NERV vypotil rady...

... které si mohl každý už před skoro 20-ti lety přečíst na těchto stránkách... 

 

 Když nemá král (dnes vláda) peníze, vypíše nové daně... Tak to chodí už od starého Říma. Už tehdy se vypisovaly nové - zejména válečné - daně, aby bylo tyto akce z čeho financovat. 

Totéž křížové výpravy. Někdo je zaplatit musel. 

NERV přišel na to, že když stát nemá peníze - má zvýšit daně (ergo, případně vypsat nové). No - řekněte sami - nejsou geniální ??? Koho by to bylo - bez nich - napadlo. 

Ale to není ještě všechno. Taky přišel NERV na to, že máme zbytečně moc policajtů (zrovna těch chtěla nová vláda nabrat - v rozporu s definovanou pravicovostí - poměrně hodně nových, stejně, jako hasičů). A taky zbytečně moc vězňů... 

 

A o čem jsou tyto stránky celých skoro 20 let ?? 

Že podle paragrafu, který jinde v Evropě neexistuje, sedí u nás celá třetina vězňů...  Naprosto nesmyslně, zcela v rozporu s deklarovaným smyslem daného paragrafu (dnes má číslo 196). 

NERVu bych doporučil, že kromě zbytečně moc policajtů a zbytečně moc vězňů - máme ještě taky zbytečně moc soudců... Mnohem více než jiné srovnatelné země, přesto jich Zeman (spolu s MSp) chrlí stále dál a dál po stovkách. Jinde jediný soudce zastane to, co u nás ani celý soud s několika soudci daného oboru. 

Bez povšimnutí nelze ponechat ani jinou, zcela zásadní věc - totiž že díky naprosto neprofesionální justici, a především té opatrovnické, mnozí schopnější či movitější lidé buďto zatajují svoje příjmy, nebo raději přestanou dělat úplně, aby je justice nemohla nadále vydírat, svěřujíc děti skoro vždy tomu horšímu z obou rodičů - jenž si pak na nich obvykle postaví zlatý důl, zejména pokud protějšek je schopen vydělávat či podnikat nadstandardně. 

Ve spojení s trestní justicí, která podle jinde neexistujícího paragrafu společensky a profesně likviduje tu nadanější a schopnější část obyvatel, resp. rodičů, to znamená obrovské ekonomické ztráty pro stát - a to už jen pokud mluvíme o ztrátách přímých, nikoliv těch, plynoucích ze skutečnosti, že děti obvykle následně vychovávají mravně mnohem nižší vychovatelky způsobem, který z nich nic dobrého vychovat nezaručuje, obvykle jen další příjemce sociálních dávek - bez samostatnosti, bez schopnosti převzít odpovědnost za vlastní život. 

Díky odstavení schopnějších, kteří následně raději přestanou podnikat či vydělávat - protože by jim ty peníze stejně zabavili a šly by někam, kde z nich nic nebude a kam by je dotyční dobrovolně nikdy neposlali, přichází stát - podle mého odhadu, vzhledem k počtu rozvodů (jež státní aparát jedině dál podporuje) - to jsou stovky milionů ročně. 

Nemluvě o následném úpadku celé společnosti, jež je založena na preferenci méně schopných. 

V rámci úsporných opatření bych vládě doporučil ještě jedno - velmi efektivní : Zrušit NERV, protože tohle všechno si mohla dávno přečíst na našich stránkách - a nečekat, až NERV zase jednou "objeví Ameriku". 

 

Myslím v tuhle chvíli na Kalouska - nevím, proč. 

Měl a má špatnou pověst, danou patrně úplatností, a to i vynucenou. 

Na druhé straně, musím připustit, že co řekl - zejména v poslední době - to tedy sedí... 

Generála Pavla nazval - naprosto správně - komunistickým spratkem - a to v době, kdy ho mnozí, zejména potrhlí Chvilkaři, vynášeli až do nebes, jako ráznou břitvu z NATO, jež prý nás provede přes nebezpečné období, dané ruskou agresí na východ od nás - a měl pravdu. 

Stejně jako měl pravdu, když se ptal, jestli se u nás vážně nenajde nikdo lepší než tihle dva komunističtí parchanti (myšleno Pavel s Babišem), kdo by se vážně ucházel o úřad presidenta. 

A stejně tak měl pravdu, když do veřejného prostoru nazval současnou vládu naprostými diletanty. 

Od něj, jako od pravicového politika, se to jistě nedá brát jako levičácká pomluva. 

Mimochodem, i to jste si - o dost dříve - mohli přečíst na těchto stránkách... 

 

Jako vždy, obvykle o pár let napřed... 

 

___________________

___________________

 

 

 

 Daně zvýšit, počet policistů snížit. Rada vlády představila léky na deficit - iDNES.cz

 

__________________________

__________________________

 

 

 

 

 

 

 

___________________________

___________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-03 18:52
Muž, který zachránil topící se dvouletou holčičku neskončil ve vězení, ale byl vyznamenán. J.K.

Skočil z mostu do řeky a zachránil topící se dvouletou holčičku. Teď dostal Cenu Michala Velíška - Novinky
_______________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-03 18:53
Přestaňte přemýšlet a sjednoťte názor,
to Vám vzkazuje ostrý pes,
Rakušan,
krycím jménem Azor.
J.K.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.