Nymburk : Město zastupuje podvodník

Degenerativní representace města může přitáhnout jedině stejně degenerativní spolupracovníky. 

Též  o tom, jak se nevyplácí nabubřelost. A naopak - jak se vyplatila jedna žaloba pro nečinnost. 

 

Degenerativní representace města může přitáhnout jedině stejně degenerativní spolupracovníky. 

Též  o tom, jak se nevyplácí nabubřelost. A naopak - jak se vyplatila jedna žaloba pro nečinnost. 

 

Tajemník Růžička zneužil postavení a přivlastnil si pravomoci, které mu nepatřily. Sám mi udělil pokutu 30.000,- Kč ( a předtím 15.000,- Kč) - k čemuž, jako tajemník, neměl žádné oprávnění. Má se starat o chod úřadu a kvalifikaci pracovníků úřadu, což zjevně nezvládá. 

Označil jsem jeho úkony za nicotné. 

Krajský úřad, který samozřejmě celou tu lumpárnu kryje, mi napsal dopis - ne rozhodnutí - že žádnou nicotnost nespatřuje. A že to tím pro něj končí. 

Odpověděl jsem mu, že když nespatřuje nicotnost, je povinen podání posoudit podle obsahu, a pak je rozhodně odvoláním. A o odvolání rozhodnout. 

Přece jim - géniům - nebude radit nějaký předseda občanského sdružení, že ? 

A tak dopis ignorovali - a nic neudělali. 

A zjevně si mysleli, že rozhodnutí nabylo právní moci. 

Nenabylo - protože odvolání nebylo nijak  vyřízeno. 

Od čeho je právník a od čeho má vzdělání ? Od toho, aby tohle všechno věděl - kor když to ví "nějaký předseda občanského sdružení" - že ? 

No, mezitím běžela lhůta na přihlášení pohledávek v insolvenčním řízení. 

Nymburk rozhodně nezaspal - jak by mohl, když je jedna ruka se soudem, že ? - a svoje "pohledávky" přihlásil. A aby to stálo co nejvíc, najal si na to ještě  i právníka. 

Ondřeje Malovce. 

Ten podával - a specifikoval - insolvenční přihlášku. 

Když bylo po asi 3 měsících jasné, že pokud nic neudělám, propadne i lhůta na žalobu pro nečinnost - a pak už to skutečně nabude - i bez vyřízení odvolání - právní moci - podal jsem žalobu pro nečinnost. 

A - hleďme !! Najednou se začaly dít věci. 

Do týdne (!!!!) od podání žaloby - přišla vyřízená obě odvolání. 

Jak proti pokutě za 15.000,- Kč, tak i proti té za 30.000,- Kč. Celá podstata toho, co Malovec přihlásil, vymáhá a k čemu se - jako idiot - dobrovolně uvázal. 

No - jenže tím Krajský úřad potvrdil - že jsem jaksi měl od začátku pravdu a že  - samozřejmě - měl a byl povinen obě odvolání řádně vyřídit a rozhodnout o nich. 

Jenže to udělal až teď, až po podání žalob pro nečinnost. 

Malovec ale přihlásil obě "pohledávky" už přede dvěma a půl měsíci do insolvenčního řízení. 

Tehdy se ještě mohl vymlouvat na stanovisko Krajského úřadu ( i když jako právník má vědět, že je to nesmysl) - dnes už se nemůže vymlouvat na nic. 

Prostě - přihlásil pohledávky, které v době přihlášení prokazatelně neexistovaly. 

Tomu se ale říká - podvod. 

Jsem na něj zvědav. A samozřejmě na OSZ - jak to jistě skvěle a nestranně "vyšetří". 

Vzpomínáte ? Když mi zbabělec Růžička posílal ty pokuty, napsal jsem mu, ať klidně přiloží - protože je stejně nakonec zaplatí on. 

No - a vidíte ?? Myslím, že začínáme směřovat správným směrem. 

Jako poškozený v trestním řízení (pro podvod, se škodou 45 tisíc...)  - je po něm rozhodně budu chtít... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zástupce ČAK pro Středočeský kraj... No, to bude mít ČAK jistě radost - kdo je v Nymburce zastupuje...

 

_____________

 Podívejme se, o koho se opírá TOP 09. V Poděbradech... 

 Poděbradská TOP 09 se představuje - pokračování | TOP 09

 

 

 

 

 

____________________________

____________________________

 

 Útok na positivní angažovanost je útokem na podstatu demokracie (k213.cz)

 

 

________________________________

________________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-06 16:29
Nejvyšší soud nepovažuje za zcela vyloučené, aby jednáním obviněného Mgr. Ing. Martina Říčky popsaným pod bodem I. 1. výroku o vině byl podveden (výhradně, resp. také) insolvenční soud, který rozhodoval o návrhu dlužnice V. V. na povolení oddlužení, a jehož usnesením o schválení oddlužení uvedené dlužnice byl obchodní společnosti Říčka M transport, s. r. o., přiznán nárok na úhradu jeho fiktivní pohledávky ve výši 200 000 Kč měsíčními splátkami ve výši 43,58 % z příjmů dlužnice získaných po schválení oddlužení. V rámci nového právního posouzení bude vhodné přihlédnout také k příčinné souvislosti mezi rozhodnutím insolvenčního soudu a obohacením jiného, resp. vznikem škody, jejíž výše však nebyla v dosavadním trestním řízení správně určena (viz výše). Teprve po ujasnění si těchto zásadních

skutkových otázek bude možné dospět ke správnému právnímu posouzení a přijatý závěr bude třeba logicky a srozumitelně zdůvodnit.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-06 16:34
K aktuálnímu názoru Nejvyššího soudu ČR – usnesení č. j. 5 Tdo 753/2023-1491 ze dne 27. 09. 2023, kdy Nejvyšší soud ČR podal výklad, že lze uvést v omyl i soud, a to konkrétně i civilní soud, přičemž dále Nejvyšší soud ČR vyložil, že nelze již lpět na starých závěrech, obsažených v dřívější judikatuře, že soud je subjektem, který nelze uvést v omyl.



Není vyloučeno :

Pokud si pachatel například pečlivě připraví svou verzi a počíná si obzvlášť rafinovaně, není vyloučeno, aby se domohl neoprávněného nároku a aby tímto podvodným způsobem dosáhl rozhodnutí soudu ve svůj prospěch, či ve prospěch jiné osoby...



Otázkou, zda je možné uvést soud v omyl ve smyslu trestného činu podvodu, se senát č. 5 Nejvyššího soudu zabýval již v usnesení ze dne 18. 4. 2019, sp. zn. 5 Tdo 533/2018, kterým postoupil věc velkému senátu trestního kolegia Nejvyššího soudu. Dospěl totiž k závěru, že to možné je ...


Senát č. 5 Nejvyššího soudu proto dospěl k názoru, že soudci jako fyzické osoby mohou být uvedeni v omyl.

Pokud však účastník řízení záměrně klamal a je to v civilním řízení prokázáno, vzniká skutečně podezření ze spáchání trestného činu podvodu a je zde důvod i pro civilní soud oznámit tuto skutečnost státnímu zástupci či policejnímu orgánu (§ 8 odst. 1 tr. ř.).

______________

Udělali jsme to za ně.. .
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-06 16:35
Dobrý den,

do třetice - díval jsem se do ins. rejstříku a Nymburk si v klidu přihlásil pohledávku jako vykonatelnou, tak to je teda dobrý úlet.

________________

Banda grázlů. Oni se nakonec vždycky projeví... A teď si to můžou zodpovědět.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.