Chvála magorům

Bez magorů bychom se často nedobrali poznání a pravdy. 

Tak třeba magor Putin. Dokud nepřepadl Ukrajinu, mnozí ve světě nechtěli věřit  a znát, že Rusko je vlastně zaostalá rozvojová země, úplně stejně, jako tomu BYLO za časů cara před sto a více lety, že Rusové jsou převážně nevzdělaní opilci, organizačně neschopní a líní, ale za to nadutí a agresivní. 

Svět žil v bláhových dojmech, že země, která vypouští kosmické rakety, nemůže být zaostalou provincií sto let za opicemi, kde dodneška jsou lednička a pračka symboly luxusu a blahobytu. 

Rusové nikdy nešetřili na propagandě a presentaci země v zahraničí - a dokázali o ní vytvořit u mnohých dojem zhruba 100x lepší, než jaká byla tamní denní realita. 

Západní hlupáci žvanili o vzájemném porozumění a každý, kdo Rusy a Rusko znal a nazval je pravými jmény, byl pro ně jestřáb a válečný štváč, který nepochopil, kam se doba posunula. 

Ukázalo se, že doba se neposunula a magor zůstal magorem, agresor agresorem - a nejlepší na tom všem bylo, že Rusové v čele s Putinem se sami stali obětí vlastních bludů, které po desetiletí za obrovské peníze pomáhali vytvářet. 

Když se Putinovy hordy daly 24. února na pochod, mnoho, i dosti rozumných lidí, si myslelo, že je hned tak někdo nezastaví. A že snadno přejedou nejen Ukrajinu, ale i Pobaltí a Polsko, pak Slovensko a nás... 

Nebýt magora Putina, který takto slastně podlehl vlastním snům a kágébáckým dojmům, třásli by se hrůzou před Putinem mnozí dodnes, jiní by k němu obdivně vzhlíželi, jak dal Rusko dohromady a vrátil mu jeho význam a moc (jež ve skutečnosti nikdy nemělo). 

Protože  do bezdůvodné války může hnát zemi jedině magor - a protože Putin takovým magorem byl a je - dokázali jsme se brzy dozvědět, že celá vychvalovaná ruská moc a sláva jsou ve skutečnosti nekulturní a dezorganizované bandy divochů, které - postaví-li se napadený na odpor - se vesměs rozutečou jako králíci. 

Putinovi se tak podařilo, oč vlastně usiloval - i když si to asi představoval trochu jinak. 

Říkal přece, že "máme povinnost navracet..." 

To se mu bezezbytku povedlo. 

Rusko je dnes ne už respektovanou velmocí, superstátem, před kterým se chvěje svět hrůzou, ale zpátky tam, kam patří - zaostalou rozvojovou zemí s ještě zaostalejší kulturou a morálkou, jejíž pozice jsou o to horší, oč je horší ve válce poražená země od země pokojné, jež nikoho neohrožuje. O to horší, oč nadutější a nevědomější je její obyvatelstvo, které - konečně - počíná chápat, že medvěd je sice silné zvíře, ale přesná puška ho rychle a na dálku vyřídí, aniž střelec něco riskuje. 

Svět se může oklepat - a ponechat Rusko zákonitostem vojensky poražené země s vnitřním rozvratem, kde se budou usilovně hledat viníci za současný stav a kde sotva bude chtít někdo být následovníkem a dalším magorem. 

Hitler taky vrátil Německo tam, kam patří. Sice vyspělá, kulturní země - ale rozhodně ne celosvětový mocipán, který si ze zbytku světa může dělat laciné otroky. Bylo to sice dost drahé - Německo přitom lehlo popelem a už už to vypadalo, že to nemusí přežít ani německý národ jako takový - ale - povedlo se. Německo je už zase mírumilovnou zemí, která nezabírá dvě třetiny Evropy, ale pouze svá historická území, notně scvrklá jako daň své vlastní rozpínavosti. 

S Ruskem to bude časem stejné. S tím rozdílem, že tam chybí ta technická a kulturní vyspělost, ukázněnost a pořádek. 

O to více se bude utápět ve vlastních problémech. 

Z místa světové supervelmoci, kam de facto nikdy nepatřilo a kam se jen shodou okolností omylem připletlo a bylo 40 let trpěno, bylo však jedno provždy a definitivně sesazeno. 

 

A JE PO BUBLINĚ... 

_________________________

_________________________

 

 

 

 

______________________________

______________________________

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-22 20:10
Moc uchvátili generálové ...

Vladimir Popov

www.youtube.com/watch?v=A8CyLgr2F90


________________




Jurij Švec
www.youtube.com/watch?v=bxWsxRbnUGQ
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-23 16:58
Němci věřili v rychlou porážku Ukrajiny...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-25 10:47
Jakoby to od nás opsali...

msn.com/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.