Jedinou zjevnou tradicí PČR

je StB 50. let. A to hlavně za Vašeho působení, pane ministře... 

Dopis ministru vnitra o stavu policie a výzva k veřejné omluvě. 

__________________

 

 

 

 

 ________________

Tedy : Policie, kvůli banalitě, se sama dopustila daleko závažnějšího protiprávního jednání, než pro které celá akce vůbec začala.

Jak byste mohl vědět, to je v rozporu jednak se zákonem, jednak se základní zásadou trestního řízení - totiž jeho přiměřeností. Kdy použité prostředky a jejich následky nikdy nesmějí být závažnější než sama údajná trestná činnost, pro kterou byly použity.

Ostatně, zatknout právního zástupce účastníka řízení před soudním jednáním v budově soudu, bez zatykače a bez závažného důvodu (prý jsem se bránil převzetí obvinění, ač jsem policii jasně sdělil, kdy se pro obvinění dostavím a kdy si ho převezmu), je, myslím, evropská rarita a unikát, ke kterým byste těžko hledal přiměřené srovnání.

Jakoby předání obvinění nestačilo, následovalo ještě zadržení v CPZ. Jsem zpětně rád, že jsem tam byl, protože bych jinak nebyl věřil, co je tam možné .

Policie Vám nedovolí mít u sebe dokonce ani její vlastní papíry, které Vám předtím dala - tedy samo obvinění a výslechový protokol - což je, podle mého názoru, jednak rovněž novum,  jednak bezprecedentní útok na nejzákladnější práva obviněného - tedy právo vědět, z čeho je vlastně viněn a právo připravit si obhajobu, do kterého policie (ani nikdo jiný) nesmí nijak zasahovat.

To je bezesporu novum, které jsem dosud nikdy neviděl, právo na obhajobu bylo až dosud tabu, tedy svaté - a policie ho dosud ctila.

Dále : Policie Vám zabaví i Vaše vlastní oblečení (aniž by Vám dala jiné) - takže je Vám samozřejmě po celou dobu zadržení zima (bylo to v půlce ledna a venku mrzlo, až praštělo). To je taky novum, které jsem dosud neznal a nikdy neviděl.

Dále : Policie Vám není schopna připravit jediný teplý nápoj za celý den - a zpětně (viz stanovisko KRPL-16044-9/ČJ-2024-180066-KULB, Mgr. Libor Špráchal, PČR Liberec) se velice diví, že by takovou povinnost vůbec měla.

Neméně se diví, když je vyzvána, aby předložila jídelní lístek pro zadržené - žádný nemá. V životě neslyšela, že by nějaký měla mít…

V životě neslyšela, že je povinna se o zadržené starat. A to tak, aby jim to bylo vzorem, až budou propuštěni, zejména pokud dosud žádnou životosprávu neznali (většina takto zadržených patrně stejně jako většina policajtů).

Můžete mi vysvětlit, co za křováky u té policie vlastně máte, když je tohle nejen možné, ale ještě to považují za „normální“ ???

A to zdaleka nejsem u konce.

Policajt mi volá na telefon - den poté, co mě propustili ze zadržení, kde mi mohli předávat, co libo - že má pro mě dopis a jestli jsem doma, že prý mi ho přivezou.

Vy jste tak bohatí, že už rozváží poštu policie, namísto České pošty ?? Můžete  mi sdělit, kolik stojí daňové poplatníky tahle rozvážka dopisů ?? Vám snad nedala vláda za úkol šetřit, nebo to pro policajty neplatí - a dál můžou rozhazovat cizí peníze plnými hrstmi, když na druhé straně nemají ani na čaj pro zadržené ???

Odkdy policie supluje poštu a odkdy Vy na to vyhazujete státní peníze ??

A to pořád zdaleka  není všechno.

Znám, s prominutím, ty Vaše křupany i od soudů. Tedy od soudů proti MV, kde mají zdůvodňovat škody, policií způsobené, většinou naprosto protiprávně a zbytečně.

Je to žalost se na ně jenom dívat - a je to neskutečná ostuda  slyšet a číst pak ta jejich stanoviska, jak je všechno v nejlepším pořádku a nikdy se nic nestalo, často v případech, kde po policajtech zůstali bezdůvodně zmrzačení lidé nebo velké materiální škody.

Je mi stydno být občanem téhož státu, který se takto staví ke své odpovědnosti - a takto okatě se vysmívá obětem policejní zvůle, o níž v těchto případech už není pochyb, jinak by dotyční nechodili k soudu o náhradu škody či nemajetkové újmy.

A to pořád nejsme ani zdaleka u konce.

Asi nejlepší je - současné policejní vyšetřování, resp. to, co za ně dnes policajti vydávají.

Ono nikdy, co si pamatuju (a to je posledních 30 let), nebylo v pořádku, ovšem - opět - takový bordel jako nyní nebyl dříve možný, nebo to byly jen jednotlivé excesivní případy.

Dnes je to naprosto děsivý a běžný standard.

V čem spočívá ?

Tak především v tom, že policie dávno nic nevyšetřuje, žádné důkazy neprovádí, a to žádným směrem,  ač je to podle trestního řádu, i Zákona o policii, jejím základním úkolem a posláním, pro který byla stvořena a za který je - námi všemi - placena.

V současnosti se zabývá dvojí činností :

a) Pokud má trestný čin, ke kterému nemá pachatele - tak vytypováváním těch, na něž by tyto skutky - bez jakéhokoliv ověření či podkladu - hodila. To ostatně dělala vždycky. Důkazy samozřejmě žádné neprovádí - k čemu taky, ještě by mohly pachatele vyvinit, osvobodit, zejména, pokud nic neudělal.

b) - a to je trochu nový, a výrazně posilující trend - totiž opačný postup :  Vymýšlení trestných činů a jejich následné přiřazování ke konkrétním „zájmovým osobám“ (to je jejich vlastní termín, plně převzatý od StB, od níž také jedině lze tradice současné PĆR odvinout), jež prostě stíhat chce, a to samozřejmě zcela bez ohledu na to, zda se něčím skutečně provinily, či ne.  

V tomto směru je to jednoznačná renesance praktik StB z počátku 50. let, se stejným účelem jako tehdy. Tedy - nikoliv boje proti trestné činnosti, ale proti osobám, nebo skupinám osob, které se sice proti trestnímu zákonu nijak neprovinily, ale které policie  chce mít pod ještě užším dohledem, než je na relativní svobodě má (stejně jim poslouchá telefony, kontroluje maily a hlídá je na každém kroku, takže o svobodě asi těžko objektivně hovořit).

Všechno to svědčí o jediném : Policie se zcela vymkla jakékoliv zákonné kontrole  v současnosti už natolik, že přestává být policií, tedy objektivním a silovým státním orgánem k potírání zločinu.

Ve skutečnosti je to dnes soukromá ochranka momentálně mocných, často takových, kteří by sami pobyt za mřížemi urgentně potřebovali a dávno splňují jeho podmínky (opět čerstvý a názorný příklad : Tajemník MÚ Vám vytvoří dluhy tím, že Vám udělí - zcela v rozporu se zákonem - pokuty - a ty okamžitě přihlásí jako pohledávku do insolvenčního řízení, přičemž mu ještě ani nevadí si u těchto „pohledávek“ vyznačit - vlastní rukou  a v rozporu se zákonem - vykonatelnost. Podvod na první pohled jako vyšitý - policie samozřejmě chrání tajemníka, nikoliv jeho oběť…).  

S tím, že pro zbytek obyvatelstva - tedy běžné občany - policie nefunguje vůbec (leda k pokutám za parkování a za rychlost) - takže pro něj zákonnost neplatí a jeho bezpečí a zákonnou ochranu před zločinem nikdo nezajišťuje.

Za tohle všechno jste jim nedovolil sáhnout na výsluhy (vysávající zchudlý stát naprosto nehorázným a nevídaným způsobem a nemající srovnání v žádné tradičně demokratické zemi) a ještě máte tu neskutečnou drzost, ne-li už rovnou transparentní hloupost, jim navrhovat zvyšovat platy.

Věřím, že jste měl na mysli výhradně vlastní peníze a majetek Vaší rodiny, když jste podobné návrhy veřejně činil. Protože jedině z těch budou nadále hrazeny.

Abych to shrnul :

·       Stav policie byl vždycky špatný, nikdy tolik, jako v současnosti - tedy za Vašeho ctěného působení.  

·       Policie, jako garant zákona a zákonnosti, u nás dávno přestala existovat.

·       Policie v současnosti nezná nejen zákony a předpisy pro svou práci, ale ani nejzákladnější úřední postupy. Pokud je pro ni něco společné a typické, tak pohrdání občanskými svobodami a právy jednotlivce, kdy sama ve většině případů působí daleko větší škody, nežli jsou ty, způsobené trestnou činností, pro kterou vyšetřování začalo, často navíc zcela smyšlenou.

·       Pokud se na nějakou tradici může současná PČR odkazovat a prokazatelně ji naplňuje, tak jedině tradici StB z počátku 50. let.

·       To vše za působení vlády a ministra, kteří o sobě prohlašují, že prý jsou „pravicoví“ (kdyby to neprohlašovali, tak by si toho asi sotva kdo všiml).

 

Rád bych se Vás zeptal - abych nebyl obviňován z podjatosti - co Vy sám byste mohl říct, že jste ve funkci ministra vnitra dobrého udělal ?? A co je dnes někde vidět ?? Třeba pro občany téhle země ? Vidět - třeba na práci a stavu policie ?? 

__________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

____________________

_____________________

 

 

 

 

_____________________________

_____________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-07 18:25
Policie ČR

Je to od Vás správná přitom věcná oprávněná kritika Policie ČR, kdy policie sabotuje právní stát, který i z tohoto důvodu není v České republice.

LN
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-07 18:49
Fizlove se prave priznali ze selektivne a politikarenim si vybiraji co budou a nebudou resit


www.novinky.cz/…244

novinky.cz/.../...

"Protest měl být původně klidnější, mělo se jednat o pouhý průjezd ulicemi. Zemědělci však před Úřadem vlády neplánovaně vysypali hnůj. Policie jim vyhlásila nulovou toleranci a kontroluje protestující řidiče za všechny přestupky."


Police se právě přiznala k soustavnému páchání trestného činu zneužití pravomocí, kdy nejméně v minulosti do této doby, se rozhodla na základě vlastní libovůle, nebo dohody s nějakou skupinou osob, této tolerovat protiprávní jednání, za které měla ze zákona o služebním poměru povinnost zasahovat.

Jelikož je více než pravděpodobné, že takto postupoval i v rámci trestných činů, viz podaná trestní oznámení například na nedávný a stále trvající apartheid, není jiné možnosti, než aby národ okamžitě využil článku 23, a zajistil všechny fízle, kteří jsou již prokazatelně a na základě vlastního přiznání, vini ze závažné soustavné opakované trestné činnost a tudíž podle zákona nemají právo nosit uniformy a vykonávat jakoukoliv policejní činnost a zasahovat do práva svobod kohokoliv.

LS

Je totiž jedno, zda někdo nadává fízlovi, že je to zmetek když napadne jeho rodinu nebo jeho samotného a jemu nezbyde než se bránit proti svévoli zmetka a protestovat proti jeho zločinům takto či jinak, je jedno jestli někdo protestuje za víc dotací, je jedno jestli někdo přeleze zábradlí a očoudí nějakej sloup, kterej poté jde snadno omýt a nic se mu nestane .. je to fuk .. pokaždé by měla podle zákona zcela nestraně jednat nebo nejednat policie všem stejným metrem zcela politicky.. což jak právě přiznala nedělá a nedělala, a je jisto, že je tu přinejmenším více než důvodné podezření u všeho nad čím zavírala oči a co neskončilo po oznámení v přestupkovém nebo trestním řízení, že nad tím zavírala oči, například nad trestnou činností soudkyně co lhala do rozsudku a sama si vymyslela jiný skutek než který dostala v obžalobě a o kterém měla rozhodnout a o kterém sama prohlásila že jej ani po letech souzení neprokázala, že by se vůbec stal...nebo že vládní činitelé likvidují národ vlastizradou a oni také zavírají nad tím oči celou dobu a neřeší tento závažný zločin ...a tím pádem jsou protesty jen oprávněným důsledkem jejich soustavné nečinnosti, ke které se oni samotní opět připomínám právě plně doznali, včetně nejposlednějšího "šlapky" z ulice, který na otázku znalosti zákona a judikátu vždy odpoví, že jenom plní rozkaze a není právník ...vědouc, že neznalost zákona jej neomlouvá ... LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-07 20:55
Samí naši známí,

koukám :

Soudci pod tlakem - Soudci pod tlakem | Česká televize (ceskatelevize.cz)

www.ceskatelevize.cz/.../22338257603

samí staří známí, co jste o nich mluvil... Gersdorfová, už si to jméno pamatuji.

Dostává zajímavý pohledy, asi ji mají fakt rádi... Hlas lidu... Německá svině, ať chcípne...

Tuleja.

Si můžu udělat obrázek už podle jejich vystupování - Tuleja čte rozsudek s podepřenou bradou, už jenom za to bych ho vyhodil okamžitě, ten druhý soudce, s těmi holčičkami, nosí řetěz i ve sprše - jako kriminálník.

Fakt pěkná sestava. ..
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-08 17:43
V komentari od LN je napsano "Policie sabotuje pravni stat":
V komentari od LN je napsano "Policie sabotuje pravni stat":

PREDSTAVTE SI: Neni to jen policie, ktera sabotuje pravni stat, ale je to i Ombudsman!
On ze sebe dela medialniho kasparka a tim nahrava vlade v nerespektovani mezinarodnich dohod, ktere jsou v CR zavazne dle §2 Spravniho radu!
Pro dorucovani do zahranici v EU plati Smernice EU c. 1393/2007, kterou musi respektovat i urednici v CR a nikdo o ni udajne nevi!
Ministerstva vydavaji nove zakony (napr. MMR a jeho novy StavZ. 283/2021), ktere obsahuji nesmyslna ustanoveni, tykajici se dorucovani do zahranici.
Takto se udrzuje "komunisticky bordel" v dnesni udajne demokraticke CR!
HRUZA: Stary komunisticky zakon 99/1963 je v CR stale platny!
Z


Ombudsman: Úřady nemohou doručovat dopisy na adresy, které si samy určí - Novinky

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-08 17:44
Jsem zvedav, co Vam odpovi ministr Rakusan.


Vubec bych se nedivil, kdyby Vam misto dopisu opet zavolal policajt, ze ma pro Vas teply caj a kdy Vam ho muze dorucit (jako rohlik.cz), aby byla dodatecne napravena nedbalost z vezeni!

Z
____________________

Za těchto okolností bych asi pozvánku na čaj odmítnul. A raději si uvařil doma kafe...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.