Těžký život galeristův - aneb :

Obžalovanému je nutno přisvědčit...

Stále více se zdá, že čím méně se soudy obsazují způsobilými lidmi, tím více je přitahuje cizí majetek. Majíce pocit, že si ho mohou snadno, rychle a hlavně beztrestně přivlastnit. 

V Praze v současnosti probíhají dvě trestní soudní řízení stran galeristů s podtextem zfalšovaných obrazů. 

Jeden u Městského soudu (viz zde : Soud zrušil osmiletý trest pro galeristu Třeštíka - Novinky), druhý u Krajského soudu v Praze. 

Zdá se, že oba soudy jsou si podobné nejen osobou obviněného a obžalovaného (v obou případech galerista, vlastníci obrazy, resp. celou galerii obrazů), ale také způsobem, kterým soudní řízení probíhá : Totiž - není přece normální, běžné a už vůbec to nesvědčí o zdravém právním prostředí, jestliže soud 1. stupně odsoudí obžalovaného na 8 let, a druhý soud, odvolací, to zcela zruší s tím, že pro to nejsou žádné důvody, ani podklady a že soud 1. stupně vůbec nezohlednil výsledky vlastního dokazování (jako zde, v tomto případě). 

Není přece možné, aby vzduchem létaly jen tak ničím nepodložené rozsudky v řádu skoro deseti let (!!!) a následně byly jako nepodložené rušeny. 

O čem to tak asi svědčí ?? 

Druhý případ, u Krajského soudu v Praze, je ještě horší. A to minimálně tím, že obžalovaný je stíhán VAZEBNĚ, tedy už teď, ač mu nic ještě nebylo prokázáno, mu stát napáchal nevratné škody a poznamenal ho na celý život. V praxi to znamená, že když se pak přeci jen zjistí, že nic neudělal, namísto omluvy justice udělá všechno pro to, aby zamaskovala vlastní zvěrstva - a odsoudila ho aspoň k něčemu, aby se nemusela - byť čistě formálně - omlouvat, natož cokoliv nahrazovat. A že by k nahrazování už teď zatraceně bylo co !!! 

Galerista - kauza J. Fröhlich  -  měl údajně prodávat zfalšované obrazy

Soudkyně  Říhová : 8 let ...  

Dále citujme očitého svědka - z řad právníků ... 

Podstata kauzy je, že kupující i prodávající obrazů mají obrazy za pravé - přitom obě strany jsou odborníci na umění - a existuje asi 10 posudků od 10-ti znalců, všechny tvrdí - že jsou pravé.
 
Přišla policie se svým znalcem, KTERÝ NIKDY DŘÍVE NEDĚLAL ŽÁDNÝ POSUDEK NA OBRAZ, a ten řekne : Jsou to falza. Následně jsou obrazy předány Národní galerii, která udělá podrobná zkoumání, i včetně rentgenu apod. -  a řekne, jsou jednoznačně pravé.
 
Ale i tak Říhová - 8 let.

Odvolací soud : NIC NEZÁKONNÉHO NEUDĚLAL ... 

 

Sviňárna je to především z důvodu, že údajná trestná činnost se odehrála před více než 10-ti lety.
 
Kvůli množství obrazů byla rozdělena do 2 kauz. V té první i státní zástupce navrhoval zproštění, ale i tak Říhová řekla, že ji to nezajímá a odsoudila ho na 8 let. Odvolačka ho zprostila.
 
 
V druhé větví se netají Říhová, že ho znovu odsoudí, a protože obžalovaný problematice opravdu rozumí - i v odborných kruzích jsou jeho hluboké vědomosti o umění pověstné - tak ho po 9-ti letech stíháni strčila do vazby, aby "mu ukázala".
 
 

  Tak to nám něco připomíná, že ??  

Svého času se totiž projednávala blokáda OSZ v Nymburce (mimochodem, i dnes by byla stejně důvodná jako před 15-ti lety, bohužel, tu pakáž nedokázal nikdo natvrdo vyházet na chodník) - posléze vyloučili nymburský soud - a dali to do Kladna. Kde to dostal psychopat Koudelka. Také nám "chtěl ukázat" - a tak rok a půl od "spáchání skutku", tedy blokády samé - kdy se rok a půl nic nedělo, obžalovaní pokojně čekali na proces a nikam neprchali, mě najednou, z ničeho nic, strčil tenhle magor do vazby, protože si prý "nepřebírám poštu" - ač na poště neležel v té době jediný nepřevzatý dopis... MSp to pak odškodňovalo ještě 12 let...  Magorovi Koudelkovi se nestalo dodnes nic... 

 A teď - ZNALECzástupce znaleckého ústavu KTF UK Milan Pech : 

Detailně popisoval, jak osobně sledoval odebírání vzorků barvy z obrazu. K tomu odpovídal na detailní otázky.
 
Následně byl konfrontován s protokolem, dle kterého vůbec u odběru nebyl - lhal tedy, jako kdyz tiskne, křivě svědčil  - a soudkyně to nechala být.
 
V další věci, když byl dotázán, jak mohl učinit kategorický závěr k zásadní otázce, když k tomu nikdy neměl žádný podklad a takový závěr vůbec z ničeho nevyplývá, tak uvedl, cituji :
 
"to jsem klidně mohl kategoricky uvést, protože jsem nenašel důkaz o opaku ".
 
To už vybuchla smíchy celá soudní síň, kromě soudkyně Říhové - ta chce obžalované odsoudit, ale hroutí se jí to a samozřejmě se nesmál ani obžalovaný, který je stíhán vazebně...

 

 Tento dovětek se Vám bude líbit - hovořil jsem s jedním soudcem VS Praha - znám se s ním velmi dobře osobně a nemám důvod mu nevěřit. Před lety prý bylo soudců kandidátů cca 200, mezi nimi Říhová, dělali psychotesty a prošlo jich méně než 10.

Říhová vyšla jako totální psychopatka (stačí ji vidět soudní síni - a hned vidíte). Byl z toho velký poprask a dostali příkaz z MSp, že soudci jsou potřeba, tak následně se organizovaly zfalšované testy - a hned bylo potřebných 80 soudců k dispozici..."

 

Síla, co ?? 

Můžete se pak divit, že justice vypadá, jak vypadá ?? Dochází na naše, zde dávno hlásané pravdy, totiž že když vyberete první hospodu po cestě - a naděláte z osazenstva soudce, tak to nebude o moc horší, než to v současnosti je... S těmi "pravými". 

 

No - a co teď na to říct ? 

TOHLE : 

Jan Urban: Česko, země nepostižitelných soudců i státních zástupců — HlídacíPes.org (hlidacipes.org)

 Totiž že nás soudí převážně naprostá paka, navíc s pocity nepostižitelnosti - a podle toho to vypadá. Jan Urban píše, že 3.000 ročně, co chtějí - zjevně odůvodněně - odškodné - je strašné číslo. 

No - asi stejně strašné, jako je justice sama... Co rozsudek - to zmetek. Můžeme se jenom ptát, jestli větší, nebo menší, ale v pořádku není prakticky žádný. Nebo - aspoň rozhodně ne na první pokus... Poctivý rozsudek, zejména trestní - si každý musí vybojovat. Sám od sebe rozhodně nepřijde... 

A teď to hlavní : CO S TÍM  ??? 

 

Opět - snadné řešení. TOHLE  : 

Jak soudci na Městském soudě, v 1. případě, tak soudkyni Říhové se - jako první krok - obstaví majetek a plat. Z platu se jim ponechá existenční minimum, jako při insolvenci - s tím, že zbytek půjde na úhradu škod, o kterých - už teď - není žádných pochyb. Tedy - i kdyby dotyční nakonec odsouzeni byli, nesporné je už nyní, že napoprvé byli odsouzeni křivě, zbytečně tedy chodili k soudu, zbytečně platili právníky, zbytečně se stresovali. Pokud navíc byli ve vazbě - tak opět - zcela zbytečně. TO MUSÍ NĚKDO ZAPLATIT.  Daňový poplatník už nadále rozhodně NE. 

To budou platit tyhle psychopatky ze svého. 

A uvidíte, jak to rychle napraví důkazní řízení. 

Pokud budou nakonec nevinní zproštěni, veškerý obstavený majetek  SE NEPRODLENĚ PRODÁ, z výtěžku se vyplatí odškodné, dotyční budou zbaveni soudcovských funkcí. 

Protože TAKHLE VYPADÁ SPRAVEDLNOST.  

A ne že si donekonečna bude kdosi, kdo sotva dá dvě a dvě dohromady, bude kohosi zbůhdarma, zbytečně - a hlavně beztrestně pronásledovat - a nijak to nikdy nepocítí. 

To tedy POCÍTÍ, a to co nejdříve, nejlépe ihned.  

Uvidíte všichni a rychle, jak to dotyčným neobyčejně prospěje a jak se rychle zkvalitní důkazní řízení, včetně zohlednění jeho závěrů... 

Protože - a to ještě nebylo zmíněno - PROČ SE TOHLE VŠECHNO DĚJE ??  

 Proč vůbec stojí dotyční před soudem a kdo je tady vlastně poškozeným, jestliže obrazy jsou pravé ?? 

No - jeden motiv by tu byl : Totiž bezmezná CHAMTIVOST justičních blbů, spolu s pocity beztrestnosti a nadřazenosti. 

Protože - obrazy jsou přece nyní předmětem zkoumání, a to pro podezření z trestné činnosti, že ?? 

Pokud by byly shledány falešnými (a přesto byly pravé) - co to znamená ?? 

Že je policie zabaví, jako předměty pocházející z trestné činnosti, následně je za babku rozprodá v dražbě. Kdo ví, že jsou pravé - ten si je rád koupí, i kdyby si na to měl půjčit. 

A kdo se k takové dražbě především dostane ?? No - přece soudkyně  - a ansámbl kolem ní, že ?? 

TADY MŮŽE MÍT OBRATEM RUKY ZISK V DESÍTKÁCH MILIONŮ KORUN, protože jestli to jsou originály, mající vysokou hodnotu, a budou nakonec draženy jako falza - za setinu skutečné ceny - na jediném z nich můžete dost možná vydělat miliony, na celém souboru prostě pohádkové bohatství. 

Tím, že někoho, komu skutečně patří - prostě sprostě okradete. Legálně - a beztrestně. A nic se vám, pokud jste soudkyně Říhová (tedy dostatečně psychopatický), nestane... 

 

____________________________

____________________________

 

 

 

_______________

_______________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-07-05 10:15
Poměry na Krajském soudě v Praze a soudkyně Říhová šokují veřejnost :

ceska-justice.cz/.../...

Aneb : Zdá se, že nejsme ani sami, ani první, koho šokující proces, i výkon "spravedlnost zaštiťující soudkyně" šokuje...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-07-05 10:20
Soudkyně Říhová :

medium.seznam.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-07-06 16:36
Ústavní soud porušuje právo na přístup k soudu :

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-07-06 16:37
Právnická fakulta, i Krajský soud v Brně, neznají fikci doručení :

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-07-06 16:38
Peníze na stáří :

hlidacipes.org/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.