Hnidopiši - aneb : Češi rádi kopají do mrtvol

Hnidopiši - již od časů boje o Rukopisy, kdy nám toto slovo zanechal Julius Grégr : Viz : 

Osoba, která píchá i do hnid. Slovo zpopularizoval politik, novinář a vydavatel Julius Grégr v článku z roku 1886, který hájil pravost tzv. Rukopisů proti odborné argumentaci filologa Gebauera. 

Anebo další milník : Revoluční, alias Rabovací gardy - mlátící Němce v pohraničí před jejich odsunem, kdy už dobře věděli, že žádné gestapo nepřistane, aby ztrestalo jejich surovost. 

Prostě : Typický projev zbabělců, kteří v době, kdy dotyční byl ještě silní, byli zalezlí jako krysy a tetelili se strachy - a jakmile nabyli dojmu, že už jim nic nehrozí, stali se v tu ránu hrdiny prvního formátu, mlátící do bezbranných, byť kdysi mocných, obětí... 

Jen za poslední den máme takové příklady hned dva : 

První : Babiš - a jeho soudem nařízená omluva : 

A další "přeborníci v zbabělosti" - advokáti. Zde advokáti Jany Filipové, která omluvu vysoudila. 

Věřím, že se nenajde nikdo, kdo by pochyboval o antibabišovském zaměření těchto stránek. Jako první - spolu s Vladimírem Hučínem - jsme před tímto zmetkem důrazně varovali, a to už v době, kdy v něm nemalá část zprimitizovaného národa viděla skoro zázrak, úspěšného velkopodnikatele, spásce národního hospodářství.. 

Přesto, nastala i chvíle, kdy se ho musíme zastat. Právě nyní. 

Paní Filipová vysoudila na Babišovi omluvu - za to, že řekl, že jezdí demonstrovat za peníze. Neprokázal to, musel se omluvit - a - OMLUVIL SE . 

Že tam také uvedl, že tak činí na základě rozsudku - No A ??? A na základě čeho jiného ?? Dobrovolně by se jistě neomlouval, rozsudek mu to uložil, on to vykonal. Omluvu zaslal - a to i ve formulaci - jak mu bylo nařízeno. 

Podívejte se třeba na Zemanovy omluvy, soudem nařízené - to je teprve výsměch !! A - děje se něco ? 

No, a co se nestalo : Advokáti paní Filipové - vycítili příležitost - honit si triko, slávu a kariéru na zapadající hvězdě, která už nehrozí přímou odvetou... Vsadím se, že před rokem by to ještě nedělali. 

A teď budou hledat, jaké písmenko se odchýlilo od textu, a jestli tam mělo být, že tak činí na pokyn soudu - nebo ne ???!!!

Zbabělí hnidopiši... 

A aby se k nim nepřipojil - stejně zbabělý - exekutor, který honem vycítil nejen příležitost se zviditelnit - a to ve vzácně positivním světle - ale také si bezpracně přivydělat nějaký ten stolitřík - na někom, kdo ho má, skoro jistě ho zaplatí - a slávohona to nic nestojí, jen kus papíru a pět minut psaní... 

Ubožáci. Chce se mi z nich zvracet. Z těch, co jim tleskají, taky. 

 

Babiš tvrdí, že není v exekuci. Exekutor to vidí opačně a začal konat - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

 A aby toho nebylo málo - hned druhý případ : Marian Jurečka - a jeho sundání tří stovek z důchodů bývalých prominentů režimu. 

REŽIM: Pozdní dotyk spravedlnosti - Neviditelný pes (lidovky.cz)

Asi pokus o důkaz "pravicovosti" jeho politiky. Bohužel - směšný. 

Ne že by bývalí prominenti režimu neměli být potrestáni - to samozřejmě měli. Ovšem hned po revoluci - a daleko razantněji než třemi stovkami z důchodu. 

V té době ovšem, jako řádní a zasloužilí státní zaměstnanci, pobírali dvoj až trojnásobné důchody ve srovnání s průměrem, natož pak s jejich oběťmi - a nikdo se je neodvážil rušit z jejich "zaslouženého" klidu. 

Přijít s tímto - směšným - opatřením 33 let po revoluci, kdy prakticky už nikdo z nich nežije - a tudíž ani ty tři stovky se de facto nikoho netýkají - je naprostým výsměchem spravedlnosti, i účelnosti. 

Chtěl bych být jednou potrestán tak, jako bývalí prominenti komunistického režimu : Odejít v klidu do důchodu, tam pobírat násobky běžných nejen důchodů, ale i mezd - a kdyby se jen někdo přiblížil k plotu, hned volat policii - "na ochranu své osobnosti" - a ještě k tomu vydávat paměti, jak jsme to my skvěle vedli - a jak to teď nikomu nejde (v tom druhém bohužel mají i pravdu). 

Tento slastný poklid pro komunistické zločince, který jim slíbil - a taky zařídil - Havel, pochopitelně na úkor všech skutečných obětí zločinného systému, nelze už dnes zpětně odčinit. 

Leda zveřejněním toho, kdo za to nese plnou odpovědnost - namísto jeho oslav, přejmenovávání letišť, stavění pomníků a umísťování laviček. 

Jestli má někdo Havla skutečně slavit, tak to jsou bezesporu všichni bývalí estébáci, bývalí vysocí funkcionáři KSČ - a dnešní špičky justice. Protože díky němu mají ráj už na zemi, bez nutnosti se z čehokoliv kdykoliv a komukoliv zodpovídat. 

Tři stovky by byly k smíchu i po revoluci. Dnes to jsou dvě krabičky cigaret... 

Jejich oběti braly po celá desetiletí almužny sotva na přežití ve srovnání s tím, čím stát dotoval bývalé bolševické panstvo. 

Tak to jste je teda ztrestali !!! Na to jistě dosmrti nezapomenou... 

_______________________

_______________________

 

 

 

_____________________________

_____________________________

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-19 12:26
Soudruzi ze 70. a 80. let (tzv. normalizace) jsou právě v důchodu!

Prominentům bývalého komunistického režimu by se mohly od roku 2024 snížit starobní penze. Klesnout by mohly o 300 korun za každý i započatý rok ve funkci či službě.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-19 12:27
Proč Zeman nejmenoval soudce? Písemné odůvodnění chybí, Hrad nerespektuje justiční verdikt

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-31 15:36
Bureš vyměkl :

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.