Stínů plno, profesorský synek jen vývěsním štítem

a lákadlem pro naivní veřejnost.

Asi jako když na dárkový koš dáte navrch drahé víno a luxusní bonbony, a pod nimi je prošlá šunka, žluklý krém a zčernalé ořechy... 

 

 

Šalomoun - je jméno, které se nedá přeslechnout a taky se nezapomíná. A proto, když zaznělo v návrzích na členy vlády, dokonce s nově vytvořeným postem - ministra pro legislativu - zbystřil jsem pozornost. 

Právem. Nemá zrovna nejlepší pověst. 

Tady je reakce otce, který ho zná nejméně 10 let, možná déle. Zastupoval totiž jeho manželku při rozvodu a třískal peníze, z čeho se dalo, hlavně z něj, ale následně i ze státu. 

A - světe, div se - jindy na korunu tak skoupé ministerstvo spravedlnosti se, z ničeho nic, mohlo předat.... Dáma přece "utrpěla újmu" - nemohla se (dlouho) rozvést... 

Možná jsem ho - kdysi - u jednání viděl, ale to už je hodně dávno, a nepamatuji si na něj. 

Ovšem na to, že nechával vyhazovat veřejnost ze soudního jednání na Praze 2, která mu byla krajně nepohodlná, na to si pamatuju moc dobře, i když jsem u toho nebyl. 

Myslím, že kdyby nebylo jiného, tak jenom tohle svědčí o mnohém : Slušní lidé - jak nás učí MSp - se buďto nesoudí - anebo počítají s tím, že jednání soudů jsou veřejná a může tam kdykoliv kdokoliv přijít. Natož pak právník, pro toho by to mělo být naprostou samozřejmostí. 

Třebíč zhruba před 10-ti lety měla pověst moravského Palerma, děly se tam opravdu podivné věci. Jak na městském úřadě, tak i na soudě. 

Nevím, nakolik se to dnes změnilo, ovšem to, že takovéto osoby si piráti vytáhli dokonce do vlády, jim vystavuje krajně nelichotivou vizitku. 

Co k tomu dodat ? 

Babiš sice byl a je zmetek všech zmetků, ale tihle mu celkem nemají co vyčítat. Pokud mu vyčítají konfidenství v StB, tak sami nebyli konfidenty nejspíš jenom proto, že to věkově nestihli, jinak by naprostá většina z nich za prachy a kariéru prodala i vlastní matku, natož aby nepodčmrkla nějaký ďábelský úpis. 

Tahle země na probuzení teprve čeká. Nová generace dosud nevyrostla, ta, co vyrostla, je stará už ve dvaceti a u většiny z nich je cítit taková vyčpělost a únava životem, jako u všech, co sedlí ďáblovi na lep - a podepsali s ním úpis. O penězích a slávě výměnou za duši. 

Teprve při pohledu na tuhle hrabivou, bezskrupulozní chátru si člověk uvědomí, jak jsou cenné upřímné úmysly, čisté přesvědčení, chcete-li, idealismus, protože bez něj to nejde - a i když nedojde ocenění hned (to ostatně, při pohledu do minulosti, nedošel nikdy), tak zpětný pohled teprve vidí sílu ducha - a malost a ubohost hrabivosti. 

Věřme, že to dosti rychle pochopí i decentně vypadající profesorský synek. 

Á propós, kritizovat předchozí vládu, co nabrala úřednictva, a potom si vytvářet umělá místečka navíc přímo ve vládě - je ubohost. Ubohost, zpochybňující jakoukoliv možnost důvěry. 

______________________

______________________

 Maily : 

 

Není to ten ?

Koukám, že (asi) Tvůj kámoš Šalomoun to dotáhnul až do legislativní rady vlády... Je to on, že ? 

 

__________

 

Ano Jiří. 

Je to ten zmrd zmrdů, který rozbíjí rodiny, exekutorský advokátní mafián, na mne podal nejméně tři exekuce, několik trestních oznámení a žalob, největší šmejd a soudní korupčník s dlouhejma prstama. 
 
Mimochodem vysoudil, no vysoudil, obral daňové poplatníky - zařídil na P2 odškodnění pro pí. B. za dlouhý rozvod, cca půl milionu. Nevím tedy, kolik z toho viděla ona. Snažil jsem se při těch jednáních na P2 být, vždy mne chtěl nechat vyhodit a nechat zatknout (protože jsem nebyl účastník řízení), když to nešlo, vždy to pí. soudkyně odročila, abych kuplířství nebyl svědkem.  Pak přišel covid a zákaz opouštět okres, toho využil a v tu dobu to rozhodli s pí. soudkyní. Čmuček z ministerstva se kupodivu přikláněl k žalobě, ministerstvo jim již před podáním žaloby vyplatilo asi 180 litrů, ale to se zmrdovi Šalamounovi zdálo málo, tak podal žalobu na půl mega, samozřejmě ještě jeho příslušenství. 
 
Bartoše vytáhl přes své nekalé praktiky známostí soudců z několika dost velkých průserů, a proto mu udělali ministerské křeslo.
 
Vždy kandidoval do všeho, PS, do Krajského zastupitelstva, zastupitelem města Třebíče byl, i radním, zmetek. Za různé pofidérní strany jako Věci veřejné a podobně.
 
Jinak je to protekční komunistický synek, pochopitelně.
 
Chtěl být senátorem za piráty, to mu také nevyšlo, tak tentokráte ve volbách nekandidoval, a to mi bylo krajně podezřelé. Teď už vím proč! Měl zmrd slíbené ministerské křeslo.
 
Omlouvám se Ti, Jiří, že jsem velmi sprostý, ale málem mne z toho kleplo, když to profesor Fiala poprvé řekl na tiskovce, kde představoval tu sebranku, tedy vládu. 

_________________________

_________________________

 

 

 

 Michal Šalamoun: Piráti mají náhradu za Michálka. Do vlády má zamířit advokát | Blesk.cz

 

_____________________________

_____________________________

Ergo : Zrovna Spravedlnost se této vládě, jako resort, opravdu výjimečně povedla : Exekutorský mafián ministrem, další legislativní rádce vlády... Co od takové vlády můžete čekat ? 

Řeknu vám to : Všechno, jen ne spravedlnost. 

 

____________________________

____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-08 12:25
Nejlepší v kraji ?? A jak potom vypadají ti nejhorší ???

chrudimskenoviny.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-08 12:34
Má hodně práce ...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-08 12:39
Šimáčková filosofuje :

Šimáčková: Stát má mít občany za spojence, ne za malé děti, které bude strašit

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-08 12:40
Stále nemáte splněno, napsal Brusel k Babišově střetu zájmů

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-08 12:42
kolikrát už Maruška objednávala?

Bývalý elitní kriminalista: Souhlasím s Marií Benešovou, trestní stíhání lze objednat...

www.youtube.com/watch?v=pL0i7SK9IWc

______________

Aby taky ne !! Když lze objednat vraždu, tak co by nešlo objednat trestní stíhání - když to - na rozdíl od vraždy - dělají policajti ve své pracovní době a jsou za to ještě pravidelně nejen honorováni, ale i odměňováni...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-08 12:42
Korona apartheid na školách :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-08 12:43
(A)sociální stát: I chudoba má svoji infrastrukturu

a2larm.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-08 12:46
Zdá se, že to pomalu začínají přiznávat i ostatní ...

Deziluze z vlády je tu dřív, než se vláda vůbec chopila moci...

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.