Vzkaz chvilkařům : Pokud jde o demokracii, ještě jste ani nezačali...

Nevím odkud si vzali adresu a proč, ale chvilkaři mi již před časem začali posílat svá oznámení o tom, jak tady bojují za demokracii. Naposledy jsem jim napsal tuto stručnou odpověď : 

Těsně před posledními volbami chvilkaři svou činnost výrazně zintenzivnili, s tím, že se snažili, seč mohli, aby volby nevyhrál Babiš, což reálně hrozilo. Ano, tato snaha je sice chvályhodná, Babiš je hovado, jaké tady snad ještě nebylo, a to včetně Gottwalda a jeho stalinistů, ale když někdo řekne A, měl by umět říci také B - tedy když Babiš ne, tak kdo na jeho místo. 

A - na rozdíl od chvilkařů - si nemyslím, že by to měla být další parta neumělů, kteří sice chrlí na veřejnost svou prozápadní a prodemokratickou, zatím čistě verbální, orientaci,  v praxi však pro ni nic neudělali, spíše naopak - doposud ji - svými skutky a svými lidmi - pouze diskreditovali. A resort spravedlnosti je toho nejnázornějším příkladem. 

Jejich namyšlenost, že by snad po takto "vítězných" volbách mohl mít někdo za to, že "je vyhráno" - ač tedy ani podle nich není, protože chtějí ještě "demokratického" presidenta - mi připadla, navíc v kombinaci se žádostmi o finanční příspěvek na jejich činnost,  jako neskutečná neomalenost - a nabubřelost. 

Nevím, koho rozumí tím "demokratickým" presidentem, ale jedno vím docela určitě : Dokud se tady nezačne měnit justice, její organizace a její struktura, a také její personální obsazení, může na Hradě a ve vládě sedět, kdo chce - a pořád budeme jen postkomunistickým satelitem, který má ke skutečné demokracii a právnímu státu daleko jako trabant k mercedesu. 

Hlavním úkolem státu - a najdete to už v Bibli, stejně jako u antických filosofů - je zajištění spravedlnosti. Důležitější úkol stát nemá. 

Není-li stát schopen zajistit spravedlnost, resp. pokud dochází k tak rozsáhlé nespravedlnosti, jako u nás,  dané neschopností, nevzdělaností a nemorálností lidí, kteří mají spravedlnost vykonávat, selhává stát jako takový a je vcelku jedno, kdo jej navenek representuje. Resp. pokud to bude bývalý estébák, je alespoň všem jasno, co mohou od takové země a takového státu očekávat, zatímco pokud to bude někdo, řekněme, přijatelnější, poslouží jen jako maskot státního bordelu, ukrytého pod povrchem, ovšem s líbivou fasádou. 

Co je lepší ? A co je průhlednější a co srozumitelnější ?? 

A teď už k oné konversaci s Chvilkaři... Zatím bez odpovědi - ač jindy odpovídají rychle, svižně a pružně. 

______________

 

 

Jak zvýšíte šanci na dobrého prezidenta? 

 

 

 

 

 Dobrý den, pane Fialo,

 
výzvu jsme publikovali z několika důvodů. Chtěli jsme zdůraznit, že po říjnových volbách nesmíme usnout na vavřínech. Výsledek voleb automaticky neznamená, že máme hotovo. Čekají nás další kroky. Neradi bychom například, aby se naším příštím prezidentem stal Andrej Babiš.
Výzva je zaměřená pozitivním směrem. Hledáme demokratického kandidáta/ kandidátku určitých kvalit, který/á má šanci uspět, netříštit demokratické síly a ve svém důsledku ideálně porazit případné populisty, kteří by chtěli na prezidentském postu usednout.
Věříme, že i díky ní dopadnou příští prezidentské volby dobře a budeme vybírat mezi kvalitními kandidáty a kandidátkami. Zároveň je důležité tentokrát nepřipustit tříštění hlasů pro demokratické kandidáty, k čemuž při obou přímých prezidentských volbách došlo. Naopak letošní parlamentní volby ukázaly, že spolupráce napříč demokratickými koalicemi a občanskou společností se vyplatí. Co se daru týče, samozřejmě jej posílat nemusíte. Výzvu lze podepsat i bez něj, chcete-li. A dary jsou vždy dobrovolné.
 
Za Milion chvilek zdraví
Tereza Dardová
_____________
 
Výsledek voleb automaticky neznamená, že máme hotovo.
 
Vy jste někdy měli po volbách za to, že máte hotovo ?? Nebo že o tom můžete jen uvažovat ?? 
Vyměnit jednu partu neumělů za druhou partu stejných neumělů - je pro vás - hotovo ?? 
To máte vážně ubohé cíle a jsem jen rád, že je ničím nepodporuji... 
 
JF 
 
____________
 
Dobrý den, pane Fialo,
 
ne, jak jsem psala již ve svém předchozím e-mailu: výsledky voleb NEznamenají, že máme hotovo.
Takže na potřebě pokračování v naší činnosti se shodneme :)
 
Pěkný večer přeje za MIlion chvilek
Tereza Dardová
 
_______________
 
 
Dobré poledne,
 
pokud vám jde o demokracii, pak byste jí prospěli rozhodně nejvíc, kdybyste přestali šířit nesmysly o nezávislé justici (která tu byla naposledy za 1. republiky) a přestali tyto postkomunistické struktury, jež žádnou změnou nikdy neprošly, vydávat za pilíř demokracie a za nezávislé demokratické soudce. 
Vy ne že máte hotovo, vy jste ještě ani nezačali. A začnete teprve tehdy, až si tohle uvědomíte, veřejnosti se za nesmysly, které jste o tzv. "nezávislé" justici v minulosti šířili, omluvíte,  a uděláte všechno pro to, aby se tato mocenská složka začala rychle měnit západním směrem. A to včetně vězeňství, o jehož stavu evidentně nemáte ani potuchy. 
A teprve, až tohle vůbec začne, až si vůbec uvědomíte, že bez toho se tady o žádné pokročilé demokracii nedá mluvit a nikdy tu nebude, pak teprve můžete počítat, že stojíte na začátku. A konec je na několik generací poctivé práce. 
A  až si tohle uvědomíte a hlavně začnete dělat, začnu vás brát vážně a možná i něco přispěju, pokud to půjde. 
S pozdravem 
 
JF 
______________
______________

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-14 15:53
To je zkrátka levárna od začátku.

O Fialově schůzce s Mynářem „vládní“ poslanci nevěděli - Novinky.cz
_______________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-14 16:16
Fandil jsem jim v počátku, jenže - ano, řekne-li se A, třeba říci i B. Což o to, jedna z jejich demonstrací nesla heslo "Nechceme být jako v Polsku". To stačilo. Tím odhalili svou falešnou tvář.

Freeeurope
__________________

Mně stačilo, kdYŽ Kněžínka, tohodle Babišova mafiána, začali vydávat málem za disidenta, kterého odstranila Benešová. Ne že bych nevěděl, co je Benešová zač, to tady asi ví každý, kdo umí do pěti napočítat, ovšem Kněžínek bylo naprosto stejný hovado, jen s daleko menšími zkušenostmi. Vlastně vůbec žádnými. A to byl pro chvilkaře vzor nezávislé justice... !! Říkal jsem si, že potřebují studený hadr na hlavu - a nestačil se divit, že to tolika lidem připadne normální...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-14 21:09
Mladý muž přišel do knihovny, ale nikde ve studovně nebylo volné místo. Nakonec přece jen jedno uviděl vedle mladé, hezké dívky. Přišel k ní a ptá se: „Prosím vás, nevadilo by vám, kdybych si sedl vedle vás?“
Odpověď ho šokovala, dívka totiž začala křičet: „Cože? Ne! V žádném případě se s tebou nechci vyspat!“ Všichni lidé v knihovně se začali na muže opovržlivě dívat. Právě se ale uvolnilo jedno místo dál od dívky, muž si na ně sedl a začal si číst. Za chvíli k němu přišla ta dívka a říká: „Promiňte, ale studuji psychologii a musela jsem si to vyzkoušet. Díky tomu, co studuji, vím přesně, jak se lidé cítí a co si zrovna myslí. Cítíte se zahanbeně, že?“ Opověď muže ji rovněž šokovala, ten z plna hrdla zakřičel: „Cože? Dvě stě eur za noc? Zbláznila ses? Tak to je teda ale fakt moc!“ Všichni v knihovně se pohoršeně podívali na dívku a muž jí šeptem povídá: „Víte, já studuji právo a díky tomu, co studuji, vím přesně, jak udělat z nevinného člověka viníka.“
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-14 22:26
Šlachta naštval soudkyni. Zmařil soudní jednání s Grygárkem

novinky.cz/.../...
________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-14 22:31
O násilí věděli, ale nepomohli...

Selhání policistů? Násilnou smrt dcery dává muž u soudu za vinu i jim

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-15 17:09
5O povalečů, rodinných známých Benešové, potřebovalo rychle najmenovat - pak už by je tam sotva kdo najmenoval, natož v takovém počtu :

Prezident Zeman jmenoval nové soudce: Zapomeňte, že děláte práci jako každou jinou

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-15 17:14
Noví soudci se dočkali. Prezident Zeman jich v Lánech jmenoval pět desítek

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-15 17:15
Špatnou pověst nepoškodíš. J.K.

Demonstrace nespravedlivě poškodily mou pověst, míní ministryně Benešová - Novinky.cz
___________________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-15 17:16
Matka nepredavala dite:

V Evrope vede takovyto prestupek matky k financnimu trestu - otec nemusi po urcitou dobu platit vyzivne na dite.
V CR vsak dostala matka podminku - jinak trest vezeni 6 mesicu.
Z

Matka nepředávala dceru, dostala podmínku - Novinky.cz

_________________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-15 17:20
Sny o emancipaci obvykle končí osaměním.
Aneb : Co vyzkoušely - a dopodrobna popsaly - stovky generací před námi, platí neustále stejně : S emancipovanou krávou nikdo netouží sdílet domácnost, natož stáří. Aby si na něm léčila svoje komplexy.

Kovarova procita.
Z

S muži nemůžeme bojovat. Na konci snu o emancipaci je často osamění, tvrdí Kovářová - DVTV na Aktuálně.cz (aktualne.cz)

video.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-15 17:22
Benešová s kárnou žalobou neuspěla. Podle správního soudu se bývalý nejvyšší žalobce Zeman neprovinil

irozhlas.cz/.../...

Demonstrace mi ublížily, já jsem obstála, míní Benešová. Teď chce odpočívat

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-15 21:08
Ministerstvo diplomatku Hybáškovou za bouračku v opilosti nepotrestá. Nemá jak

novinky.cz/.../...
____________

Kdo nechce, hledá výmluvy...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-16 17:10
novinky.cz/.../...

Soudce, symbol čistoty a morálky a neúplatné svátosti, ohodnocený z peněz všech 150 tisíci měsíčně, za to že mu to nestačilo a posílal do vězení i nevinné lidi co odmítli zaplatit úplatek, dostal 9 let. (poškození samozřejmě nemají na obnovu řízení, propuštění, nebo odškodnění nárok)
Obyčejnej člověk, který údajně k tomuto toho podvodníka soudce naváděl dostal rovnou 10 (nejspíš to byl ten kdo ho prásknul a to mafie neodpouští).

Co dodat .....

Srab
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-16 17:32
V rozhlase nechtějí manipulátorku...

Obzina a Obzinova:

Obzina byl komunisticky ministr vnitra.
Obzinova by mela byt sefkou rozhlasu.
Asi ale nebude.
Z

Jitka Obzinová: Nechceme za šéfku manipulátorku, vzkazují zaměstnanci ČRo | Blesk.cz

_________________

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-12-16 19:43
Láska je láska : Lipavský - za manželství pro všechny...

Laska je laska:

O cempak asi bude vypravet ve svete novy ministr zahranici?
Z
Jan Lipavský 12.6.2019 manželství pro všechny (odysee.com)

odysee.com/.../lipavsky-manzelstvi-pro-vsechny:1
0 # Jenja 2021-12-16 21:17
Já myslím, že brzy zjistí, jak u nás funguje justice. Jen co jim to Babiš spočítá, až místo do kriminálu půjde na Hrad jako prezident.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.