Dostat EXE šmejda před soud, byť zmanipulovaný, je vždycky zážitek

Dokončením odvolacího jednání pokračovalo včera u Městského soudu v Praze projednání rozkradení věcí exekutorem Fendrychem. Vyslýchán byl Mgr. Martin Vondra, EXE šmejd a ponocník. 

 

 Pokračoval v něm odvolací senát JUDr. Markéty Wildové (JUDr. Blanka Bendová, Mgr. Kateřina Sedláková), předmětem měl být prakticky výhradně jen výslech EXE pomocníka a EXE kandidáta Mgr. Martina Vondry. 

K jednání se jako veřejnost také dostavil tým p. Hlásenského s cílem pořídit z jednání videozáznam. A to byl právě zásadní kámen úrazu. 

Strach ze zveřejnění obličejů, i toho, co se u soudu děje, byl tak hmatatelný, že jej musela ztělesnit narychlo přivolaná justiční stráž, stojící celou dobu ve dveřích. 

Senát ze strachu nepovolil ani natočení vynesení rozsudku, což je jinak povoleno vždy a je zásadně veřejné. 

Měl proč se bát. 

Výslech byl ze strany senátu veden tak směšně, že je vůbec otázkou, proč ho vlastně senát nařídil a proč Vondru tak vehementně sháněl, když se nakonec prokazatelně NIC DOZVĚDĚT NECHTĚL. Sám kladl otázky nic neříkající a nic nevysvětlující, když jsem se začal ptát já, tak otázky buďto zamítal, nebo se spokojil i s odpovědí - neodpovědí, která často ani nezazněla a když zazněla, tak nic neříkala, Wildová přesto měla za to, že odpověď byla dostatečná.

Škoda, že jsme se nemohli zpětně zeptat přímo jí, co se z odpovědi vlastně dozvěděla a proč si myslí, že je dostatečná. 

Podstatou výslechu totiž byl videozáznam z jednání v EXE kanceláři, na kterém Vondra říká, že zabavené věci nejsou a že je exekutor nemá a že se s tím máme prostě smířit. Vzhledem k tomu, že tento záznam nebylo možné zapřít ani popřít, což by jinak s radostí všichni zúčastnění krom žalobce samého udělali, musel se s ním soud nějak vypořádat. 

Nevypořádal, jen provedl výslech - nevýslech Vondry. Ale, jak píši, i to málo stálo za to. 

Vondra si samozřejmě nic nepamatoval a nic nevěděl. Předmětný případ nevyřizoval. Na dotaz, proč v něm tedy podával informace, nedokázal odpovědět - a Wildové to stačilo. 

Na dotaz, kdo připravoval dražby, když pod každou je podepsán v předmětném období on, nedokázal odpovědět rovněž. Zato si začal stěžovat, jak ho velmi obtěžuje, že musel k soudu - prý o své polední přestávce - přijít. Zeptal jsem se ho, jestli mu činí potíže jako bývalé úřední osobě chodit k soudům podávat svědectví. Opět v podstatě bez odpovědi. 

A pak přišla perla, která vyrazila dech všem přítomným. O dražebních vyhláškách totiž prohlásil, že to jsou doklady o změně vlastnictví. 

Ve veřejnosti (tentokrát vcelku početné) sedící právník následně zkonstatoval, že za tenhle výrok by mu na místě roztrhal právnický diplom, pokud nějaký má (ale je Mgr. , tudíž lze předpokládat, že asi v právu, ve farmacii sotva, to by se musel živit poctivě). A ještě jej zbavil svéprávnosti.  

Nervoznímu a vystrašenému senátu to přesto stačilo, o další pokračování výslechu neměl zájem. Nepovolil už ani otázku na původ vzdělání vyslýchaného svědka, podle mého názoru zcela na místě po takovéto odpovědi. 

Jedinou starostí protistrany - Státního úřadu pro státní podvody (viz předchozí článek Soudí nás podvodníci (k213.cz))-  Judr. Radky Hunjan Koblihové, ne náhodou zaměstnávané právě tímto úřadem - bylo, zda pan EXE šmejd udělil souhlas k nahrávání (to, že exekutor rozkradl údajně zabavené věci, ji vůbec nezajímalo, to je přeci samozřejmost).

Samozřejmě, že začal vehementně zdůrazňovat, že neudělil... 

Na to jsem odpověděl v závěrečném návrhu - totiž že souhlas k nahrávání jednání se státními úřady v úředních hodinách a na úřední půdě NIKDO NEPOTŘEBUJE a jejich zaměstnanci MUSÍ  považovat za samozřejmé, že nahráváni celodenně jsou, a zvláště pak za situace, kdy podávají výkony, jako tento EXE šmejd (ostatně, stejný, jako všichni ostatní v EXE branži). 

Po hodně krátké pauze - radit se dámy opravdu neměly o čem, jediné, co je zajímalo, byl strach ze zveřejnění jejich skvělého jednání - byl vynesen předem očekávaný rozsudek : Výslech EXE šmejda nic nového nepřinesl, a proto se žaloba (o nesprávný úřední postup) zamítá. 

Se skutečností, že EXE šmejd na záznamu prohlašuje, že věci nemá a neví, kde jsou, se soud prostě odmítl vypořádat. Inu - takový, český, zmanipulovaný, "nezávislý" soud - nezávislý především na zákonech a proběhnuvším dokazování - zato vysoce závislý na slíbených i denně pobíraných prebendách, často právě od EXE šmejdů. 

Závěrem snad dodatek : Jediné, co jsem nepochopil, bylo, proč to zamítnutí žaloby vlastně neprovedli hned, a proč věc 2x vraceli k doplnění dokazování - když o žádné důkazy zjevně nestáli a nechtěli je ani slyšet, ani provádět. 

Co dodat ? No - snad jedině to, že to jsou - docela obyčejné DĚVKY. S důstojností soudců neslučitelné. Zatímco ty pravé prodávají svoje těla (a mají alespoň co nabídnout), tyhle, soudní, prodávají za peníze, často nižší než si vydělávají jejich kolegyně z branže na E 55, svou čest, osobnost, důstojnost a duši. Jenom proto, aby se měly dobře - dodejme, že jen velmi dočasně. 

_____________________________

_____________________________

 

 

 K článku bude dodán ZÁZNAM  výslechu Mgr. Vondry, až bude soudem dodán, což by mělo být příští týden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________

_________________

 

 

 

______________________

______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-06-24 13:03
Jirko,
doufám, že jsi v nastalé situaci se příliš nerozčílil.
Já bych asi hůl v ruce neudržel.

F

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.