Schorm šokoval odbornou veřejnost

A to, tentokrát, i kolegu Staníka. Odborníka zejména na přestupky a silniční dopravu. Ten se rozhodl napsat ombudsmanovi otevřený dopis - o rozdělování společnosti, segregaci justice a vytváření kategorií občanů, kdy ústavní práva jsou zaručována jen některým skupinám... 

Dopis se vrací k událostem z České Lípy ze 17. ledna 2024, kdy jsem byl na chodbě soudu před soudní síní a před nařízeným jednáním, v postavení právního zástupce, zatčen a odvlečen přímo před očima zastoupeného účastníka řízení. 

_________________

 

 Hezký den, vážený pane ombudsmane,

Čas od času nahlédnu na internet, co je nového na naší novodobé disidentské scéně a zaujala mne odpověď Vašeho zástupce JUDr. Schorma Ing. Fialovi na jeho stížnost ohledně odvlečení jeho osoby coby právního zástupce před soudním jednáním v České Lípě.

Nad závěry JUDr. Schorma v jeho odpovědi jsem jen kroutil hlavou, kterak z úřadu, který se honosí názvem „Veřejný ochránce práv“, může něco takového vypadnout.

Rekapitulováno velmi krátce. Ing. Fiala si stěžuje za svého klienta, který přijel na soudní  jednání až z Irska(!!!), na pošlapání práv na Ústavou zaručené právo na právní pomoc, jež mu byla odepřena a znemožněna orgány státní moci z důvodu odvlečení jeho zástupce (Ing. Fialy) v poutech, těsně před začátkem soudního jednání (opět z naprosté banality, za urážku nějakého dotčeného papaláše, což se možná časem ukáže opět jako pochybení a naschvál zainteresovaných složek).

V odpovědi JUDr. Schorma mne zaujala mimo jiné především tato argumentace.

„Ústavní ochrana práva na právní pomoc se však týká právních profesionálů či osob znalých práva. Bude se tak zpravidla jednat o advokáty, u nichž má klient garantovanou ochranu advokátního tajemství a další odborníky z právnické obce.“

Takže někdo, kdo má titul „pouze“ Ing., právní pomoc poskytovat nemůže? Ono se o tom v Ústavě někde píše? Článek 37 je velmi krátký, výstižný a formulován naprosto jasně:

„Každý má právo na právní pomoc při řízení před soudy, jinými státními orgány či orgány veřejné správy, a to od počátku řízení.“

A to je celé. Kde tam JUDr. Schorm vyčetl, že právní pomoc mohou poskytovat jen profesionálové, a že pouze jejich klientů se týká zákonná ochrana ?

Ostatně, zeptal bych se JUDr. Schorma, co v jeho výkladu znamenají „právní profesionálové“, či „osoby znalé práva“? Myslí si snad JUDr. Schorm, že Ing. Fiala po desetiletích pronásledování postbolševickým justičním systémem není znalý práva ?  O tom by se dalo úspěšně pochybovat. Podle vlastních slov JUDr. Schorma je tedy plně kompetentní právní pomoc poskytovat.

A pokud už se JUDr. Schorm hodlá zaobírat otázkou právní pomoci profesionály, tak to je celkem jasně upraveno podústavními normami. Právě v nich je zcela jasně stanoveno, při kterých řízeních je profesionální zastoupení povinností (řízení trestní, kasační stížnost…). Že by snad tohle JUDr. Schorm nevěděl?

U člověka s profesní minulostí, kterou se může presentovat JUDr. Schorm, by to bylo obzvláště udivující.

Kromě toho by mohl JUDr. Schorm vědět, že naše právo zná i princip přiměřenosti, kdy orgány jsou povinny postupovat tak, aby škody způsobené ochranou práva nebyly větší, než škody porušením práva způsobené.

V daném případě to znamená, že policie mohla se zatčením Ing. Fialy bez problémů počkat do skončení jednání a i soudkyně si mohla onoho principu přiměřenosti být vědoma, i když je to jen soudkyně okresního formátu. Odbýt to tvrzením, že klient pana Fialy mohl podat opravný prostředek, přestože k soudu dojíždí až z Irska, je opravdu vrchol arogance.

U Vašeho zástupce bych tyto znalosti a postupy, včetně jakéhosi „lidského přístupu“, považoval za samozřejmost.

Závěr si z toho tedy můžeme odnést takový, že na ústavní ochranu mají nárok pouze ti, kteří využijí právní pomoci od profesionálů s titulem JUDr. Tituly ostatní, či dokonce právní pomoc někoho bez titulu, je, podle zástupce ochránce práv, bez ústavní ochrany.

 „Bravo, tleskám.“

Tendence uzavírání se justice a JUDrú. do sebe, vytváření justičního státu ve státě je tendence dlouhodobá a vidíme to při každé novelizaci zákonů, které se právního a soudního prostředí týkají.

V současné době je to snaha odstranit novelizací zákona laický prvek ze senátů v podobě přísedících, nebo při nedávné snaze Angyalosyho odstranění veřejnosti a jejího kontrolního prvku u jednání výběrových komisí na nové soudce.

Nebo novelizace občanského soudního řádu, či přestupkového, kde orgán může bez zjevného důvodu a bez opravných prostředků obviněným zvoleného „neprofesionálního“ obhájce klidně vyhodit, což je zřejmě světový unikát a osoba hledající právní pomoc u laika tak zůstává před orgánem bez právní pomoci.

Žádného spravedlivého JUDra. to ovšem netrápí a ti, kteří se z odborné obce ozvali, by se dali spočítat na prstech jedné ruky.

Jako občan jsem podobnými výklady naší Ústavy, kterými nás obdařil Váš zástupce, zděšen a jakožto zastánce republikového a demokratického systému Vás žádám :

JUDr. Schorma a jemu podobné ze svého úřadu vyhoďte a pokud to není možné, tak na dveře jeho kanceláře dejte ceduli „Nepoužívat – jedinec na dožití“, neboť podobní překrucovači práva Vám mohou u veřejnosti tak akorát kazit jméno a reputaci.

Tento mail považujte za mail otevřený a bude zaslán ke zveřejnění i na jiné adresy, aby se alespoň část občanů dozvěděla, co je může v našich novodobých justičních podmínkách ze strany „spravedlnosti“ čekat.

 

S úctou Stanik, drsnej manik

 

 

 

 

________________________

________________________

 

 

 Máme Schorma u VOPa... (k213.cz)

 

Ing. Fiala zadržen Policií ČR (k213.cz)

 

Kárný podnět Předsedkyni KS v Ústí (k213.cz)

 

Jediným důvodem CPZ (k213.cz)

 

Přání Veronice (k213.cz)

 

 

________________________________

________________________________

 

 Schorm a Umluva ZLP:


Schorm by mel znat Umluvu ZLP a clanek 6, podle ktereho se rozhoduje u ESLP ve Strasburku.
Povsimnete si ustanoveni 6.3c!
Nezna to snad Schorm?
Z

ČLÁNEK 6 Právo na spravedlivý proces

1. Každý má právo na to, aby jeho záležitost byla spravedlivě, veřejně a v přiměřené lhůtě projednána nezávislým a nestranným soudem zřízeným zákonem, který rozhodne o jeho občanských právech nebo závazcích nebo o oprávněnosti jakéhokoli trestního obvinění proti němu. Rozsudek musí být vyhlášen veřejně, avšak tisk a veřejnost mohou být vyloučeny buď po dobu celého nebo části procesu v zájmu mravnosti, veřejného pořádku nebo národní bezpečnosti v demokratické společnosti, nebo když to vyžadují zájmy nezletilých nebo ochrana soukromého života účastníků, anebo v rozsahu považovaném soudem za zcela nezbytný, pokud by, vzhledem ke zvláštním okolnostem, veřejnost řízení mohla být na újmu zájmům spravedlnosti.

2. Každý, kdo je obviněn z trestného činu, se považuje za nevinného, dokud jeho vina nebyla prokázána zákonným způsobem.

3. Každý, kdo je obviněn z trestného činu, má tato minimální práva:
a. být neprodleně a v jazyce, jemuž rozumí, podrobně seznámen s povahou a důvodem obvinění proti němu;
b. mít přiměřený čas a možnost k přípravě své obhajoby;
c. obhajovat se osobně nebo za pomoci obhájce podle vlastního výběru nebo, pokud nemá prostředky na zaplacení obhájce, aby mu byl poskytnut bezplatně, jestliže to zájmy spravedlnosti vyžadují;
d. vyslýchat nebo dát vyslýchat svědky proti sobě a dosáhnout předvolání a výslechu svědků ve svůj prospěch za stejných podmínek, jako svědků proti sobě;
e. mít bezplatnou pomoc tlumočníka, jestliže nerozumí jazyku používanému před soudem nebo tímto jazykem nemluví

_______________________________

_______________________________

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-06 16:22
Jedinec na dožití... Luxusní zaopatření, o kterém si my můžeme nechat jedině zdát - za naše prachy. Po celá desetiletí.

Tenhle byl zralý na důchod (a dožití) už ve třiceti.

Podle toho se s ním mělo zacházet. Správně měl spočívat na Úřadu práce, a ne jako zástupce státu na ESLP, pak u ombudsmana.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-06 16:29
Unie skončila řízení s Polskem. Právní stát už není v ohrožení, napsala von der Leyenová

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-06 21:41
Ad Polsko...Von der Leyenová těm, kdo pozorují polskou politickou, kulturní či společenskou scénu musí být směšná...

Von der Leyenová: "Po více než 6 letech lze zastavit proceduru čl.7. proti
Polsku"....(prý)"to je efekt těžké práce a rozhodného úsilí ve věci reforem
vlády Donalda Tuska"...A holá skutečnost: Ve smyslu legislativním se totiž
nezměnilo VUBEC NICm, což je jen potvrzení toho, že Evropská Komise chtěla
ovlivnit výsledek voleb a podpořit změnu vlády. Nakonec v době volební
kampaně v Polsku Leyenová veřejně prohlásila, že si přeje Tuska premiérem.
Jediné, co se změnilo, je vláda.

Ve světle práva a zvyklostí EU je vměšování se do demokratických procesů v
členských zemích zakázané. A tady se Leyenová fakticky přiznává, že
obviňování Polska z porušování právního stavu nebylo podloženo žádnými
důkazy /a ve skutečnosti - pokud jde o media: I přes obrovské téměř globální
echo o prý porušování práva dnes už bývalou vládou Sjednocené pravice nikdy
nikde nezaznělo žádné konkrétní odhalení, čím a jak se porušování práva
vláda Sjednocené pravice dopouštěla ...to je ovšem typické pro rozsáhlé
dezinformační akce Kremlu/.

Dnes Tusk ve svých řečech obviňuje PiS, že je proruská! To je ovšem po něho
osobně na pováženou, neboť následující skutečnosti prokazují opak:


1) Ta své první vlády 2007-2015 osobně potopil při jednání s prezidentem
USA Bushem projekt systému protiraketové obrany, v jehož rámci měly být
umístěna odpalovací zařízení v Polsku a - radar v Brdech. Mnoho českých
občanů se jistě upamatuje na hnutí "Ne základnám" organizované ruskou
ambasádou...Tusk protahoval jednání s Bushem, neustále vnášel nové a nové
viditelně nesplnitelné požadavky. Projekt definitivně zastavil Obama.


2) Katastrofa letadla z 10. dubna 2010 u Smolenska, na jehož palubě zahynul
prezident Lech Kaczynski s jeho ženou, a opravdová elita národa. Ačkoliv šlo
o letadlo vojenské, a vyšetřování nabízely USA a NATO, to Tusk odmítl, a
předal šetření - Rusku. Ruské komisi MAK vedené KGBačkou Taťjanou Anodinou,
přičemž Tuskem ustanovená vládní komise "šetření" vedla tak, aby jeho
výsledky nebyly odlišné s výsledky MAK. Proti tomu povolala tehdejší opozice
na podnět poslance Antoniho Macierewicze komisi s účastí západních
specialistů, mj. i těch, co vyšetřovali Lockerbie. Tato komise prokázala, že
v letadle byly dvě nálože, a že vybuchlo a rozsypalo se ve vzduchu, tj. ve
smyslu práva jednoznačně účast třetích osob...Atentát!


3) 11. Září 2013 podpis spolupráce FSB/nástupce KGB/ a SKW /služby polské
vojenské kontrarozvědky/ v Petěrburgu. V ní se SKW mj. zavazuje poskytovat
informace o podvratných akcích třetích stran zaměřených proti Ruské
Federaci. Iniciátorem byl generál Nosek, dalším hlavním vyjednávačem generál
Dusza. Přesto Tuskova nová vláda se zasadila o zastavení vyšetřování
generála Noska, a generál Dusza a generál Stróżyk, bývalý člen ÚV Polské
sjednocené dělnické strany (= komunistické, z doby před r. 1989) dnes jsou
vráceni do vedení SKW.


To jsou hlavní fakta. Tusk si je vědom, že by mu hrozilo v případě vítězství
pravice ve volbách trestní stíhání, nehledě na kompromitaci Leyenové a celé
levice, která se zmocnila postupem času EU a uchýlila směřování EU na podobu
socialistického superstrátu. Řešením není vystoupení z EU, po němž volají
komunisti a jejich politické deriváty, potřeba je vymést z EU
levicově-liberální uzurpátory a ruské vlivové agenty!

A dnešní novinka z Polska: Soudce vojvodského administrativního soudu ve
Varšavě Tomasz Szmydt utekl - do Běloruska, kde požádal o politický azyl.
Předtím byl hvězdou ve vystoupení největších a nejvlivnějších
postkomunistických polských medií - televize TVN či novin a portálu
"Wyborczé" v napadání vlády Sjednocené pravice. Prý jej pravice strašně po
léta pronásledovala....

Freeeurope
_________________
Pronásledovala.... Tak teď už nepronásleduje, ne ? Když už není u moci ?? No - prostě - nechtělo se mu už nic dělat - tak šel ke svým chlebodárcům, on už mu Lukašenko jistě nějakou funkci a prebendu přišije...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-06 16:29
Polský soudce požádal o azyl v Bělorusku :

echo24.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-06 16:34
Jsou ti, co se rádi ukazují a předvádí na bagatelních volovinách...

novinky.cz/.../...

Mimochodem, dokumentární záběry z tehdejší osvobozovací mise americké armády v západních Čechách jasně dokazují, že české obyvatelstvo Američany sice nadšeně vítalo, jako vzácné osvoboditele, ale také - a stejně často - nacistickým pozdravem, zdviženou pravicí... Prostě - jiný pozdrav - po šestileté okupaci - už mnozí ani neznali.
Budou taky na ně podávat trestní oznámení a usilovně je "vyšetřovat" ??
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-06 16:36
Sebrali mu berle :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-06 16:48
Schorm - budoucí ombudsman :

cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADt_Alexander_Schorm

Zd.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-06 18:48
Schorm, jedinec na dožítí !!!


Naprosto přesné! Já jej zažil ve Štrasburku před dvaceti léty. O.
_________________

Studenej rybí čumák, naprosto k ničemu. Byl by užitečný pro všechny totalitní režimy, v demokracii je nepoužitelný. To, že u nás stále slouží, a to ve vysokých funkcích, svědčí mj. o tom, zda máme - nebo nemáme - demokracii.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-06 21:29
6-ti koaliční bizarnosti :

dfens-cz.com/sestikoalicni-bizarnosti/

Vládne nám tady skupina šesti extra zmrdů, která se tváří, že to tak není - a že si jdou údajně po krku. Pro hlupáky to platí...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-07 13:59
Na JUDr. Schorma jsme si ombudsmanovi také vícekrát stěžovali, že chrání úředníky před občany, nikoli naopak. Snad ho po tomto dopisu už konečně vyhodí.
OOS
______________

Tisíce stížnost na stále tytéž lidi. A vládnoucí pakáži je to úplně jedno. Jediné, co je probudí - když dostanou osobně po čumáku. To jsou naráz probuzení natotata.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-08 10:57
Mimochodem, bylo zásadní chybou, že ho tam vůbec jmenovali, protože co je Schorm zač, o tom nebylo nejmenších pochyb.

Jak zastupoval stát ve Štrasburku bylo všeobecně známo - stylem :Nic se vlastně nestalo, neotravujte, stejně nic nedostanete ... - tak jak si kdo mohl myslet, že snad úderem zvonu se zázračně změní - a začne dělat pravý opak, tedy chránit občany ???

Vizitka poslanců a senátorů, o čem mají přehled a co jsou zač, když pro něj hlasovali.
A Křečka, že si ho tam vůbec nechal.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-07 14:03
Fízli kradou, jako straky. A - NA LETIŠTI !!!! Luxusní vstupní bráně do země...
A to už jednu chytli a vyhodili...

Jakou pakáž ti fízli musí sdružovat ???

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-07 14:06
Muž je ve špatném psychickém stavu, podle policistů čelí exekucím a přišel o byt v Praze

www.novinky.cz/…755

novinky.cz/.../...

___________________

Zjevně nedokázal tu zbraň včas a správně použít... Jinak by dnes byli ve špatném psychickém stavu úplně jiní...

Mimochodem, co to je za pátrání ??? Policie už bude hledat všechny, co jsou ve špatném psychickém stavu ???


Já myslel, že hledá jenom ty, co něco provedli !!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-07 14:11
Česko - podělali jsme tu všecko...


blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-07 14:13
Drive rudy, dnes zeleny a zitra zpopelneny.

Zelené do eurovoleb podpořil Rychetský - Novinky

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.