Šedivý zbabělec : Dobře si rozmyslete ...

... Komu příště svěříte velení armády. A kariérní zbabělce z toho vynechte.

To by ovšem generální štáb zůstal zcela prázdný... 

 

 

Bývalý náčelník generálního štábu varuje všechny, co by se chtěli zapojit do bojů na Ukrajině. 

"Dobře si to rozmyslete, můžete se vrátit v rakvi". Vzkazuje. 

Ne, to by opravdu nikoho nenapadlo, že se z války může taky vrátit v rakvi. Anebo taky vůbec, protože třeba ani nemusí mít rakev, natož hrob. 

Takhle, prosím, vypadá "obhájce demokracie" a " obránce vlasti", kterému se za to celoživotně platily obrovské sumy. 

Aby, když přijde na věc, zjistil, že sám je posraný až za ušima - a aby trochu upozadil vlastní zbabělost, začne ty, kteří se nebojí pro svobodu taky něco udělat, a to jiného než brát generálský plat, nazývat "dobrodruhy". 

"Dobrodruhy" byli dozajista také všichni ti, kdo před Hitlerem odešli bojovat do zahraničí, ačkoliv mohli v klidu sedět doma na zadku, dělat na Němce a brát za to potravinové přídavky... 

Přesto, čest národa a vlasti zachraňovali právě oni, ne ti, co zůstali "spořádaně" sedět doma. 

Putina žádné čajíčky pro utečence, ani deky a celty rozhodně nezastaví, jsou mu k smíchu. Co ho zastaví, je rozhodný odpor - ten už Ukrajina naštěstí předvádí - a pak také mezinárodní solidarita a sjednocené síly. 

A je rozhodně rozumnější zastavit Putina na Ukrajině, než se o to pokoušet na Moravě. Protože to by se také nemuselo podařit. 

Generál Šedivý, namísto aby si vážil těch, kdo si tohle všechno uvědomují a dal je ostatním za příklad, je vyhlašuje za "dobrodruhy" a radí jim, aby si to "dobře rozmysleli". 

Jistě, teplé generálské místečko, ani doživotní výsluhy, z toho asi nekoukají, takže - nic pro Šedivého. 

A asi ani pro celý generální štáb. Této směšné armády. 

To abychom věděli, jaké lemply si tam generálskými platy platíme a co od nich tak asi můžeme čekat, až dojde na lámání chleba. 

Nejsou však všichni Češi jako oni.  

Proto si važme těch, kteří zapomenou na osobní pohodlí, kariéru a bezpečnost - a půjdou pomoci zachránit čest národa, o kterém především Rusové šíří, že nikdy nebojoval a že je možné si s ním dělat, co se komu zlíbí. 

S Šedivým zcela určitě. 

S těmi ostatními - ne už tak jistě. 

____________________

____________________

 

 

 

________________________

________________________

Zpěváčková Iveta <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>

14:12 (před 10 minutami)
 
 
komu: mně
 
 
 

Vážený pane předsedo,

 

děkuji Vám za dopis ze dne 28. února 2022 ve věci služby v cizí armádě.

 

Pokud jde o problematiku možnosti služby v ozbrojených silách jiného státu, ta je řešena ustanovením § 34 zákona č. 585/2004 Sb., o branné povinnosti a jejím zajišťování (branný zákon), ve znění pozdějších předpisů.

 

Existují dvě výjimky, kdy není k takovéto službě třeba souhlasu prezidenta republiky. První z nich se týká občanů České republiky, kteří mají více státních občanství a chtějí se stát příslušníky ozbrojených sil státu, jehož jsou také občany. Druhá výjimka se vztahuje na vstup do ozbrojených sil kteréhokoli členského státu Organizace Severoatlantické smlouvy (NATO).

 

V ostatních případech, což se týká i Ukrajiny, je třeba řádně odůvodněnou žádost, ve které musí být uvedena všechna jména a příjmení žadatele, jeho datum narození a rodné číslo, dále adresa trvalého pobytu a konkrétní stát, do jehož armády chce vstoupit, zaslat nikoli přímo panu prezidentovi, ale na Ministerstvo obrany (datovou schránkou nebo písemně na adresu: Ministerstvo obrany, Tychonova 1, 160 00 Praha 6), jež společně s Ministerstvem vnitra a Ministerstvem zahraničních věcí celou záležitost pečlivě posoudí a teprve až poté ji předloží prezidentu republiky ke konečnému rozhodnutí.

 

S pozdravem

 

Iveta Zpěváčková

Sekretariát prezidenta republiky

 

Kancelář prezidenta republiky

119 08  Praha – Hrad

Tel: +420/224 372 468

http://www.hrad.cz

 

________________________

________________________

 

Sto Čechů chce jít válčit na Ukrajinu. „Dobře si to promyslete,“ radí Šedivý - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 

__________________________

__________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-03-02 09:06
wpolityce.pl/.../...

To budou těžké dny pro ruské tanky! Ukrajinská armáda přejala transport transport odpalovacích ramp a střel Javelin (americké) i NLAW (britsko-švédské).Krom toho mají Ukrajinci z protitankových zbraní ještě podobné polské Pioruny. Javeliny a NLAWy jsou "inteligentní" střely, které si umí najít nejcitlivější místo na tanku,kde jej zasáhnout. Jejich spolehlivost je bezkonkurenční. Dají se odpalovat z relativně dost velké vzdálenosti, takže střelec má čas se schovat, např. v blízkém křoví či za rohem nějaké budovy. A tank se okupantovi stane krematoriem. Čím víc, tím lépe.

Další zprávou dneška je - na podporu Putinovy soldatesky vtrhla armáda Běloruska. Podle bývalého velitele polských pozemních vojsk generála Skrzypczaka jsou při takovém kroku v Bělorusku podmínky k podnícení povstání proti Lukašenkovi. Podle něho jsou k tomu dvě možnosti: První je ta, že by do Běloruska pronikly pododdíly z Ukrajiny, které budou mít zbraně a vybavení, a které budou iniciovat proti Lukašenkovi povstání. Na to ostatně Bělorusové čekají. Druhá možnost: Pomoci musí Západ, aby dodal běloruským povstalcům zbraně. A to podle generála Skrzypczaka bude konec nejen Lukašenka, ale i Putina. Takové povstání v Bělorusku může být i pro Rusy v Rusku signálem toho, že Putinova epocha a nakonec i impérium končí. Generál také soudí, že Putin už nemá vojenské síly na to, aby předešel na Bělorusku všeobecnému povstání proti Lukašenkovi, neboť má veškeré vojsko angažováno ve válce s Ukrajinou, a nemá už koho dalšího mobilizovat, neboť atmosféra a chuť řadových Rusů bít se s Ukrajinci je nepatrná. V Rusku zatím všechny zprávy o padlých vojácích ruská propaganda tají, všechny případné zprávy tvrdě cenzuruje, v celoruském měřítku občané o té válce nevědí - a pokud ano, tak útržkovitě. Pokud by vypuklo povstání v Bělorusku, může přeskočit do Ruska - a dojít může i třeba k revoluci. Celý rozhovor s generálem Skrzypczakem v originále:

wpolityce.pl/.../...

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-03-02 10:24
Díky
Freeeurope a aktuální INFO.
To je přesně, z čeho má každý zmetek P . ( pupínky)

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-03-02 13:12
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-03-02 13:19
šachista Kasparov :

(Obviňuje západní země, že Putina vyzbrojily, vítaly peníze ruských oligarchů a naletěly jeho slibům o míru) :

www.facebook.com/GKKasparov/posts/502826441211956
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-03-02 13:27
Zpěváčková :

Předložit ... na Ministerstvo obrany (datovou schránkou nebo písemně na adresu: Ministerstvo obrany, Tychonova 1, 160 00 Praha 6), jež společně s Ministerstvem vnitra a Ministerstvem zahraničních věcí celou záležitost pečlivě posoudí a teprve až poté ji předloží prezidentu republiky ke konečnému rozhodnutí.

_______________

Se obávám, že do té doby bude po válce.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-03-02 14:06
Celkové ruské ztráty od 24.02 do 02.03 orientačně představují:

• padlých vojáků okupantů – víc než 5840 (pozn.: To jsou zprávy z rána, k nejsou ještě sečteny další oběti v tancích a obrněných vozidlech, zlikvidovaných ukrajinskou obranou)
• 211 tanků;
• 862 obrněných vozidel;
• 85 dělostřeleckých systémů;
• 40 raketometů? (pozn.: nespecifikováno, z kontextu zpráv posledních dní zřejmě to jsou raketomety Grad, každý se 40 střelami 122m na podvozku automobilů Ural)
• 9 zařízení protivzdušné obrany;
• 30 letadel;
• 31 helikoptér;
• 355 vozidel automobilní techniky;
• 2 lehké rychlé čluny;
• 60 cisteren s PHM;
• 3 bezpilotní letadla operačně-taktické úrovně (pozn.: fakticky drony)

Zdroje informací: 5.ua/.../...

www.mukachevo.net/ua/news/view/3331113

Těmi Grady (sovětské raketomety z šedesátých let, "potomci" dávných "kaťuší" z II. světové války) dnes útočí okupanti na nemocnice, obytná sídliště i historické památky s psychopatickým cynismem, stejným jakým byl psychopatický cynismus nacistů za Varšavského povstání 1944. Ku dnešku (2. března, shodou okolností na narozeniny Gorbačova) je agrese neosovětských komunofašistů vina na ukrajinské straně 2000 mrtvými, mezi nimi ženy a děti.

Vot takije éto geroji!

Freeeurope
_________________

Velmi slušné výsledky. Agresor tvrdě platí za každý metr půdy. Ukrajina, i kdyby teď válka skončila, se už nemusí nikdy stydět.

Na rozdíl od nás v srpnu 68.
_____________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-03-02 20:15
Ukrajinští vojáci zabavili tajné ruské dokumenty. Válka dle nich má trvat do 6. března. Na obrázku na linku

niezalezna.pl/.../

snímek ruských vojenských dokumentů zveřejněný v soc. sítích Operací spojených ozbrojených sil Ukrajiny.

Vyplývá z nich, že invaze měla začít 20.února.Ukrajinské MNO uvádí, že vlastní dokumenty plánu jednoho z pododdílu praporu taktické skupiny 810.samostatné brigády pěchoty ruské Černomořské flotily.

Jsou mezi nimi mj. pracovní mapa, bojové úkoly, tabulka volacích krycích jmen, tabulka signálů velení, tabulka tajného velení. Ze získaných informací vyplývá, že plánovací dokumenty války s Ukrajinou byly potvrzeny 18. ledna 2022, a operace obsazení země má - podle nich - trvat 15 dní - od 20. února do 6.března.

Konečným cílem pododdílu měla být účast a přejmutí kontroly města Melitopol v záporožském obvodu.

Jestli tedy zase některý ze zajatců poví, že přijel na cvičení a že zabloudil - nevěřte mu to! Věděli, podrobně plánovali, připravovali se - píší ukrajinské ozbrojené síly. "A ruským okupantům povíme jen jedno: Nechávejte nám dál svá zařízení i tajné dokumenty, hodí se nám, za prvé našim obráncům, za druhé - Mezinárodnímu soudu válečných zločinů v Haagu" -

A co my? Komentář zejména o projevu prezidenta Zemana (a nejen jeho) si čtenář snadno udělá sám!

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-03-02 21:53
Ukrajina - hrůza se stupňuje :

niezalezna.pl/.../

Nebudou brát do zajetí. Ukrajinské Síly zvláštních operací pořádají hon na ruské dělostřelce.

...rozhodly se nebrat už do zajetí vojáky z dělostřeleckých a raketových oddílů, kteří jsou odpovědni za ostřelování mj. mateřských škol, škol i dalších civilních objektů. Žádná lítost, žádné "nezabíjej prosím, vzdávám se" - můžeme přečíst na profilu jednoho z druhů Ozbrojených sil Ukrajiny.

2. března služba mimořádných situací Ukrajiny informuje, že během sedmi dní z rukou ruských útočníků zahynulo víc než 2000 civilního obyvatelstva. Velká část obětí přišla o život v důsledku ostřelování civilních objektů a kritické infrastruktury ruskými raketovými oddíly a dělostřelectvem Vzdušných sil Ruské federace.

Velení sil zvláštních operací Ozbrojených sil Ukrajiny tak reaguje v odpověď na akty teroru, které měly za cíl mj. zlomit vůli Ukrajinců bojovat a zastrašit je.

Představitelé Zvláštních vojsk Ukrajiny na svém facebookovém profilu informovali o tom, že jejich hlavním cílem bude bojovat proti ruským vojákům raketových a dělostřeleckých vojsk, která rozsévají v ukrajinských městech teror.

V komuniké Velení Sil zvláštní operací Ozbrojených sil Ukrajiny připomíná, že cílem ruského raketového a dělostřeleckého ostřelování jsou malé děti, domy starších lidí, mateřské školky a nemocnice. Vojáci odpovědní za tyto válečné zločiny budou dohledáni a zlikvidováni. Ukrajinská armáda nemá v tomto ohledu úmysl brát zajatce.

"Bez ohledu na to, zda jste řidiči, velitelé, zaměřovači nebo nabíječi - budete podříznuti jako svině. Čůrejte do kalhot. Jdeme po vás. Zatelefonuj naposled mámě. Zakrátko se rozloučíš se životem. Nejsme smrt. Jsme horší!" - Můžeme číst v prohlášení Velení sil zvláštních operací Ozbrojených sil Ukrajiny.

A co my na to? Nad takovým prohlášením jímá nás hrůza. Nad obrázky zabitých a těžce zmrzačených dětí člověka však popadne člověka směs hluboké lítosti i nepřekonatelného hněvu - "dobře těm zločincům tak". Když se člověk prochází po varšavských čtvrtích, třeba Wola, Ochota, nebo u Západního nádraží nebo i po řadě jiných míst této metropole - uvidí pamětní desky s textem "....1944 zde nacisté popravili .......obvykle pár desítek lidí, včetně žen, dědečků, babiček i dětí."

A kde to jde, i svíčky a malou ohrádku s květinami. To je připomínka obětí Varšavského povstání. 200 tisíc životů. Zemská Armáda (Armia Krajowa) nacistické pachatele těchto zločinů trestala smrtí stejně tak jak to nyní vyhlašují Ukrajinci.

Úmyslné vraždění civilních obyvatel přece není válečná operace, ale jen nejsprostší zločin. Takže trest smrti jeho pachatelům je ochranou životů dalších lidí, kteří by byli i jeho potenciálními oběťmi. Takové činy přece nepáchají vojáci, ale jen prachsprostí teroristé.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-03-03 17:28
Dostali 10 milionů za ovlivnění soudů. Ve vězení stráví až 5,5 roku

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-03-03 21:48
Čeští dobrovolníci na Ukrajinu mohou vyjet


dorzeczy.pl/.../...

Zprávu už přejala polská media: Tentokrát ČR se rozhodla zaručit abolici, čili odstoupit od stíhání osob, které vyjedou na Ukrajinu s cílem zúčastnit se bojů na straně Ukrajiny.

Freeeurope

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.