Rozsah demagogie lépe pochopíte,

když se podíváte na následující dopis, který přebíráme z evangelického tisku. Je sice - podle názvu - určen českým evangelíkům, ale podle obsahu může klidně směřovat na celou českou veřejnost, ohlupovanou babišovsko-zemanovskou propagandou nenávisti a strachu ze všeho neznámého a cizího, především pak z proudu uprchlíků.

 

Myslím, že příklady, popsané v tomto dopise (Čechů, studujících v Německu) jsou dostatečně jasné a výmluvné - o tom, nakolik pravdivě a objektivně informují česká mainstreamová média své čtenáře a posluchače.

Svým způsobem lze mít za to, že se jedná o sociologicky i společensky pozoruhodný jev : Společnost, kde fakticky existuje svoboda slova (to - až na výstřelky - nelze popřít), a přitom úroveň zpravodajství i velkých médií se velmi těsně blíží husákovskému Rudému právu z období normalizace.

Nejsem si zcela jist, ale řekl bych, že se jedná o pozoruhodný, dosti možná světový unikát : Jak bez vnější cenzury dosáhnout stavu, kde jedině správné myšlenky a výklady jsou ty jedině správné a hodné šíření v televizi a rozhlase - a jiné se prostě do velkých médií nedostanou  - a internet, nás, sice, pravda, neskutečně se .. - ale zase ty babičky z domovů důchodců, co nás volej, ho nečtou - a ostatní na to nemají čas, o to už se postaráme, takže - co si lámat hlavu, že ? 

Vskutku pozoruhodný sociálně-společenský jev, jak prostřednictvím lidské lenosti a pohodlnosti a "správně" nasměrovaných toků státních dotací lze dosáhnout stavu, o kterém by leckterý monarcha a despota mohl jen snít.

Aspoň je vidět, nakolik má současná polská vláda pravdu, když trvá na tom, aby do velkých médií mohla jmenovat svoje lidi - a nenechala se tak za vlastní peníze podkopávat od předchozí garnitury, rozlezlé po všech médiích a úřadech.

Á propós - Polsko. A stav informovanosti o něm jsme si právě nedávno popsali - a nápadně připomíná níže uvedený dopis z Německa.

 

http://k213.cz/JOOMLA/2233-okno-do-polska

Prostě - hrubé a zcela nepravdivé zkreslení skutečnosti.

Podle zásady : 100x opakovaná lež se stává pravdou. A kdo že tuto zásadu razil jako první ?

Á propós - ještě jednou - a to na téma uprchlíci.

Mnozí se mě ptají, že když jsem tak proti nenávisti vůči nim a jednostrannému odsuzování un bloc - co bych si teda představoval.

Představoval bych si asi toto : Právo na azyl jistě má každý - kdo je skutečně na útěku před zlem, komu jde o holý život, nebo alespoň kdo je ohrožován na osobní svobodě nebo dlouhodobě diskriminován.

Bylo by, konec konců, popřením historie této země, kdybychom ho chtěli někomu upírat. Nezapomeňme, kolik uprchlických vln od nás odešlo do ciziny - začít můžeme již v roce 1620, od té doby to bylo určitě stejné množství lidí, jaké dnes v Čechách a na Moravě žije - a jak bychom se cítili, i my, co jsme zůstali doma, kdybychom se dozvěděli, že tam s nimi zacházeli jako s nejhoršími vetřelci a zločinci.

Ale - na druhé straně - naši emigranti - v naprosté většině - považovali za samozřejmost respektovat právo a zvyky zemí, kam přišli, ne naopak.

A totéž rozhodně máme právo vyžadovat i my po současných utečencích.

Když jsem se nad touto problematikou zamýšlel, napadlo mě jedno řešení :

Kdo chce v Evropě zůstat - a říká, že je politickým uprchlíkem s právem na azyl - tak dobře, ale ... každý práceschopný si odpracuje 5 let na veřejně prospěšných pracech - a to jen za stravu, byt a minimální kapesné. A pak může požádat v kterékoliv zemi EU o udělení občanství a zůstat tam natrvalo - přičemž bych mu - nad rámec povinného - doporučil, aby současně se žádostí přijal její zvyky a kulturu, včetně náboženských a jazykových. Nepřijme-li, nemusí - ale běda, jak bude někomu vnucovat ty svoje.

Pět let práce by rozhodně roztřídilo uprchlíky na ty, kterým jde jen o pohodlný život a na ty, kterým šlo a jde o holou existenci - protože ti druzí by to rádi podstoupili, ti první - nechť se urychleně vrátí, odkud přišli.

Samozřejmě, totéž pak platí i pro všechny, kteří by se během těchto pěti let jakkoliv provinili proti zemi či jejím obyvatelům, v níž práce vykonávají (což už Německo začalo praktikovat).

A ti, co by tímto sítem úspěšně prošli - nechť tu zůstanou. A pracují dál, už za mzdu a už jako řádní a běžní občané té které země.

Tak to cítím jako spravedlivé.

Odmítat ale proud uprchlíků jako jeden celek, obviňovat je, že jsou vyslanci a agenty Islámského státu, kteří sem jenom přišli šířit terorismus - je zkratkovitá ubohost dokazující primitivnost a manipulační úmysly těch, kdo to šíří - i těch, co jim naivně věří.

A teď už dopis studujících evangelíků v Německu :

_________________________

 

 

_________________________

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-17 17:17
Nemají do čeho píchnout, tak aspoň hrají divadlo.

novinky.cz/.../...

novinky.cz/.../...




zpravy.aktualne.cz/.../...

novinky.cz/.../...

Podobně spáchal sebevraždu i kriminalista Janíček.

To, že policisté odmítají vyslechnout svědky a vkládají do spisu to co uznají za vhodné, hlavně ne to, co by odhalilo jejich trestnou činnost je známá věc, stejně tak, že jejich trestné činy doposud kryla IMV, IPČR i GIPS.

Doufám, že z nešťastné matky, která přišla o dceru neudělají blázna, tak jak to umí.

Kárný soud čeká v březnu žalobce Ladislava Kosána za doporučení soudu propustit exsenátora Alexandra Nováka a možná před soudem skončí i předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková za porušení povinnosti při správě majetku a zneužití pravomocí za jmenování bývalé nejvyšší státní zástupkyně Vesecké do čela úřadu, čím připravila stát úhradami platu Vesecké a povinných odvodů za zaměstnance o 1,1 milionu Kč.

Na výkon výše uvedené funkce je požadována praxe 7 let, dle Vitáskové ji Vesecká splňovala, neboť se zabývala kauzami souvisejícími s energetikou.

J.K. :sad:
-1 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-17 17:19
Po dvaceti letech jí došlo, o co přišla.

novinky.cz/.../...

J.K.
;-)
+4 # Saxána 2016-01-18 10:16
Má dnešní pošta po poučení se o právním postavení Barnevernetu- viz www.facebook.com/.../1067927273259263


MUDr. Jitka Chalánková

Vážená paní poslankyně, zde můj návrh :

Pokud prezident ČR přiletí do Norska pro naše občany i občánky s vůlí převézt je do vlasti na dobu, než v Norsku se změní zákony a zůstane tam, dokud nebudou všichni v letadle, ........ zapíše se do dějin.

Zdravím a přeji Vám pokračovat ve věci - obecně - OSPOD i soudy v ČR páchají též násilí na duši dítěte i rodičů.

Miloslava Chalupová, Kladno
+1 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-18 21:01
Už je to tady! :-)


Nový ředitel Polské Televize (TVP) Jacek Kurski oznamuje, že vbrzku přibude v éteru anglickojazyčný kanál Poland 24.

V nejbližších dnech má dojít k sérii rozhovorů s pracovníky rezortu, s cílem představit jejich vizi veřejnoprávní televize. Domnívám se, že šířena bude po internetu i satelity - u satelitu však bude otázkou, z jaké satelitní pozice.

Freeeurope :-)
+1 # Ing. Jiří Fiala 2016-01-18 22:35
Kończy się Rzeczpospolita Drapichrustów, więc jej beneficjenci łączą się w komitetach obrony koryta :-)

Krásně v polštině zní fejeton ....Končí se Republika Pazgřivců, a její beneficienti se spojují ve výborech na obranu koryta...
(Výborem na obranu koryta je myšlen Komitet dla Obrony Demokracji" ve zkratce KOD.

O tom se v ČR nikde nepíše,
za to se píše o prý desetitisícových demonstracích po celém Polsku....KOD organizuje demonstrace, to je pravda,
Že by byly nějak masové, to se zase říci nedá. :-)

A pokud demonstruje KOD, demonstrují voliči dnešního establishmentu.
O tom samozřejmě česká media ani muk. Ani o tom, že před volbami byl v obsazení Ústavního soudu poměr 5/10
v neprospěch PiS. Předtím byl poměr 14/1 ve prospěch Platformy....to bylo nejspíše v pořádku. Rovněž pro EU.
Ve skutečnosti toto demonstrování nábývá co do slovníku i gest až komediální charakter - neboť ještě nedávno
každý projev vlastenectví a symbolů boje proti komunismu zesměšňovali, a na demonstracích najednou nosí polské
vlajky i vlajky EU - a zkrátka vše o 180°. Což nakonec i profláknutý zloděj nezačne křičet "chyťte zloděje?"
....To pojmnenování Rzeczpospolita Drapichrustów zní českému uchu kouzelně, není liž pravda? :-)

Freeeurope

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.