ODDLUŽENÍ ? Nebo past... ?

Protože mám za to, že málo lidí ví, co znamená oddlužení a s čím se člověk setká, pokud tím chce projít, dovolím si informovat ostatní. Podle sebe. 

Máme ve společnosti zažitá určitá klišé, která sice vůbec neodpovídají skutečnosti, zato jsou ale dosti hluboce vžitá - zejména u těch, co se s podobnou situací v praxi dosud nesetkali. 

Jedním z těch klišé je, že - dítě patří matce - a otec nechť platí výživné, stejně si brzy najde jinou. 

Tohle klišé odpovídalo možná 50. - 60. letům 20. století, dnes je to úplně jinak. Pokud při rozvodu (či častěji už jen při rozchodu) zůstanou ženě děti, s nimi nejen právo na výživné, ale také obvykle na byt a na všechno ostatní - je z otce ze dne na den žebrák na ulici, který nemá kam hlavu složit. Pokud předtím vydělával víc nebo hodně, to rychle přestane, protože bez rodinného, či alespoň sociálního zázemí si žádné slušné místo neudrží. Začíná se pomalu, někdy i rychle, měnit v bezdomovce se všemi důsledky - a vzhledem ke stále vžitému pronásledování za neplacení výživného - viz § 213 a smysl našeho sdružení - také recidivistou a kriminálníkem. 

Zatímco naopak k matce s dětmi - a s bytem - se rychle a snadno nastěhují postupně desítky pobudů, či jiných vyhozených otců - už jenom proto, aby měli kde spát... 

To jsem ale odbočil. Jenom k tomu, co to je - klišé. A že v praxi to často vypadá úplně jinak. 

Jiným takovým klišé je - že se dotyční za dluhy stydí (a mají stydět). A že si je vyrobili svou nerozvážností či úplnou negramotností. Ano, někteří si je tak skutečně vyrobili - ale zdaleka ne všichni. A proč by se měli stydět i ti ostatní, kteří k dluhům často přišli buďto jako slepí k houslím, anebo - jim byly dokonce cíleně uměle vytvořeny - za účelem jejich pronásledování a společenské likvidace. 

A že na všech státních úřadech je dostatek psychopatů, kteří to s radostí udělají - a ještě z toho budou mít pocit, jak se jim "špatná věc podařila, úřední síla zvítězila..." 

Konečně, na jednom fundovaném parlamentním semináři o dluzích jasně zaznělo, že jen jedna třetina (!!!) dluhů pochází z neuvážených půjček.

A z čeho tedy potom ty dvě třetiny zbývající ??? 

Stejně tak je mediálně silně podporován - zcela falešný - dojem, že kdo se chce zbavit dluhů, snadno může. Máme přece milostivá léta, a tak - a taky oddlužení. 

Tak jak to vypadá s oddlužením, jsme právě zažil  - a denně zažívám znovu a dokola. 

Předesílám, že je to podvod jako vyšitý, a rozhodně v něm nejde o to, aby vás stát zbavil dluhů. 

Pokud vás chce něčeho zbavit, tak leda majetku. A to za ještě drastičtějších okolností, než exekutoři. 

Existují totiž v zásadě 3 způsoby oddlužení : Prodejem majetku, splátkovým kalendářem, a kombinací obojího.  

Pokud máte jakýkoliv majetek, zapomeňte na to, že by vám z dluhů kdokoliv cokoliv odpustil, vyjma věřitele samého.

Ale to byste asi nešli do oddlužení, kdyby Vám to chtěli sami odpustit, že ?? 

Soud vám neodpustí nic, naopak. 

Jak dokazuje tenhle - můj -  případ. 

Pominu původ dluhů a to, že v naprosté většině byly uměle vytvořeny a ještě masově nafouknuty (obvykle soudní pokuty, soudní poplatky, úroky a penále z nich, atd. ) 

V číslech to vypadá asi takto : 260 tisíc skutečný dluh, s dluhem vytvořeným uměle - celkem a dohromady milion dvě stě tisíc. Z toho plyne, že zhruba milion mi vytvořily různé úřady, obvykle soudy, za dobu, kdy jsem nemohl splácet a často ani nechtěl, protože jsem ty dluhy prostě neuznával - a uznat nešly. Svévolně vytvořené částky, ještě masově nafouknuté. 

Vzhledem k (zablokovanému) dědictví, oceněnému dohromady zhruba na 3 miliony - chtěl jsem se těchto, všech, i těch uměle vytvořených dluhů zbavit. A tak jsem šel - svědomitě - do oddlužení. Ať je od exekutorů už jednou klid.

Taky jsem to mohl nechat být, jak to bylo deset let předtím. 

Krom toho jsem si našel - po 10ti letech - zaměstnání s pravidelným příjmem, kde je mi sráženo cca 20 tisíc měsíčně. Exekutorovi by bohatě stačilo už jen to. 

Nabídnul jsem tedy insolvenčnímu soudu, že v kombinaci s prodejem části majetku  a splátek tyto dluhy uhradím, i když k nim mám zásadní výhrady. 

A výsledek ?? 

Sebereme Vám všechno - a ještě obstavíme plat !! 

To koukáte, co ?? 

Tak vy jste si mysleli, že z toho jenom tak lacino vyklouznete, jako že zaplatíte dluhy, a jste z toho venku ?? 

No - tak to zase zapomeňte !! 

Protože dluhy - to jsou - pro nás - konkurzní mafii - vstupenky k Vašemu majetku. Všemu a celému, samozřejmě. 

Takže : Když v civilizované zemi budete dlužit 300 tisíc a budete  mít majetek za milion, exekutor Vám prodá buďto majetek jen za 300 tisíc, nebo Vám 700 tisíc vrátí. U nás je to tak, že Vám majetek za milion prodá za 300 tisíc - a ještě budete dál dlužit, za jeho náklady, přece !! 

 

A kdybyste měli majetek za 5 milionů, tak Vám ho taky prodá za 300 tisíc - a budete jen koukat jak vrány. 

No - a stejné zásady pak platí pro tzv. "Oddlužení". 

Časem - a hlavně praxí - pochopíte, že pokud nějaký majetek máte - tak co, sakra, do nějakého oddlužení lezete, že ?? 

To je přece jenom pro ty , co už nemají co ztratit - a se kterými se otravovat a vést exekuční spisy  - by bylo jen zbytečným a nikým nezaplaceným úsilím - na věky. 

Takže - z mého návrhu, že prodám část majetku, mimochodem 3x převyšující vyčíslené dluhy, soud udělal to, že prostě prodám všechno a ještě mi obstaví plat - tedy že mě vyhodí z vlastního domu na ulici - a ještě i bez platu, resp. jen s nezabavitelným nimimem. 

Může tohle někdo mít za civilizovaný, natož zákonný postup soudu ?? 

Mně to přijde - jako organizovaná a promyšlená loupež majetku, v tomto případě jde o asi 4 - 5 milionů korun. V jediném případě !!! 

To se to pak bohatne, co ?? Po milionech, v jediné kauze. A - úplně bez práce. 

To je další věc : Soudkyně - nějaká Jana Chudíková - se vůbec neobtěžovala nařídit jednání, ba ani mi dát vědět, že se vůbec bude něco rozhodovat. Natož tak zásadního, jako je  evidentní zabavení veškerého majetku... 

Čili, v zákulisí, potichu, bez vědomí a účasti kohokoliv - prostě vydá usnesení, kterým Vám de facto zabaví veškerý majetek - a je to. Žádné argumenty, nic nepotřebuje - přece jste to sám navrhoval, že ?? 

Že jste navrhoval něco jiného ?? No - a ?? Ona přece rozhoduje o tom, co jste navrhoval, nebo nenavrhoval. 

Jako zvláštní zákeřnost mi přijde - ještě tohle konstatování - že jste si to vlastně sám navrh´!! Takže - ona nic, ona jenom schvaluje, co vy vlastně chcete. Akorát to trochu přeformulovala, aby tomu asi bylo líp rozumět... 

__________________

No - a zbytek už v reportážích a v písemných podáních : Odvolání - a stížnosti, sepsané na Krajském soudě. Na ni. 

Ale jedno si určitě pamatujte : ODDLUŽENÍ  není pro ty, co mají nějaký majetek. O  veškerý přijdou. 

A hlavně : Statisíců doživotních dlužníků - se nikdy nezbavíme, pokud se nezbavíme současné justice. Protože problém nejsou tihle dlužníci. Problém jsou soudci a exekutoři, kteří tenhle systém vytvořili, nehorázně z něj bohatnou (to opravdu nemá srovnání nikde na světě) - a neskutečně prasácky se chovají k lidem. 

A jsme u dalšího, dnes posledního - velmi škodlivého - klišé : 

Když bezdomovec ukradne v obchodě flašku rumu, skoro jistě ho zavřou. Flašku - za dvě stovky. Maximálně. 

Na soudech sedí desítky zlodějů, či spíše lupičů - protože oni mají k dispozici ozbrojenou sílu, kterou jsou schopní nekompromisně použít, pokud by to nešlo "po dobrém" - kteří denně uloupí majetky za jednotky, ale i desítky milionů korun. K tomu královský plat. 

A - stíhá je snad někdo ?? A nejen že nestíhá - ale ještě je tisíce hlupáků mají za skoro hrdiny, nebo aspoň vykonavatele spravedlnosti - když přece ždímají ty nezodpovědné grázly a lemply, co se tak nestydatě zadlužili - asi prý proto, že neumí do pěti napočítat... 

 

NATÁČELI  jsme na Krajském soudě v Praze, ve čtvrtek, 21. března 2024 : 

 

https://www.facebook.com/100083015850497/videos/390424070440755

 

_____________________________

_____________________________

 ODVOLÁNÍ  do usnesení o "Schválení návrhu". Sice jiného, než jsem já podal - ale - "Schváleno!!" A prý jsem si to sám navrhnul... 

Tak mi to trochu připomnělo - že všichni okupanti, co sem kdy přitáhli, byli přece "pozváni" že ?? 

 

 __________

 

 __________

 

 ________

 

 

__________________________________

__________________________________

A - na soudu podaná stížnost : 

 

 

 

____________

 

 

 

 

____________________________________

____________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-24 08:29
Matka štve dceru, až se chtěla zabít. Co dělají soudy ?? Jako vždy - NIC.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-24 08:32
Před 55 lety vyšla Krylova první deska : Bratříčku, zavírej vrátka...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-24 08:34
The Flowers - spolužák Jirky Komárka :


www.noviny.chrudim.cz/flowers_13.htm
_____________________

Jeho mail :

Vladislave tohle znáš?

To znám moc dobře. Dopis u JKP, kde nám nějaký Adámek (ředitel) oznamuje, že končíme, ten jsem měl roky u sebe a dával ho Hansovi, když psal ty paměti.
Tenkrát jsem se tak nesvobodný necítil, jako teď. Na fotce je Hans (basa), Mašek (housle, zpěv) a "Čudla" Horák (bicí). Já stojím úplně vlevo, ale je ze mě vidět jenom kousek krku od kytary. :o))) Fotka je z Muzea.
Bolševik v 70.letech kolem sebe kopal, ale proti tomu co je dneska, to byla procházka růžovým sadem. Chvilku po zákazu jsem nastoupil na večerní prumku - bez problémů.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-24 08:45
Náborový inzerát :

Policista/ka - NÁBOROVÝ PŘÍSPĚVEK 75.000,- Kč - job post

Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina

3.2 out of 5Žďár nad Sázavou

Plný úvazek

Krajské ředitelství policie Kraje Vysočina

Žďár nad Sázavou

Úplný popis pracovní pozice:

Co od Vás očekáváme:

Co Tě naučíme :

naučíme Tě pracovat a jednat s lidmi

naučíme Tě střílet z krátkých a dlouhých střelných zbraní

naučíme Tě řídit policejní vozidla s právem přednosti v jízdě

naučíme Tě sebeobranu a boj zblízka


Dostaneš spoustu prachů pěknou uniformu vobuch pistolku autíčko se kterým tě naučíme jezdit jako prase bez dávání přednosti v jízdě a dalších předpisů a instrukce a výcvik jak doručit dopis i tomu nejhoršímu vyhýbači se nezákonné pošty ... výhody a bonusy o kterých se lidem co tě platí ani nezdá... o zákonech, které by si měl perfektně znát a dodržovat..... ani řádek! Ty tě nikdo učit nebude bo je sami vůbec neznáme a když tak na ně se..e že ...neočekávají nic od uchazeče .. ve světle inzerátů do soukromého sektoru který toho fízla platí je to velice ubohé a tipické pro parazitní totalitní zločineckou diktaturu .... seznam bonusů který následuje o popisku za prázdným řádkem toho co požadují pro tu pozici tedy nic ... je tak dlouhý že jsem jej raději ani nekopíroval ...


By mě ale moc zajímalo .. jak by odpověděli .. kdyby sme se jim tam ze srandy přihlásili .... jakože vážně s tím že naší motivací je smysl pro spravedlnost a čest a vášeň pro dodržování zákona, a že si chceme vyzkoušet osobně jak moc nemožné to je odstíhat soudce, nebo státního zástupce, který poruší hrubě a až zločinně zákon, nebo že nejde poslat dopis poštou, že se nám roky snaží policisté marně vysvětlit, že to prý údajně vůbec není podle zákona možné ani důkladně prošetřit, natož obvinit, když se něco takového stane ...


Jinak v soukromém sektoru by inzerát vypadal asi takto: Umíš jednat s lidmi, umíš střílet a máš platný zbrojní průkaz? Umíš dobře řídit automobil a máš řidičský průkaz skupiny B? Umíš karate a máš nejméně hnědý pás či jiný bojový sport? Máš ukončené vysokoškolské právní vzdělání a nejméně 5 let praxe? Jsi flexibilní a umíš anglicky C a Německy alespoň B? tak ti dáme možná i 30 000 časem i víc ... žádnej nástupní bonus nečekej holoto ani jiný závratný výhody, možná tak stravenku ... LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-24 18:11
účelem a smyslem oddlužení není vyrábět bezdomovce.

Proto soud a insolvenční správce mají zákonnou povinnost konat a rozhodovat ve smyslu paragrafu 5 insolvenčního zákona - Zásady insolvenčního řízení, a tedy mají povinnost zajistit, aby byl konečný výsledek win-win pro dlužníka a věřitele.

LN
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-03-25 19:20
10 melounů za stažení žaloby :

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.