Svědci, lžete dál...

Prý to není doloženo...  

 

 

Na tomhle mailu lze názorně ilustrovat jak alibismus, tak i naprostou odtrženost MSp a jiných zodpovědných od každodenní reality. 

MSp bylo upozorněno na to, že svědci u soudů běžně lžou jako když tiskne, a nic se jim za to nestane, protože to nikdo nestíhá. 

Jeho odpověď ?? 

Prý to není - doloženo... 

 

Jenom na těchto stránkách je to doloženo mnohačetně, jenom z případů, kterými jsem prošel za poslední rok, to mohu doložit všude a bez problémů.

Reálnou odpovědí někoho, kdo to chce řešit, by bylo : Zastavte se, sepíšem to, odpovědné státní zástupce, kteří nic nešetřili, i když měli, potrestáme. 

Nic z toho. Prostě - pro MSo "není doloženo" - a nemusí nic dělat. 

A lhát se bude, samozřejmě,  dál, a to ještě ve větší míře.  

Mohou mít pak takové soudy nějakou důstojnost ?? Natož se jí dovolávat ? 

________________________

 

Lhaní u soudu (k213.cz)

 

________________________

 

Odpověď na podnět ke změně poučení svědka

 

Vážený pane inženýre,

 

Ministerstvo spravedlnosti obdrželo Váš podnět ze dne 1. 6. 2021, v němž navrhujete změnu textace poučení svědka před výpovědí u soudu, a to jak v trestním řádu, tak občanském soudním řádu, a to s ohledem na skutečnost, že „lhaní u soudů se stalo naprosto běžným, ba masovým jevem“ a „státní zastupitelství de facto přestalo stíhat trestný čin křivé svědecké výpovědi“.

 

V této věci sdělujeme, že podle § 2 odst. 3 trestního řádu je státní zástupce povinen stíhat všechny trestné činy, o nichž se dozví, pokud zákon, přímo použitelný předpis Evropské unie nebo vyhlášená mezinárodní smlouva, kterou je Česká republika vázána, nestanoví jinak. Ministerstvo spravedlnosti je ústředním orgánem státní správy pro soudy a státní zastupitelství. Ministerstvo spravedlnosti není oprávněno zasahovat do probíhajících ani skončených soudních řízení, a to ani trestních, ani civilních, a tedy ani posuzovat konkrétní postup orgánů činných v trestním řízení v jednotlivých případech.

 

V současné době nic nenasvědčuje tomu, že by současná úprava týkající se poučení svědka a trestní odpovědnosti za trestný čin křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku podle § 346 trestního zákoníku byla nevyhovující, nebo, jak uvádíte „neodpovídající současné situaci v justici“.

 

Nic takového nedokládáte ani ve svém podnětu, který s ohledem na Vámi navrhovaný text poučení svědka vnímáme spíše jako polemiku proti konkrétnímu postupu v řízení.

 

S pozdravem

 

Mgr. Bc. Tomáš Cieslar

oddělení trestně právní legislativy

 

Ministerstvo spravedlnosti ČR

Vyšehradská 16, Praha 2,

tel: +420 221 997 361

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.justice.cz

 

 

___________________________

___________________________

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 
Vážený pane magistře, 
 
důkazů Vám dám, kolik budete chtít. Tady máte nejčerstvější. Lhali všichni, stíhán není nikdo. 
Moje podněty, adresované ministerstvu, rozhodně nejsou příspěvkem do diskuse, tu si může dovolit televize, ne MSp. 
To jsou jasná a srozumitelná oznámení buď o trestných činech, nebo zcela nedostatečné kvalifikaci ať už soudců, či státních zástupců, znalců či jiných pracovníků justice. A kdyby je MSp zodpovědně řešilo, dávno by ta justice vypadala jinak. 
Takhle je stále jasněji organizovanou bandou, jejíž smysl existence je udržet se u koryt a krýt jeden druhého navzájem. Veřejnost je na obtíž, výkon práva pak obzvláště. 
"Nerušte - bohatneme !! A vlezte nám na záda." To byste měli pověsit na každý soud nad vchod. 
Pokud máte zájem o další důkazy o nestíhání křivé svědecké výpovědi, tak jen za poslední rok Vám jich přinesu, kolik  budete chtít. Stačí říct, kdy a kam. 
 
S pozdravem 
 
Ing. Jiří Fiala 

____________________________

____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-06-30 08:20
Koho chrání tyhle soudy ??

novinky.cz/.../...

________________
Snadná odpověď : Mafiány, štětky, asociály a úchyly všeho druhu.
To jsou soudní preferovaní "přátelé"...
0 # Tomáš Jadlovský 2022-07-01 07:32
Moje zkušenosti z více než desetileté soudní války vedené hned ve dvou státech je, že zcela běžně lžou a překrucují nejen soudci, ale i politici, ombudsmani, tzv. opatrovníci dětí a znalci. Tak proč by nelhali obyčejní účastníci řízení, příklady táhnou a morální laťka je nastavená nízko.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.