Perla. V zájmu dítěte.

Nahlédl jsem do nového případu. Hned první pohled přinesl perlu, jaká se běžně nevidí... 

 

 

Vzhledem ke konfliktům matky s nezletilým (rozuměj - vzhledem k tomu, že matka dítě mlátí), je třeba, aby bylo dítě u matky co nejčastěji... 

Takhle hájila "zájem dítěte" soudkyně z Prahy 10. 

Pak se někdo může divit, že trváme na tom, že ženský, až na výjimky, nemohou opatrovnictví soudit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

_______________________

_______________________

 

 

 

 

__________________________

__________________________

Comments  

0 # Jenja 2022-05-27 17:45
Jojo. 1 OSPOD odebere dítě okamžitým předběžným opatřením s tím, že mu může jít u matky o život, 2. OSPOD u tohoto dítěte nechá matku, aby dítě v ústavu kontaktovala, vydírala a celkově ovlivňovala a ve finále dítě po dvou měsících vrátí matce a zpátky. Jen na vysvětlenou proč 2 různé OSPODy. Matka dítě zmlátila tak, že mu tekla krev a dítě bylo umístěno do střediska výchovné péče v jiném okrese. Tam, když zjistili v čem dítě žije a co je matka zač, tak kontaktovali OSPOD, který shledal, že by bylo proti zájmu dítěte kontaktovat kmenový OSPOD, protože je nutné jednat okamžitě a konat v zájmu dítěte. Ani soud neřešil místní nepříslušnost, ale právě s ohledem na situaci rozhodl okamžitě. O dva měsíce později kmenový OSPOD odsouhlasil vrácení dítěte matce. Jo OSPOD v Lounech to zase tak moc neřeší, zřejmě to bere tak, že ztráty na životech jsou běžné, tak proč neriskovat život dítěte. Ostatně když tam otčím ubil tříletého Marečka, tak jim to taky prošlo.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-06-14 05:19
Těm přece projde kdykoliv cokoliv. Nikdy za nic nenesli odpovědnost. A pokud někdy, tak až tehdy, až o tom někdo natočil a odvysílal reportáž.
A ta obvykle skončila tím, že příslušná pracovnice "pochybila", když nevyhodnotila všechna rizika - a že jí to bylo "vytknuto".

Za smrt dítěte - jedno vytknutí. A to až tehdy, až je to v televizi...

Asi budete mít pravdu o těch povolených ztrátách. Podle zásady - přežijí jen ti nejodolnější...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.