MPSV : Zákon - bohužel - nepočítá s naprostými idioty

Stav, kdy nikdo nic neporušil - akorát, že most spadl.

 

Všichni jsou z obliga, všichni plnili svoje povinnosti.

Takovému stavu říkáme idiotismus na druhou.

Je jistě pravdou, že zákon, ani zákonodárce nemohou předvídat do detailů všechny situace, které může život přinést - a že se tudíž alespoň minimum vlastního myšlení a schopnosti uvažovat předpokládá u každého úředníka, který by měl zákon vykládat.

Zjevně neprávem.

Zákon je - bohužel - povinen předvídat, že státní aparát se skládá z naprostých idiotů, jak tomu obvykle - až na výjimky, potvrzující pravidlo - také je.

Rozhovor s Mgr. Monikou Ježkovou, vedoucí oddělení MPSV, je toho názorným dokladem.

Pozitivem bezesporu je, že k tomu rozhovoru alespoň došlo, že po více jak měsíci, co uháníme MPSV, paní ministryni Marksovou i její zázračné tiskové oddělení (zázračné hlavně proto, že má čistě virtuální povahu a existuje pouze na webových stránkách ministerstva) jsme dohnali - alespoň po telefonu - vedoucí příslušného odboru.

A ta nám předvedla, jak v praxi vypadá úředník (úřednice) tohoto státu, který zjevně splňuje všechny "na něj kladené vysoké nároky".

Rozhodnutí o vyplacení pětistovky jako jednorázové pomoci v hmotné nouzi po návratu z vězení sice prý správně zrušila, protože tak je to přesně v zákoně, že nelze vyplatit podporu v hmotné nouzi, když odchází vězeň do civilu s nějakým úložným, ovšem to, že to úložné představuje částka, kterou oni sami tam předtím poslali z jiné dávky a že odvolávat se na úložné znamená proto nucení ke zneužití této dávky za jiným účelem než byla vyplacena, to už neřeší - protože o tom zákon holt nic neříká.

Samozřejmě, že zákon předvídá, že vězeň, pokud nějakou částku na úložném má, tak je to částka, kterou si ve vězení vydělal - protože jak jinak by  k ní přišel ?

Ovšem situaci, kdy vězeň byl zatčen bez koruny, ve vězení nic nevydělával - a přesto odchází s úložným, představovaným právě vyplacenou dávkou z Úřadu práce, v tomto případě určené na podporu bydlení (a ty náklady tam bezesporu naběhly i po dobu věznění, neboť zálohu na elektřinu, daň domovní či odpady je nutno platit, ať je majitel domu, kde chce - a nikoho to nezajímá) zákon zjevně nepředvídá, úřednice ji na školení neprobíraly - a tudíž neví, co by měly dělat.

Na skutečnost, že státní úřad nutí dotyčného ke zneužití jejich vlastní vyplacené dávky, nemají odpověď. Stejně jako na skutečnost, z čeho měl propuštěný vězeň po dobu tří týdnů vlastně žít, když žádné peníze nejen nedostal, ale ještě mu byly sebrány i ty, které mu lidé na účet poslali.

To paní vedoucí oddělení neví. A neví, co má vědět. To je nikdo neučil.

Že z jedné koruny se tři týdny žít nedá, je přitom naprosto evidentní a mimo diskusi.

A pak se může někdo divit - a dávat stovky milionů do tzv. resocializačních programů - proč je tak vysoká recidiva, když propuštěného vězně nechá stát 3 týdny naprosto bez prostředků k obživě, když mu předtím všechny jeho prostředky vysloveně ukradl a obživu mu svévolně znemožnil.

Ke koruně videa - záznamu hovoru - pak bezesporu patří, když vedoucí odboru MPSV odkazuje na terénní pracovnici Úřadu práce v místě bydliště, která by - podle ní - měla vysvětlovat rozhodnutí odvolacího orgánu (!!!) - tedy její vlastní, jež ona sama není schopna nijak vysvětlit -  a zajišťovat obživu osoby bez prostředků, když má rozhodnutí MPSV na to, že jí nesmí nejen nic vyplatit, ale dokonce že i již vyplacené má osoba vrátit.

 

Natáčeli jsme před MPSV - a rozhovor pak po telefonu na OS P - 2, dne 4. února 2016.

 

https://youtu.be/ry_2DfijvOs

 

 

https://youtu.be/fSRKC62emOc - Ježková MPSV - telefonát na chodbě OS P - 2

____________________

 Předchozí reportáž na :

 

http://www.k213.cz/JOOMLA/2231-tiskovy-odbor-zmizel-behem-minuty-tentokrate-na-mpsv

____________________

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

+1 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 11:39
Nikdo nic neporušil - akorát státem placení idioti uštvali dalšího nevinného člověka ... :eek:

Lesní muž z Hradce Králové zemřel :eek: : Město ho uštvalo, říká dokumentaristka Silvie Dymáková

blesk.cz/.../...
-1 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 11:42
Další nesmysl ministerstva dopravy: zákaz vjezdu náklaďáků platí i pro kombíky :-?
auto.idnes.cz/.../...
-2 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 12:23
Městský soud se stěhuje ? :-) :eek:

novinky.cz/.../...

______________

... a domácí druhy mají vedle v JZD :-)
-2 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 12:24
Příběh lesního muže od 23:20.

www.ceskatelevize.cz/.../10117034229-168-hodin

J.K. :-?
-1 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 18:13
Na svobodu s korunou v kapse :-? :

Patrně je to další sekundární trest, aby si to napravenec náležitě užil měrou vrchovatou. :eek: O.

___________________

Když jsme to natáčeli, tak mi kameraman povídá : Nebýt to Ty, ale někdo
jiný - tak jde bez rozpaků vykrást sámošku - a ani by ho snad za to
nemohli zavřít. :eek:
____________________

Výmluvný obrázek současně panující pakáže a společenského odpadu nalezlého do státních struktur :

Nejprve si vymyslí trestní stíhání - za pohrdání soudy, kterými jinak pohrdá každý svéprávný občan - pak tě přepadne doma policejní komando a rozbije ti dům, pak tě odvlečou do nejvzdálenější basy, co existuje - a odmítnou ti dávat nezbytné léky, když ti na ně lidi pošlou peníze, tak ti je zabaví, včetně nezabavitelného minima - a když tě konečně musí pustit, tak ti nedají ani korunu na obživu.

to je přece - humanismus v praxi.

Humanismus opilců, flákačů a zlodějů sdružených do nosné organizace kriminálních živlů zvané státní aparát a orgány činné v trestním řízení ... :-) :eek:
-1 # Ing. Jiří Fiala 2016-02-05 18:56
Spadlý most :-?

Měl jsi na mysli most ve Studénce, který v roce 2008 spadnul na EC Comenius a dodnes se nic nevyšetřilo? :P

Pro justici byl důležitější patrně dotaz na soudce, zda není magor, když na dotaz, proč si nevybíráš poštu, se zjistilo, že ti dotyčný žádnou neposílá. :eek:

To je něco mezi Kafkou a Cimrmanem. O. ;-)

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.