Vzestup a pád - aneb jak na ODS přišel nečas

Oblíbeným Nečasovým citátem je: To, že jsi paranoidní, ještě neznamená, že po tobě nejdou. Sám paranoidní nebyl, šli po něm stejně.

Nečasova cesta na politický vrchol trvala téměř dvacet let. Vše začalo v roce 1991, kdy se stal členem ODS. Následoval raketový vzestup – už o rok později byl předsedou oblastní rady ve Vsetíně a stal se také poslancem a členem zahraničního výboru parlamentu se specializací na obranu a NATO.

Pak získal křesla náměstka ministra obrany (1995), místopředsedy ODS (1999 a 2002), ministra práce a sociálních věcí a místopředsedy vlády (obojí 2006).

Mezitím ale stihl ještě odmítnout post ministra vnitra (1997), prý kvůli rodině. Pravděpodobně skutečným důvodem pověstného "dříče" s obrovskými schopnostmi byl ale strach z velké výzvy, která před ním byla a strach jej provázel po celou dobu na výsluní politické kariéry. Odmítnutí zřejmě ovlivnilo i volbu lídra ODS v roce 2002, kdy prohrál s Mirkem Topolánkem.

Během tří let kdy byl premiérem jeho vláda vystřídala dvě různá koaliční složení a sloužilo v ní dohromady 31 ministrů, byť má dohromady 15 ministerstev. Ve své funkci tedy skončilo více ministrů, než kolik má vláda resortů.

Teprve po pádu jeho vlády mohla už konečně celá veřejnost - a ne jen jeho nejbližší okolí či sdružení K 213, které se s ním "seznámilo" při blokádách Pavlové v r. 2008 - vidět, co je to za slabocha a chudáka.

Chudáka, který se - ač ženat a s početnou rodinou - nechá vláčet a manipulovat prohnanou zlatokopkou a ta si s ním dělá, co uzná za vhodné.

"Konzervativní politik" ji následně oficiálně dosadí na místo své manželky, aby s ním mohla mávat i po  neoficiální linii - a - buďme rádi, že už nešéfuje celému státu.

O ODS pak výmluvně vypovídá, že takového člověka udržovala ve svém čele celá dlouhá léta. Asi mnohým jeho evidentní charakterová slabost vyhovovala, jinak by to nebylo možné.

A dnes se ODS diví, proč spadla v preferencích a je v podstatě na odchodu z politické scény ...

Pokud by opravdu nevěděla, proč, my jí to kdykoliv rádi vysvětlíme ...

 

 

 

Pavlová: Právnička s andělskou (nebo ďábelskou?) energií? aneb jak se Nečas zastával ředitelky Úřadu mezinárodně právní ochrany dětí, která UNESLA VLASTNÍHO SYNA!!! 

Takový upřímný mail... asociálnímu ministru sociálních věcí. Hádejte komu.

17. prosince 2010 - neuvěřitelně přesný odhad budoucnosti aneb  Nečas do tepláků !!

Komu Nečas sedl na lep - Macek konečně přiznal, odkud vítr vane

Věrnost se v ODS cení... Státní fond životního prostředí se měl stát trafikou pro spolehlivé a věrné i dolem na miliardy.

Pinoccio dneNečas 18. srpna 2010 prohlásil, že boj proti korupci je prý také jeho osobní prioritou.

Další šťastná volba - Nepoučitelní. Aneb: Kdo je Monika Šimůnková?

Že je Nečas Submisivní uťáplík a dominantní dračice Nagyová si s ním dělá co se jí zamane jsme věděli daleko před tím, než to přetřásla všechna mainstreamová média.

Premiér Nečas je zjevně uťápnutý ťunťa hledající mužnou oporu v mužatce Janě Nagyové aneb Cukrová show pro Nečase a Pospíšila

Bobošíková objevila Ameriku, když sdělila národu, že premiér Nečas je zbabělec.

Naše lingvistické oddělení odhalilo zajímavou skutečnost, a to že česky Nečas = slovensky Slota

Poté, co tito dva postkomunističtí pohůnci - Nečas s Pospíšilem - pozavírali do kriminálů česté otce (a tím je většinou doživotně vyřadili z trhu práce), s údivem zjistili, že jim chybí lidi na práci - Nečasovo turecké hospodářství

necasPokud chtěl někdo vidět ubohost současné vlády v přímém přenosu (a měl snad o ní ještě nějaké pochybnosti), pak se mu jí dostalo vrchovatě, Ubožejší než komunisti!

K premiéře hry „Hlasování o důvěře vládě“, uvedené Loutkovým divadlem principála Nečase - Hlasování v Pimprlamentu

Nečas je neschopný ňouma dobrý tak akorát na pokecání k čaji - Ti chlapi ví, o čem mluví,