. A to ve významných funkcích, kam jsou dosazovány.

Přestože není oficiální politikou státu, vlády ani MPSV, působením Gender Studies o.p.s. a dalších několika podobných organizací, je feminizmus fakticky jejím zásadním určujícím faktorem, i bez jakéhokoli mandátu vzešlého z vůle občanů.

OOS
__________________

Poznámka : V r. 1956, kdy Šiklová vstoupila do KSČ, došlo ke krvavému potlačení maďarského povstání - a i když se této akce čs. orgány neúčastnily, měly plnou pohotovost - a hodně nahnáno.

Současně to byl rok oficiálního odhalení Stalinova teroru.

Do KSČ se tehdy mohl přihlásit rozhodně už ne žádný naivní snílek, ale jedině ten, komu všechny tyto praktiky nejen nevadily, ale byly dokonce sympatické...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-25 19:37
Vláda přešla soud novým nařízením. „Už se dostáváme do sféry trestného činu,“ říká právník Dostál

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-25 19:39
Socialne smyslejici Bures:

Bures zjistil, ze nejmene si nakradl Vojtisek a tak po Prymulovi a Arenbergerovi nastupuje na ministerstvo!
Z
Arenberger potvrdil rezignaci ONLINE: Kruh se uzavírá, Babiš sáhl po Vojtěchovi | Blesk.cz

____________

no, řekl bych, že Bureš sociálně nesmýšlí, spíše smýšlí tak, že nejlepší bude poslušný ťulpas, který neklade žádný odpor - a že n a to, aby si hrál na vládu odborníků, prostě nemá.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-25 19:42
Nerozuměly tomu, že ho mají nechat, tak jim to vysvětlil jinak :

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-25 19:43
Namísto pokuty - rána pěstí :

Zastavili ho kvůli rychlosti, nakonec dostal od policisty pěstí

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-25 19:52
Vysoke zdaneni nemovitosti v EU:

Slysel jsem, ze na Slovensku planuji zavest DAN 1,5% z ceny nemovitosti rocne.
To by znamenalo, ze obcan vlastnici nemovitost v hoidnote 2 miliony Kc by rocne musel zaplatit dan 30 tisic Kc.
Ten Bures a jeho "Covidova vlada" prijde obcany jeste velmi draho!!!
Z

Tady jsou vyhybave odpovedi ceskych politiku pred volbami.

Bartoš a Rakušan: Zvyšování daní je až poslední možnost - Novinky.cz
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-25 20:19
Tohle je taky dobrý... Féri nic neudělal, a chce se soudit o omluvu - ale radši ve volbách nebude kandidovat a sám se omlouvá, kam se dá...

Tak je buďto magor, anebo to zase nebude až takový blábol, co o něm napsali, jak sám tvrdí...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 14:07
Stát se propadl do právní anarchie

cnn.iprima.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 14:09
Feri plánoval kariéru v advokacii, pravomocné odsouzení by ji zastavilo

idnes.cz/.../...
________________

Feri byl hlavně naprostým cucákem, totálně nezkušeným v jakémkoliv oboru, který si naivně myslel, že jako poslanec si může dovolit všechno, včetně k ženským.

Opak toho, co má pravicová strana představovat a sdružovat - lidi se zkušeností, delší a prokazatelnou historií, co už něco dokázali - a chtějí to předat dalším.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 16:55
Znásilňoval na večírcích ve sprše...

I kdyby to nebyla pravda, jako že nejspíš je, tak mě udivuje, co má pan poslanec za "starosti" - jako seznamovací aplikace, apod., namísto aby se staral o práci pro veřejnost.

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-27 10:02
Pripad FERI a soudci: (aneb Ramlice) :

Feri vystudoval pravnickou fakultu.

To, co se naucil, ted musi obhajovat, a tak neni divu, ze se stavel za zajmy samozivitelek proti otcum.

Nejeden soudce byl v mladi v podobne situaci, kdy s nim divka sla na party a pak se branila jeho vyzvam a neznostem.

Nektera podlehla a po cinu toho nelitovala, jine se to nelibilo, ale bala se proti nemu podat trestni oznameni.

V pisnicce Cikan, cerny cikan se zpiva, ze se mu chvili branila, pote vsak sladce vzdychala. Tak nejak je to s mladyma holkama.

Pokud Feri uspokojoval ramlici senilniho pana, tak tim plnil tez stranicky ukol - vsichni maji byt preci spokojeni!!!

Z
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-27 10:08
Budou prověřovat ... (Jestli správně zasunul...)

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 14:10
Přísedící u soudu zůstanou bez omezení, poslanci souhlasili s názorem senátorů

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 14:11
Strašák se hodí... I na pole...

Na Benešovsku někdo ukradl maketu policisty zabetonovanou v zemi

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 14:23
Dezertér ze sovětské armády. Příběh podvedeného vojáka Alexeje Ženatého

plus.rozhlas.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 14:27
Pane Bože, kdejaká blbka tady chce být presidentkou... Asi když viděla Miloše - tak si řekla, proč ne, že ? To už může dělat každý...

Advokátka Slámová: Chci změnu, proto budu kandidovat na prezidentku

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 19:36
Slámová ? zase jste předběhli dobu ! O.
______________
No jo, když my je holt všechny tak známe !!! A Slámovou dvojnásob.
Jako právnička k ničemu - to ona nám radila, ať se v Budějovicích omluvíme, že pak bude soud shovívavější - že by z nás nadělala kašpary, jí bylo zjevně jedno, nebo jí to ani nedošlo - jinak naprosto klasická blbka, co žádnou změnu samozřejmě nechce, současný stav jí plně vyhovuje - naopak, každá změna by jí jedině uškodila.
Když byla v té ODS, tak se jí ptali, jestli nechce být ministryní spravedlnosti - tak teď už rovnou presidentkou... Hloupá a závistivá jako punštok.
Mezi ty současný by rozhodně zapadla, nikam jinam ale ne.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 19:41
V ČB se za váš triumvirát chtěla sekat jako Jan Lucemburský u Kresčaku, zvaný slepý. Její pomoc jste odmítli! Nu vida, třeba ji neodmítne národ ? :-) O.

____________

Kdyby se Jan Lucemburský sekal v boji jako ona, mohli být Angláni ještě dlouho v klidu a stoletou válku by měli dávno v kapse.

Její "moudré" rady, ať se prohlásíme za neuvážené rebelanty a poslušně se omluvíme, tedy ať se veřejně zostudíme, by poslechl asi jenom opravdu naprostý idiot. Se pak nelze divit, že Kájínek si odseděl něco, co - podle ní - neudělal.

Hloupá, zbabělá blbka, která, když mě měla potkat u soudu jako protistranu, dostala z toho takovou hrůzu, že zrušila jednání a nutila soudkyni obvolávat všechny soudy po celé Praze, kde jsem všude zastupoval...
Jedním slovem : Pako.
Ale je pravda, že dneska tam vládnou mnozí stejní nebo ještě horší - tak proč ne ona, že ?
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 14:28
Političtí vězni vykazují v Bělorusku vysokou úmrtnost...

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 14:29
Jednotný způsob výběru nových soudců schválili poslanci v senátní podobě

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 17:18
Není to trestný čin, řekl soud o zákroku dozorců proti cizinci ve výtahu

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-26 19:50
Feri to je prase. Měl péči, aby soudci měli studijní volno, teď ho bude mít sám případně i v kriminálu. A prdy Schwarzenberga, že je to normální, jen potvrzují, co ten dědek je za dobytek.

Muž, který není získat ženu jinak, než násilím, je prostě společenský odpad, kterému jen kastrace prospěje. I tady jsou potřeba exemplární tresty, aby sexuální násilí (kdy i ženy se ho dopouštějí) konečně vymizelo.

AK
_____________

Aspoň konečně víme, co Feri - a celá TOP 09 - v politice dělal - a dělají i nadále. Tedy, krom toho, že zostuzují pravicovou politiku a pravicové politiky a pravicové strany. Že prahne - a neumí si získat - normální, bílou ženskou, se ani nelze divit, když se na něho kdo podívá, tak mu musí být špatně - a ta ženská, co je pod ním, by se musela pozvracet, to se dá snadno pochopit.
To také - typicky - vysvětluje tu jeho neobyčejnou servilitu k současným mocným - třeba soudcům - protože se chce mezi ně zařadit a ví, že bude potřebovat jejich ochranu.
Když je někdo aktivně servilní (viz všude prosazuje samoživitelky, spílá neplatičům, kráká o tom, jak jsou údajně ženský diskriminovaný) - tak si buďme jisti, že v "něčem jede". Jako třeba Korbel - co měl svou advokátní kancelář, a ta nabízela - za jeho náměstkování na MSp - že "zařídí" odškodné v patřičné výši, když z něj dostane - tu desátek, tu rovnou padesátek...

Ten se se taky mohl zbláznit z výlevů proti neplatičům a na podporu samoživitelek. To jsou všechno lidi, co potřebují něco skrýt - a tak jsou povinně poslušní a servilní.
Samostatný, natož samostatně nekonvenční názor si mohou dovolit jen lidé nezkorumpovaní a nezkorumpovatelní.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-05-27 07:07
O koho mají starost - a k čemu jsou jim pravomoce...

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.