Líbivý maskot a prázdný vývěsní štít

Za kterým nic dalšího není a nenásleduje. Tak se mi jeví náš pan současný premiér - a můj jmenovec. 

 Občas slyším, jakého máme skvělého premiéra, že jsme takového ještě neměli. No, to je možné, ovšem je třeba si také uvědomit, jaké premiéry jsme tu měli (viz nezkušený a nafoukaný cápek Gross, sexista, zbabělec a studovaný vojenský politruk Nečas se svou dnešní Jaňulkou, mimoň Špidla spolu s dalším mimoněm Sobotkou, anebo - nakonec, bohužel - estébák Babiš, alias Bureš). Není, bohužel, opravdu těžké být mezi slepými jednookým králem.

Na premiéry, ani na presidenty tato země opravdu posledních 30 let příliš štěstí neměla, dobu předtím raději ani posuzovat nebudu, protože tu nemohl prostý lid ovlivnit vůbec, tuhle by už aspoň částečně mohl, proto je to i jeho vizitka). 

Protože, jak jsem nejen ze svých zkušeností, ale i z poznatků mnohých jiných, zjistil, tahle populace obecně hloupne a pokud jde o politiku, tak obzvláště, není rozhodně od věci si připomenout, resp. redefinovat, co to vlastně JE PRAVICOVÁ VLÁDA, a co se od ní PRÁVEM OČEKÁVÁ, resp. co to je  PRAVICOVÁ POLITIKA. 

Aby bylo jasno a také abychom měli nějaké uchopitelné měřítko pro měření její úspěšnosti. 

 Tak především : PRAVICOVÁ POLITIKA  je : 

 

I. FUNGUJÍCÍ HOSPODÁŘSTVÍ,  naplno běžící  EKONOMIKA. Tedy - žádné podpory, žádné přídavky - ale rovné příležitosti pro všechny, aby si podle svých schopností mohli dobře a slušně vydělat, pokud dělat chtějí a aby pracující člověk dobře žil a na všechno podstatné (bydlení, jídlo, oblečení, kultura, cestování, zájmy) měl i beze všech podpor a přídavků. K tomu samozřejmě patří inflace blížící se nule, nebo rozhodně pod 3 % roční - (nikoliv měsíční) - míry

Dále : II. Štíhlý a výkonný státní aparát, tedy všechny státní orgány. Sem patří především orgány mocenské, tedy policie a justice. Protože s těmi se občan - na rozdíl od armády - setkává prakticky denně. 

Pokud jde o tuto kapitolu, tzv. "pravicová" vláda nedělala a nedělá VŮBEC NIC, je vládou udržovací, která jen převzala předchozí chlív a nadále jej beze sebemenší změny udržuje. Příklady najdete denně na těchto stránkách, a protože jsem zažil dvě velmi čerstvé zkušenosti, dokreslující tento tristní stav, není od věci se o ně podělit se čtenáři. 

Okresní soud, resp. policie Česká Lípa, resp. Nový Bor. Trestní řízení o náhradu škody. Tedy - poškozování cizí věci. Šlo o to, že při přebírání dětí vyběhnul bratr matky na nic netušícího otce a jeho družku a začal jim bušit do auta. V něm způsobil boule a propadliny, celková oprava za skoro 50 tisíc korun. Klíčovými svědky byli - samozřejmě - policajti, a to zvláště za situace, kdy pachatel vinu - jak jinak - popíral, prý to mají od kamenů, a bůhvíkde k tomu vůbec přišli, on samozřejmě nic, on jen muzika.

Předvolaní policajti - v roli úředních osob (!!!) - na první předvolání nepřišli vůbec, resp. přišla jen jedna policajtka, ta si údajně "nic nepamatovala" (názorný příklad, k čemu je dobré zaměstnávat ženy u policie). Kvůli těm dalším se muselo jednání odročit, soudce si je musel pozvat ještě jednou. Poprvé tvrdili, že jsou na dovolené, když policajt přišel do jednací síně, byl prý najednou tehdy nemocný a nešel u nich vůbec signál, takže se nemohl ani omluvit. Omlácené auto nenafotil, pachatele neztotožnil, ani se o to nepokusil - protože, podle jeho "úsudku" šlo o prkotinu, přestupek. 

Přitom dva trestné činy jako vyšité - nejen poškozování cizí věci, ale také výtržnictví  - obžaloba zněla jen na první z nich. 

Policajt ve své výpovědi ještě zkreslil výpověď poškozeného, který prý tehdy říkal, že má jen jednu bouli na kapotě, ve skutečnosti poškozený nahlásil, že škody jsou nejspíše po celém autě, ale že ho musí nechat nejprve umýt, aby to šlo nafotit a zadokumentovat. 

Policajti tedy buďto nedosvědčili nic, nebo si nic nepamatovali - a trestný čin, namísto zadokumentování, se snažili zbagatelizovat, a smáznout. Jen aby nemuseli nic dělat. 

To, že policajti nepřijdou k soudu ani na soudní předvolání, mi přišlo natolik závažné, že jsem napsal stížnost řediteli policie v České Lípě. Jeho odpověď ?? Vyrazila mi dech : Prý je to věc soudce, ten nese za všechno odpovědnost. 

Proč má tedy tamní policie vůbec ředitele, by asi pak nedokázal nikdo vysvětlit. 

O stavu justice tady čtete denně, viz naposledy Svitavy - feministické opice setřesené ze stromů - Zvláštní škola Svitavy (k213.cz), je děsivý a s nástupem mladé generace se nezlepšuje, ale jen dále zhoršuje. Ti jsou totiž nejen hloupí, ale navíc i drzí a arogantní, což ti starší, uvyklí pokoře alespoň vůči "vedoucí síle ve společnosti" tolik nebyli. Tihle mají pocit, že jsou ve třiceti mistři světa, nad ně není a přes ně vlak nejede. 

NIC SE NA TOM NEMĚNÍ, zjevně ani MĚNIT NEMÁ, vláda na to nemá žádný program, ministrem spravedlnosti v klidu ustanovila zjevného loupežníka, kryjícího čachry a kšefty své exekutorské manželky. 

Na ministerstvu spravedlnosti, jež já obecně považuji za nejproblematičtější část justice, protože od něj všechno zlo (anebo dobro) pochází a právě to je má v hrstí, se nemění rovněž vůbec nic, žádný plán, třeba odpovědnosti soudců za způsobené škody, se nikdo ani neodváží navrhnout, natož aby v praxi fungoval. Natož pak radikální změnu justice třeba směrem k porotnímu systému, jenž je pro demokratické společnosti typickým - na rozdíl od senátního uspořádání justice, typické pro totalitní stát, jež tu bez sebemenší změny zůstává i 30 let po tzv. revoluci. 

A konečně, za 

 

III.  Úcta k člověku. To je ten nejsprávnější projev jak demokracie, tak i každé pravicové vlády. Úcta k síle osobnosti, k jedinci jako takovému. Měla by být patrná především z jednání (a v jednání) státních orgánů. 

Běžte na jakýkoliv úřad - ať tu úctu na vlastní oči uvidíte. 

Pokud by byla, pak by osoby, nesoucí odpovědnost za zjevně vykonstruovaná trestní stíhání, o jejichž vykonstruovanosti není od počátku nejmenších pochyb (opět, čerstvě - viz Svitavy       Zvláštní škola Svitavy (k213.cz)   )   musely na jakékoliv pozici ve státním aparátu OKAMŽITĚ  skončit, přičemž práce napříště by pro ně byla už jen doma na zahradě, anebo v soukromém sektoru, pokud by se našel někdo, kdo by je zaměstnat chtěl. 

Ale nejsou to jenom takto křiklavé příklady. 

Nedávno jsme se zúčastnili středočeského zastupitelstva ohledně alejí a péče o ně. Stav je špatný, ten, kdo se o ně má starat, se nestará již celá desetiletí - a pokud se někdo další starat chce, což by měla být oceněníhodná záležitost občanské angažovanosti, tak zjistí, že je těmto lidem evidentně na obtíž. Ty zajímá jediné - vlastní prospěch. Vše, co mu škodí, je jim nepřátelské. Ptáte se, jak jim může škodit, že se někdo chce - zadarmo a ve svém volném čase - starat o aleje u silnic ? Takhle : Nemohou to zadat domluveným firmám, které sice často nic neudělají, ale za to od nich mohou pršet štědré provize. Takže - k čemu nějaká "občanská angažovanost", byť je to základní stavební kámen demokracie, že ? 

Občanská angažovanost a občanská odpovědnost. O ty ale u nás nikdo nestojí, alespoň z těch vládnoucích ne. Tak - jakápak pravice, a jakápak demokracie ?? 

 

A tak zbývá už asi jen poslední oblast, a tou je : 

 

IV. Zahraniční politika a vnější postavení země v Evropě a ve světě. 

Snad jedině tady, v oblasti, která se běžných občanů prakticky vůbec nedotkne, je vidět jistý - pravicový - posun. A to ještě je nutno si uvědomit, že je třeba rozlišit mezi svébytným a sebevědomým vystupováním a postavením na straně jedné - a okatým lokajstvím či dokonce patolízalstvím na straně druhé. 

Pokud někdo namítne, že nám, jako malé zemi, nic jiného nezbývá, tak nechť se podívá na jiné - malé - země : Holandsko, Dánsko, a především Finsko se Švédskem - jak může vypadat samostatná a suverénní zahraniční politika. 

Ale, budiž, tohle je JEDINÁ KAPITOLA,  kde se vláda aspoň nějak vůbec projevila. I když, pravda, pod tlakem okolností, kdy ruská agrese byla a je už na dosah a ohrožuje celou minimálně středovýchodní Evropu, jež už jednou do sféry vodky a veřejného chlívu nechtěně patřila. 

 

Tak - a teď si sami zhodnoťte, jakou vlastně máme vládu, zda pravicovou, či jinou, případně zcela beztvarou, co pro vás jako občany udělala - a zda se vám žije líp, nebo hůř než předtím, případně stejně mizerně. 

Závěr je na každém z vás. 

_____________________

_____________________

 

 

 

 

_________________________

_________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-05-15 10:51
Příklad poťouchlé propagandy jak odradit od návštěvy Polska :

cnn.iprima.cz/.../


Pokrytecky hází do jednoho pytle ohraničenou oblast ostravsko-opavské vojenské operace II. světová války s celým polským pohraničím s Čechami, to v článku zamlčeli. Zmíněná oblast se nachází totiž v ohnisku nejvíce urputných bojů ruské armády a wehrmachtu, zpustošena byla podél hranice z obou stran. Zcela neznámým faktem také je, že v komunistické PLR bylo ZAKÁZÁNO cokoliv restaurovat v pásmu 25 km podél celé tehdy ještě československé hranice - o tom dokonce neví ani Poláci hluboko v polském vnitrozemí. Při pohledu přes hranici vypadaly vylidněné vsi (po vyhnaných Němcích) tehdy opravdu jak zámek z pohádky o Šípkové Růžence. To je však minulost, od níž se mnoho změnilo, i když dejme tomu ne celých 100%.

Na ukázku našim čtenářům uvádím např. zámek Książ na severním předměstím hraničního města Valbřichu -jen pár km od Teplicko-Adršpašských skal. Viz www.youtube.com/watch?v=1TGUJPlHGbg

anebo

www.youtube.com/watch?v=kd-n4KgEt0k.

Nebo zámek Moszna (Mošná), s obrovskou rododendronovou zahradou. 20 km od hranice, 45 km ze Zlatých Hor (poutní místo P.M. Pomocné u nás, které v sedmdesátých letech komunisti vyhodili do povětří).

www.youtube.com/watch?v=A9r0ekUsWBI.

Pro ilustraci. Nebo dnes za Krkonošemi nebo Orlickými horami? Dnes obnovené vísky, sloužící ovšem vesměs k rekreačně - turistickým účelům, a s fungujícími službami.

Co ovšem kulhá pořádně dodnes, to je dojezd veřejnou dopravou, pokud z Čech. Jeho organizace má daleko do např. do organizace dojezdu z ČR třeba do podobných míst v příhraničí Bavorska.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-05-16 16:17
Národní akreditační úřad zahájil řízení o omezení akreditace právnické fakulty v Plzni

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-05-16 16:18
Policista lustroval Kuciaka, půjde na dva roky do vězení a zabaví mu majetek

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-05-16 16:44
Povol VOROBJOV -

Obdržel za svúj zločin pohlazení .
Škoda , že ho nemohu osobně poznat...

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-05-16 18:46
Stát vyměnil právníky, kteří ho bránili před covidovými kompenzacemi

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-05-16 18:48
Na ministerstvu spravedlnosti, jež já obecně považuji za nejproblematičtější část justice, protože od něj všechno zlo (anebo dobro) pochází a právě to je má v hrstí, se nemění rovněž vůbec nic, žádný plán, třeba odpovědnosti soudců za způsobené škody, se nikdo ani neodváží navrhnout, natož aby v praxi fungoval. Natož pak radikální změnu justice třeba směrem k porotnímu systému, jenž je pro demokratické společnosti typickým - na rozdíl od senátního uspořádání justice, typické pro totalitní stát, jež tu bez sebemenší změny zůstává i 30 let po tzv. revoluci.


Je to tak. Všichni se té soudcovské mafie bojí. Hlavně, že berou 150 tisíc měsíčně za nic. Jsou tady křivé rozsudky, soudní zločiny, a nikdo se soudců ani sz za to nenese odpovědnost, to mě štve. Ještě ministerstvo "spravedlnosti" všechno kryje. Hnus.


Pavel
_____________

Ano, my, co známe justici, to dobře víme. Jde o to, aby to věděli i ostatní - a hlavně se důrazně ptali, proč se NIC NEMĚNÍ.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-05-17 16:43
Děravý deštník proti drahotě. Poškodila ho byrokracie po Babišovi i nesystémový příspěvek


echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-05-17 16:44
Rozsudek nad generálem Syrovým byl zrušen. Komunisté ale okradli i jeho bratra. Po letech to bude řešit soud

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-05-17 18:31
Armáda vyšle záložníky :

idnes.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.