Financování justice se musí řešit...

Máme - vzácně - tentýž názor. 

 

Výmluvný obrázek, za co chtějí přidat... 

Často nám ohledně toho přicházejí podněty, další máme mnohokrát na našich stránkách. 

Ano, FINANCOVÁNÍ JUSTICE SE ROZHODNĚ MUSÍ ŘEŠIT, není nadále možné, aby za takový chlív a bordel brali tito lidé peníze jako jinde za plnohodnotnou práci. A to bez jakékoliv zodpovědnosti či zpětné vazby. 

Soudcům je bez diskusí třeba snížit platy na polovinu dneška, mnozí mohou být rádi, že nedělají jen za minimální mzdu, protože za víc jejich práce rozhodně nestojí. Právě tyto stránky o tom poskytují desítky a desítky důkazů měsíčně. 

Stačí prolistovat tyto stránky jen zběžně, jen pár týdnů zpátky - a tu hrůzu, co na nich uvidíte, jistě nemůžete ani nechat bez odezvy, ani považovat za plnohodnotnou justici. Spíše za karikaturu na ni, s nulovou zodpovědností lidí, sdružujících se do loupeživých justičních band, s cílem buďto co nejrychleji a snadno zbohatnout, anebo terorizovat a šikanovat ostatní. 

Za tuhle "službu veřejnosti" je i poloviční rozpočet nebezpečným luxusem a pokud kdy vláda hledala úspory a reservy, tak právě kapitola justice jich nabízela nejvíc, a je s podivem, že si tahle podivná vláda tyto nabízené  reservy nevzala, ačkoliv jinak neváhala sáhnout na kde co, včetně podpory stavebního spoření, patrně nejkontroverznějšího kroku vůbec, který do státního rozpočtu přinesl sotva pár milionů, zato spolehlivě naštval statisíce lidí, přičemž nejhorší je mravní poselství, které vzkázal : Nikdy nešetřete, rychle utraťte, co máte, jinak Vám to zítra stejně seberem. 

Ilustrativní obrázek poskytnul zrovna Krajský soud, kde jsme byli tento pátek (viz konflikt, vyvolaný soudcem Krupičkou a justiční stráží), kde vývěsní cedule informačního centra říká, že přestávka je tady HODINU A PŮL (!!!)

Kdo jiný a kde jinde si může dovolit se z osmi hodin pracovní doby se hodinu a půl v poledne flákat, přičemž polední uzavření tohoto centra není vůbec nutné, protože tam sedí minimálně 3 úřednice, takže se mohou pohodlně na oběd vystřídat. To by ovšem, pravda, nemohly chodit spolu. 

O pracovní době soudců ani mluvit nebudem, ta neexistuje vůbec, ti si chodí na soud patrně jen pro peníze, někdy ani to ne, protože jim samy přistávají na účtech. To je to pak pohodička !! 

Můžete se podívat na několik zdokumentovaných posledních jednání - o čem jsou a co tam soudci předvedli : Jako přes kopírák, všechno stejné : Dokazování se neprovádí (asi jako byste v práci odmítli dělat podstatu vašeho pracovního úvazku s tím, že je to stejně zbytečné), soud nepotřebuje nic vědět, ani znát, všechno je jasné předem - pokud jste žalobci vy a žalovaným je stát nebo státní útvar, proč by dokazování prováděli ? Aby jenom rozkryli a zadokumentovali bordel, na který si stěžujete a pro který jste podali žalobu ?? 

Takže - FINANCOVÁNÍ JUSTICE  na programu dne ?? Rozhodně ano !! A půlka dnešního rozpočtu je už přílišným luxusem... 

________________________

________________________

 

 

Financování justice se musí řešit, shodli se účastníci Justičního grémia. — Nejvyšší správní soud (nssoud.cz)

 

Krom toho : Pokud mají málo - je třeba jim zopakovat jejich vlastní slova : Asi se málo snažíte, běžte ještě na brigádu, třeba do Kauflandu skládat krabice, anebo do zemědělství, na sezonní práce - teď zrovna začínají - tak hurá do nich !!! U jahod, paprik a okurek aspoň přijdete na užitečnější myšlenky, než jak škodit lidem... 

Žebrat u vydělávajících a - na rozdíl od vás - opravdu pracujících, je příliš jednoduché a pohodlné, na to prostě zapomeňte - a snažte se trochu sami. Aspoň uvidíte, jak se jinde, kde nepadají samy ze stromu,  peníze  vydělávají. 

____________________________

____________________________

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-27 15:11
Snížení platů soudců o polovinu ? Ano, za jejich výkony by polovina byla sakra moc. Ale soudní zrůdy si nenechají snížit platy ani o 0.5%. Peníze jsou pro ně nade vše. A lidé jsou jejich nevinné oběti. JŠ
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-27 15:12
soudci proti soudcům

Píšete o tom dlouhodobě a nyní sami soudci kritizují poměry na soudech a jednání předsedů soudů. KP


ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-27 15:13
Ona nespravedlnost vždycky dosáhne až na svoje strůjce.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-27 15:39
Digitalizace v Česku: Žádost online zamítáme, přijďte si osobně

www.novinky.cz/…703

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-27 15:47
Stávka justičního personálu uzavře podatelny, zastaví se zpracování spisůhttps://www.ceska-justice.cz/…su/

Odbory žádají navýšení platů o 15 procent a také diskusi o vytvoření nových platových tabulek pouze pro justici, které budou oddělené od tabulek ostatních státních zaměstnanců.

www.ceskenoviny.cz/…392

ceska-justice.cz/.../...

Blažek by měl efektivněji využívat peníze, řekla ke stávce v justici Válková

www.ceska-justice.cz/…va/

www.ceskenoviny.cz/zpravy/2521392
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-27 17:13
Brno Pride Week

Vážení, už mne to přestává bavit. Všelijací duhoví se organizují,
vlezou k vám dveřma, okny, sklepem..

Poškozovaní, likvidovaní justicí jen fňukají schovaní ve svých norách....
a nedělají skoro nic....

K.
___________

Podle toho se pak s nima taky zachází.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-05-27 17:39
EU uvalila sankce na 20 subjektů kvůli porušování práv v Rusku
Sankce se týkají nápravných zařízení, kde byl Navalnyj držen od června 2022 až do své smrti, a mezi fyzickými osobami se jednalo o soudce nebo zástupce ministerstva spravedlnosti, kteří se na Navalného perzekuci podíleli.


www.ceskenoviny.cz/…033

www.ceskenoviny.cz/.../2524033


_____________

Až budou uvalovat sankce na naše soudce, co hrubě a léta porušovali lidská práva - to bude seznam !!

Jak pomníky padlejch u Verdunu.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.