Stav policie šokuje veřejnost

Dodejme, že pouze tu neznalou. Tu, co s ní má svoje zkušenosti, hned tak něco nepřekvapí... 

 

Policajtkou na letišti ukradená značková kabelka se dostala - kupodivu - až před soud. Jakým zázrakem ?? 

Policajti nepomáhají, nechrání – kradou a lžou - Blog iDNES.cz

A veřejnost zuří... Jak je to možné ?? Že policajtka krade. Že její kolegové ji masově kryjí. Že její nadřízení nic nedělají, ani když už musí vědět, že je to průšvih. 

Že vedoucí odboru vydává prohlášení, kde se standardně praví, že ... "nikdo nepochybil" a nic se vlastně nestalo... ??? 

Pokud by veřejnost pravidelně četla tyhle stránky v širší míře, byla by šokována mnohem méně. Mě osobně šokuje něco úplně jiného. A sice : 

a) Když potkám policajta, který do této všeobecné šedi nezapadá a snaží se sloužit poctivě. Obvykle je to nováček na nejnižším stupni, kterého ještě nestačili dostatečně "proškolit". 

b) Že se to tentokrát - zázrakem - vyšetřilo. A proč... 

 Proč se to vyšetřilo, ač jindy se nikdy nic nevyšetří ?? 

No - to nevím... Možná proto, že to bylo na letišti a že tam přeci jen snáz hrozí mezinárodní ostuda. Možná proto, že dotyčnému vedoucímu útvaru zrovna šel někdo z GIBSu po krku, a tak se mu to nesmírně hodilo do krámu... 

Jinak ale standardem je - pravý opak : Že se nikdy nic nevyšetří - a - jak známo - nikdo nepochybil a nic se vlastně nestalo... 

O tom, že to tak je, ostatně výmluvně svědčí chování všech přistižených a zejména zodpovědných policejních šéfů : Copak by si to dovolili, kdyby z praxe věděli, že se každý přestupek policajtů pečlivě a objektivně šetří ?? 

Z praxe vědí - a mnohokrát si osvědčili - pravý opak. Nešetří se nic, všechno se automaticky zametá pod koberec - a když dotyčný poškozený nechce a nechce dát pokoj, tak se na něj ještě hodí obvinění z křivého obvinění... Pak už pokoj obvykle každý dá... 

Já vlastně nevím, čemu se autor výše uvedeného článku - Dušan Navrátil - diví... a žádá o diskusi se zkušenostmi s policajty. 

Vždyť stačí i to málo, co prosáklo do médií, obvykle tehdy, když už to nešlo ututlat... 

Vzpomeňme Nečesaného - a jeho vyšetřovatele Jušty, který si půjčil od svědka (Nečesaného) boty a oblečení - prý proto, aby podle biologických stop vyloučil jeho účast - ve skutečnosti dělal pravý opak - s botami Nečesaného vytvářel na místě činu stopy, z oblečení bral vzorky, jako že byly z místa činu, atd... Tedy - cíleně a křivě, namísto vyšetřování, vytvářel falešné stopy s cílem hodit na prvního, kdo mu přišel pod ruku, pokus o vraždu. A taky to udělal. Jen díky výjimečným možnostem otce a rodiny obviněného se nestalo to, co by se jinak zákonitě stalo - totiž že by si také to celé odseděl, do poslední minuty - a všichni, co by to "vyšetřovali", by si šli pro královské odměny za vyřešený případ. 

To samé Tempel, to samé McCrae. 

Nevyšetřili nic, porušovali, co mohli, aby skutek hodili na někoho, koho už drželi v hrsti, ač množství důkazů svědčilo spíše pro nevinu než vinu - a výsledkem byly křivé rozsudky s mnohaletými tresty, za které dodnes nebyl nikdo potrestán, ba ani nebyly zrušeny - protože se nenašel nikdo druhý tak bohatý a mocný, aby si dokázal zjednat přístup k ministru spravedlnosti, a tedy i k revizi případů... U Temple to udělali až po intervenci ECHR, i tu ještě zapírali a bagatelizovali do posledního okamžiku. 

Stačí vzpomenout, jak se chovala policie při návštěvě čínského potentáta v Praze... Bezdůvodně napadala lidi, obvykle ty, co potentáta zrovna nadšeně nevítali - a pokud něco přiznala, tak vždycky až poté, co ji usvědčily videozáznamy. Pokud nebyly - pak známé a okřídlené "Nic se nestalo, nikdo nepochybil..."

Ale abych posloužil čerstvějšími příklady, a to přímo z vlastní zkušenosti. Uvedu dva, oba mi vyrazily dech, a to i při znalosti policie do hloubky, tedy co jsou zač a co lze tak asi od nich čekat. 

Soud v České Lípě. Projednával škodu na autě, způsobenou při předávání dětí příbuznými matky dětí a matkou samotnou. Nevím, proč neprojednával i výtržnictví, když k napadení auta i jeho osazenstva došlo na místě veřejném. Ale budiž. 

Poškození zavolali policii, ta - jako obvykle - přijela, až už bylo po všem a nebylo vcelku co řešit. Z toho také policie vyšla : Že není co řešit. O útočníky se ani nezajímala - ač ti odešli v klidu domů, tedy do sousedního vchodu, před kterým auto stálo. Ani se je nepokusila ztotožnit, prostě - NIC. Stejně tak se nepokusila zdokumentovat škody na autě - takže právník obžalovaného pak mohl snadno namítat, že prý ke škodám došlo až jindy a někde jinde... 

A to ještě není to hlavní. 

Hlavním bylo, že policajti byli - jakožto úřední osoby - předvolány k soudu coby svědci. A teď - se podržte : Jedna - policajtka - kupodivu přišla, a prohlásila, že "si nic nepamatuje". Od čeho je potom u policie, je mi záhadou. 

Druhý, policajt, člen hlídky, ten nepřišel - na SOUDNÍ PŘEDVOLÁNÍ  - vůbec. A nejen to. Ani se neomluvil. Když ze soudu volali na policii, kde je, tak zjistili, že "má dovolenou..." A dál ho to nezajímalo. 

Muselo se kvůli němu odročovat. 

Napsal jsem to tamnímu řediteli policie. Co to má za policajty, když se klidně vykašlou na soudní předvolání, ani se neomluví - a neobtěžují se přijít... Víte, co odpověděl ?? 

Že prý je to zodpovědnost soudce... Za JEHO  policajty. 

Napříště ten policajt už sice přišel, ale tvrdil, že byl doma, právě mimo službu - a že bydlí v obci, kde není signál mobilního telefonu, takže volání (od policajtů) nemohl slyšet. 

Kolik je u nás obcí, jež vůbec nemají pokrytí mobilním signálem ?? A jak to, že nebyl na té dovolené, jak tvrdili posledně jeho šéfové ?? 

Bohužel, soudce už to nechal plavat, a nešel do detailů - ale jenom na tomhle banálním případu se snadno dalo dovodit, co je v policii za neskutečný bordel, nad kterým všichni zodpovědní jen přivírají oči... 

Dobře a podle předpisů ta hlídka neudělala vlastně vůbec nic. Přičemž ta jejich Makepeacová si navíc ještě "nic nepamatuje". 

A teď zkušenost druhá, ryze osobní. 

Když mě přijeli policajti v r. 2015 zatknout, vykopli a zničili vstupní masivní dveře (důvodem zatčení byly zbývající 3 měsíce trestu za "pohrdání soudem", tedy naprosto bagatelní, navíc na první pohled dosti podezřelá záležitost) - ač stačilo rozbít jedinou skleněnou tabulku sousedních dveří a byli by vevnitř rovněž - a když mě vlekli k východu, tak jeden z nich prohlásil - u mě doma (!!) : Nahlásíme, že nás napadl nožem... 

Ostatní mlčeli, asi to bylo na mnohé nepřiměřené sousto, kupodivu od toho upustili, asi proto, že měli s sebou videozáznam, a to právě z toho důvodu, kdybych je náhodou napadnout skutečně chtěl - a těžko by vysvětlovali, jak to, že ono napadení na videozáznamu chybí, když jinak byl kameraman u všeho a všechno natáčel do detailů - a i kdyby ten okamžik vystřihli, tak by jim zase neladila čísla snímků - no, prostě, dalo by se na to přijít - že si to vymysleli. 

Ale už jenom to, že je něco takového vůbec napadne. 

Proto tvrdím : Policajti jsou - až na pranepatrné, patrně pouze nezkušené - výjimky - nebezpečnou, organizovanou, ozbrojenou a převážně zločineckou bandou, která si zvykla na vlastní beztrestnost a má ji za absolutní. 

Jsou naopak nesmírně překvapeni, když jim někdo nějakou trestní odpovědnost dovodí. 

Já ostatně o nic méně. 

Podle mého odhadu, když už se tak stane - bude to asi tak 1% všech případů, které trestnost zasluhují... 

___________________________

___________________________

 Mimochodem, když ti dnešní vládní kašpaři přišli v lednu k moci - měl bych za to, že pokud se o nějakou změnu pokusí, tak především o tuhle. Tedy aby státní aparát fungoval spravedlivě a nestranně, jak má - a aby v něm pracovali slušní a zodpovědní lidé. Chápu, že na poprvé je úkol nadlidský, ale alespoň - mohli začít. 

Protože TO JE PRAVICOVÁ VLÁDA. TAKHLE MÁ VYPADAT. Tak, aby se snažila o funkční, erudovaný a nestranný státní aparát, policii a justici pak především. 

Neudělali, kašpaři, nic. Ani nehodlají. Protože neumí, ani neví, co... 

Proto je potřebí Rakušana odvolat, a ne proto, jestli se někde bavil s nějakým mafiánem - jedním, nebo druhým, vždyť to vyjde konečně na stejno... 

Jeho neschopnost vést a řídit policii je ovšem zřejmá a nepopíratelná na první pohled... 

 

 Policajti nepomáhají, nechrání – kradou a lžou - Blog iDNES.cz

_____________________________

_____________________________

 

 

_____________________________

_____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-31 13:08
Rakušan má moji důvěru...

V tom případě jste asi slepý jako májové kotě, pane premiére...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-31 15:15
Když už chránit, tak vždycky sami sebe :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-08-31 15:16
Bezpečnostní složky - sbírka odpadu :

Šéf rozvědky veřejně lhal. S kolegy z firmy odsouzenými za korupci spolupracoval

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-09-02 15:30
Spoustě lidem nestačí plat a tak si musí přivydělávat.
Nejhorší situace je v resortech policie a justice. J.K.

Zaměstnanec věznice nosil trestancům za úplatky mobily - Novinky

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-09-02 15:32
Babiš úspěšně konkuruje Jakešovi :

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.