Hodně spravedlnosti v r. 2023 !!

Novoroční přání s mírným zpožděním, ale přec...  

Chtíc si na Silvestra sednou a popřát na stránkách všem našim příznivcům vše dobré do nového roku, bohužel mne - i vás - čekalo nepříjemné překvapení : Stránky nešly. 

"Has been suspended" - psal nám náš web. 

A vyvolalo to šok i zděšení u mnohých z nás. Hlavně proto, že nikdo nevěděl, co je za tím - a, samozřejmě, každého prvně napadly temné síly, které si dlouhodobě přejí naše stránky zničit - a otázkou je pouze to, jak dlouhé mají prsty. 

Nakonec se - naštěstí - ukázalo, že problém byl menší, než by se dalo čekat - šlo jen o peníze. 

A, jak se říká, když jde o peníze, jde o ho.. no, tak se to také rychle vyřešilo, samozřejmě zejména díky operativnosti našeho admina. 

Došlo předplacení na webhosting, pokud poslali nějaké upozornění, tak asi na můj starý mail, ke kterému nemám přístup, takže se to nikdo nedozvěděl... 

Ale, vyřešit se to dalo, kupodivu již během dneška, neboť - Když jde o peníze... (viz výše). 

 

Proto - nyní - s mírným zpožděním, přeji všem našim příznivcům, členům a čtenářům stránek ŠŤASTNÝ A SPRAVEDLIVÝ ROK  2023, s tím, že u nás tradičně platí dva hlavní postuláty : 

Spravedlnost je u nás jen pro ty, co si ji umí sami prosadit

a

Současná "spravedlnost", jež je státním aparátem přidělována našim občanům, je parodií na to, co SPRAVEDLNOST  ve skutečnosti je. 

To je potřeba mít neustále na mysli a zejména státním orgánům to stále připomínat. 

Když budete zdraví, mít peníze a trochu štěstí - to ostatní přijde už samo. Tak to vám přejeme, aby to tak taky u všech bylo... 

________________________

________________________

 

 

 

__________________________

__________________________

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-02 16:06
Výsměch ekologům :

www.autojournal.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-02 16:22
K Novému roku patří i novoroční projevy ... Takhle jsem ten premiérův viděl já...
___________________

Strašnej blbec

Škoda, že zrovna nemám stránky - napsal bych to tam - ale říkám si, jakej ten Fiala (to není sebekritika.. ale jmenovec.) je hroznej vůl - fakt, že jo.

Poslouchal jsem ten jeho projev - a nedoposlouchal, protože to se nedalo.

Mně přijde, že žije v nějaké uzavřené akademické komunitě, že vůbec neví, kde žije a co se děje kolem - a hlavně, co si lidi myslí a jak žijí.

Už jenom slavit první leden jako výročí vzniku ČR mi přijde jako úchylnost. Nijak jsme se o to nezasloužili, většina k tomu přišla jak slepí k houslím, nic jim to dodnes vesměs neříká. To datum - a výročí - nestojí ani za připomenutí, natož za oslavné projevy (asi jakoby se takhle rozplýval nad výročím vzniku federace z r. 69, mimochodem, stejné datum...)

Že jsme byli tehdy chudičká začínající země - mi přijde jako vtip, byli jsme na tom tehdy líp než dneska, nebo minimálně hodně podobně, akorát bez dluhů - ale rozhodně, když začne mluvit o tom, čeho všeho jsme dosáhli a jak jsme byli tehdy chudí (a asi jak bohatí jsme dnes), tak jsem přesvědčen, že se musel zbláznit.

Můj pocit to rozhodně není - a pochybuji, že někoho dalšího, krom něho samého.

A že bych měl zrovna ke Slovensku nějaký zvlášť vřelý vztah, natož abych jim fandil v hokeji - to je ze stejné říše bajek jako to předtím.

Když budu mít známý nebo rodinu třeba ve Španělsku, nebo Anglii, nebo Itálii, nebo kdekoliv jinde - budu mít mnohem vřelejší vztah k nim, než ke Slovensku, o nějakém nadstandardním vztahu nemůže být ani řeči.

Pro mě, který tam nemá ani příbuzné, ani žádné obchodní zájmy, je to nezajímavá nedůležitá země na východ od nás, o které když rok neslyším, tak se nic neděje - naopak, mě to spíš potěší.

Je to prostě magor - nevím, jestli to cítíte stejně, ale ač mluvil česky, měl jsem pocit, že mluví čínsky, nebo že právě přistál z Měsíce.

Pak se diví, že prohrávají volby. Vždyť nemají lidi čím oslovit - a neumí mluvit. To nebyl projev, to byl úlet. Laboratorně vypěstovaného hybrida.

Zdravím

J. F.
________________

A přišla i reakce :

Dobrý večer,
máte naprostou pravdu, ani já jsem to nedoposlouchal, to individuum co tam hovořilo a ta pětidemolice co se tam podvodně dostala je neštěstí pro českou republiku.
Hezký večer a hooodně zdraví, štěstí a úspěchů v novém roce přeje Z.P.
0 # Ing. Jiří Fiala 2023-01-02 18:39
S tou totálně sžíravou kritikou premiéra Fialy rozhodně nesouhlasím, jakkoliv to neznamená, že bych souhlasil se vším, co řekl, anebo čím se v projevu zabýval.
Častovat jej výrazy "magor" a podobně, to spíše je podobné tak militantním levičákům! Pro Boha, nesnižujme se na verbální úroveň babišovských a proruských webů!
Dle mého názoru by premiér Fiala byl opravdu výborným ministrem zahraničí - to třeba vyčistit od reliktů komunismu. A hlavně - oblasti zahraničních styků věnovaly komunistické tajné služby v čele se sovětskými (ruskými) věnovaly neobyčejně soustředěnou pozornost. V zahraniční politice se premiér zasloužil o velký pokrok - ale je to také jak vidět, jeho "parket". Bohužel jde o oblast, v níž jeví vědomí řadového občana ČR neobyčejný analfabetismus. A přitom je to oblast, která se podílí také na denní život země. A celkově, pohlížím-li na vládu jako celek, i vzdor velkým mezerám v kvalifikaci, je tato přece jen slušnější, než banda Babišových služebníčků, tunelářů a zlodějů!
Na místě premiéra bych spíše viděl profesi národohospodáře, ovšem s velkými znalostmi z praxe ve světě. Klidně povím, že osobnost typu polského premiéra Morawieckého.
Výročí rozdělení Československa poklidnou cestou a vznik nových republik nespatřuji za důvod k oslavám, protože to byl krok k zvětšení koncentrace StBáckých živlů a ruských vlivových agentů v administrativě nově povstalých nástupnických států, které v době trvání ČSFR plánovitě obsazovaly pozice v národních úřadech - rozdělením Československa byly jen eliminováni nekomunisté, a i kvalifikovaní lidé, kteří se dostali do federálních orgánů v "revoluční vřavě" r. 1989. To byli i lidé, získávající kvalifikaci svým vlastním úsilím, za nepřízně předchozího režimu - kteří se nemohli předtím dostat na nejvyšší odpovědná místa z tzv. politických důvodů - ale kteří předčili o hodně koňských délek tehdejší vedoucí management, dosazovaný KSČ, jehož intelektuální, kvalifikační i morální úroveň většinou byla hluboko pod průměrem jim podřízeného kolektivu, z kterého ti komunističtí manažeři akorát odstraňovali ty, kdož si získávali umem i kvalifikací přirozenou autoritu - aniž by tito pracovníci vedli proti vědoucím nějakou revoltu. Prostě vedoucí, dosazení kompartají, měli panický strach z těch, o nichž si mysleli, že je převyšují...
Rozdělení Československa tedy pomohlo těm, kteří museli odejít během r. 1991 z odpovědných míst v důsledku lustračního zákona, jenž v nástupnických státech je ignorován - nebyl do zákonů nástupnických států implementován! Kdyby byl, nemohl by být Babiš premiérem ani by nemohl kandidovat na prezidenta!
Mně osobně se jeví nevhodným, že na oslavy rozdělení Československa přijel do Bratislavy polský prezident Duda.
Pokud slova o zbrojení a vojsku, ta byla namístě. Jsme v období, které se podobá období po anšlusu Rakouska 1938, vůči kterému tehdy svět "ani nepípl", podobně jak při ruském napadení Gruzie 2008. Pípl jen prezident Lech Kaczynski...
Pokud jde o vizi, tedy aspoň body nějakého kompaktního programu, otázky, co jsou hlavní priority, co dělat? Tady je brzdou především ideová nesourodost koalice.
Ale o tom jsem psal v minulém mailu.
To, že jsme byli chudičkou zemí, to Bohužel byl úlet. Nebyli jsme chudičkou, ale zchudlou, dík nekvalifikovaným rozhodováním komunistických papalášů, a hlavně rozkradenou, a to i po r. 1989. Toho výsledkem je dnešní ohromné zadlužení, čehož následky ještě mnohokrát způsobila situace v cenách energetických surovin na trzích - v důsledku cílevědomého zavedení EU a také babičovského režimu v ČR do jednostranné závislosti na Rusku.
Pokud vztahy ke Slovensku...To si zavařila už politika vlád TGM. Rozhodně neoslavuji prezidenta, který v závěru své funkce dohodil na své místo prosovětského pacholka Beneše, a jehož režim vojensky napadl po první světové válce Polsko, bránící se ruské bolševické invazi, a jehož zahraniční ministr věnoval diplomaticko-politické úsilí na vydobytí Stalinova režimu z mezinárodní izolace - v době, kdy už na Ukrajině byly tak strašné následky hladomoru.Režim TGM blokoval přepravu dodávek zbraní Polsku z Francie - jakkoliv jejíž představitelé se nehodlali angažovat v této válce, rozpoutané Ruskem, ještě Leninovým, dovolili poslat Polsku poradce a zbraně, koupené převážně zahraničními Poláky /zbraně se vozily pak přes polsko-rumunskou hranici, tehdy Polsko s Rumunskem sousedilo, stejně jako Československo na jihovýchodě Podkarpatské Rusi, dobrovolně odevzdané Benešem Stalinovu SSSR).

Za dva týdny jsou prezidentské volby. Budu se zvracením volit aspoň "antibabiš". Jakkoliv nechci za nejpravděpodobnější šířit pesimistickou variantu možných událostí, byť ta je malá, ale nenulová - po nožné smrti Putina může nastoupit v Rusku režim extremistů, Prigožinů apod...A babišovský režim by mohl bát schopen přijmout do ČR i útvary, jako Wagnerovu skupinu, o níž Moskva bude hovořit, že to není pravidelná ruská armáda - ale pro kterou by rekomunizovaná ČR mohla tak činit nebezpečnou základnu proti Západu. To by byl fyzický konec ČR. Může jít v těch volbách prezidenta i o hodně. Nakonec - v daleké Brazílii zvítězil proruský prezident, a začala persekuce demokratických sil. Také Tusk v Polsku řve veřejně, že zamete režim dnešní Sjednocené Pravice železným koštětem....Chce si někdo myslet, že Babiš by v případě udržení veškeré moci nedělal totéž?

Freeeurope
_____________

Pokud jde o volby, já volím jen ty, kteří mají mou důvěru. Bez jakýchkoliv postranních kalkulů, jestli propadne nebo nepropadne hlas a jestli ten je horší než tam ten.
Z navržených kandidátů ŽÁDNÝ mou důvěru nemá, nevím, proč by měl mít - a tudíž volba je jasná.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.