Krvavá léta

Doporučuji našim čtenářům je shlédnout. 

 

 

Ředitel nakladatelství Academia Jiří Padevět, jinak badatel a historik, prochází nejzajímavější místa spojená s našimi moderními dějinami a vypráví, co se na nich kdy stalo. 

Ač jsem se o historii vždy nemálo zajímal, z jeho vyprávění jsem se přesto mnoho nového dozvěděl - a proto vřele doporučuji našim čtenářům, kteří si chtějí rozšířit nebo upevnit svůj kulturní rozhled, tato krátká a obsažná videa shlédnout.

Na ukázku - video o státním soudu, zřízeném komunisty v r. 1948 - kde zaznívá i jméno Vojtěcha Rudého jako jednoho z hlavních strůjců monstrprocesů 50. let.

https://www.stream.cz/krvava-leta/10021202-statni-soud-misto-kde-se-odehravaly-velke-politicke-procesy-50-let

 

Kdo by snad měl pocit, že se jedná o dávnou a dávno překonanou minulost, pak toho odkazuji na záznam z Krajského soudu v Praze z 28.2. 2017, kde mne jeho příbuzná - Rudá, spolu s dalšími komunistickými zrůdami Sochorovou a Ladou, odsoudila na 6 měsíců nepodmíněně za dodržování trestního řádu.  

 http://www.k213.cz/JOOMLA/2613-dosavadni-pronasledovani-se-zcela-minulo-ucinkem-proto-v-nem-budeme-pokracovat

 

Nesmírně zajímavá jsou i videa z období heydrichiády, ať už z bojů o kostel v pražské Resslově ulici, nebo o statečné libeňské dívce Jindřišce Novákové, odtáhnuvší kolo od krámu v dolní Libni, kde ho nechal opřené o výklad Baťova obchodu atentátník, parašutista Jan Kubiš. 

 

 
 
 
 

 

 

__________________

__________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-12 13:00
Předsedové opolských soudů rezignují na funkce.
Soudci se neshodují s politikou ministra Ziobry.

(Dodejme, že ten si vládu exkomunistických soudců užil na vlastní kůži, když ho ještě před volbami, které vyhrálo Právo a spravedlnost, zavřeli na několik měsíců za údajné urážky soudů a soudců...)

plus.nto.pl/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-12 15:41
Nová knížka téhož autora :

www.kosmas.cz/.../odbojova-skupina-bratri-masinu
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-12 21:05
Pravda, komunističtí soudci v Polsku vedou de facto válku s vládou /i nakonec s veřejností, vůči které se zprofanovali/

A zvou si na pomoc merkelovský Berlín podobně, jako Jakeš, Bilak, a další bolševici zvali na pomoc proti kontrarevoluci Brežněva ....¨
Na portále wpolitice.pl se dočteme (překlad):
Kasta zve na pomoc Berlín! V hlavním městě Německa elity organizují konferenci o nezávislosti justice v Polsku. Bude útok proti polské vládě?
wpolityce.pl/.../...
Nevyšla „ulica“, bude „zagranica“! Představitelé soudcovských elit znovu vyráží na pomoc polské kastě. Už 16. Března se v Berlíně bude konat konference „Nezávislá justice v Polsku a v Evropě“ organizovaná MEDELem (Evropští Soudci a Prokurátoři pro Demokracii a Svobodu). Mezi přednášejícími jsou také Poláci, mezu nimi představitel s vládou bojujícího Sdružení Soudců „Iustitia“ Grzegorz Szacoń a také šéf kanceláře Zemské Justiční Rady dr Grzegorz Borkowski. Je snadné se domyslet o čem budou polští účastníci konferenci hovořit, zvláště v otázce volby nových členů Zemské Justiční Rady. Znovu uslyšíme o úpadku demokracie a právního státu?
Aby nebylo nejmenších pochybností, čeho se můžeme v březnu v Berlíně nadít, postačí sledovat výpovědi např. soudce Grzegorze ze Zemské Justiční Rady .
Nový způsob volby soudců do Zemské Justiční Rady nasrušuje evropské standardy (...) a také standardy předepsaní Radou Evropy (...). wy sposób wyboru sędziów do KRS narusza standardy europejskie (…) . Efektem teho může být fakt, že rozsudky polských soudů nebudou v zahraničí, především v EU, uznávány.(…). Může se ukázat, že rozsudek polského rodinného soudu přiznávající péči o děti, nebude uznáván v zahraničí., jestliže na soudy nebudou nebude pohlíženo jako na neízávislé, a na soudce jak nezávislé.
– ríkal před několika týdny Grzegorz Borkowski ze Zemské Justiční Rady.
Všeobecně známé jsou také názory představitelů „Iustitie“, kteří na reformu justice útočí na každém kroku. Takto jak členové Zemské Justiční Rady, tak i „Iustitie“ se mnohokrát dovolávali u zahraničních institucí „pomoci“ kvůli omezení privilegií kasty. Portál wPolityce.pl, na podzim minulého roku zveřejnil, že představitelé (tejdejší – pozn. překl.) Zemské Justiční Rady se setkali s představiteli německého velvyslanectví v Polsku. Následně se na jaře minulého roku se první předsedkyně Nejvyššího Soudu Małgorzata Gersdorfová (patří k „Iustitii”, dodaná pozn. překl.: Je to bývalá „tvrdá“ komunistka, tj. členka bývalé komunistické strany PSDS ) setkala s náměstkem předsedy Evropské Komise Fransem Timmermansem (holanský komunista, v Holandsku zkrachovalý politik – pozn. překl.) a dalšími představiteli evropských spoudcovských prostředí, kde se kriticky popisoval právní stav v Polsku.
Setkání mělo za cíl projednání situace v Polsku ve vztahu k právnímu stavu. Předetavitelé vyjádřili svou plnou podporu odhodlání Evropské Komise k výstraze ve věci porávního stavu a vyjádřili s představiteli soudcovského prostředí v Polsku podporu. – chlubil se tehdy Frans Timmermans na svém profilu na Facebooku.
Přečíst si lze, ovšem v polském jazyce, ještě link :Niemcy, Francja, Dania… „Należy uniknąć utworzenia się zamkniętej kasty”, czyli jak wybierani są sędziowie w państwach UE (česky ten titul linku zní „Třeba vynout se utvoření uzavřené kasty“, čili jak jsou vybíráni soudci v zemích EU).
Hodně se ukazuje, že berlínská právnická konference bude další příležitostí k útokům na polskou vládu. Můžeme si být jisti, že polští přednášejíc se o to budeou starat velice překotně.
Potud wpolityce.pl. Co dodat? Soudci na soudech různých stupňů jsou vyměňováni, a rovněž je už schválena Sejmem nová Zemská Justiční Rada. „Iustitia“ je sdružení soudců vzešlých z komunistického režimu nebo i těch mladší generace, rekrutujících se z jejich rodinného prostředí, neboť před reformou po r. 1989 zůstala justice v Polsku nikým nekontrolovaným státem ve státě. Ti vyhrožují novým soudcům a nutí je, aby nenastupovali, nebo je nutí k abdikaci ...je to prostě nepředstavitelná dusná atmosféra. Stejně tak vyhrožovali soudcům, kteří kandidovali do nové Zemské Justiční Rady. Soudci, kteří jaksi nedrží s Iustitií basu, jsou z ní vylučováni. Je to neobvyklá situace, ve skutečnosti je to vzpoura proti státu. Víceméně se dá říci zde cosi o oné příslovečné „dodělávající kobyle.....“ Zbývá nejvyšší soud, který osvobozuje pachatele trestných činů v talárech, víceméně provokuje veřejnost. Tento týden Nejvyšší Soud např. osvobodil (zrušil rozsudek) prokurátora, jenž byl chycen policií pořádně ožralý za volantem...Odůvodnění osvobozovacího rozsudku? Soudce prý zapomněl, že se napil....Před pár dny to zase byl soudce, jenž ukradl na pultě stařence padesátizlotku (tj. 300 Kč). Osvobozen (rovněž zrušen rozsudek za krádež), prý byl roztržitý a nepamatuje se...(kolika lidem svými nespravedlivými protože v roztržitosti vynesenřmi rozsudky zkazil život....?¨) To je ještě starý polský Nejvyšší Soud. Nemluvě o tom, jak v nedávné historii bránil šéfa krakovského soudu Sobierajského....o jeho případě jsem zde před časem referoval, jednalo se o rozsáhlé „klasické“ tunelování.... Dnes 12. Března je televize v Polsku zase plná starého případu z Wrocławi: 18letý mladík měl znásilnit a zabít 16 letou dívku a dostal 25 let. Ku dnešku si odseděl 18....A ukazuje se, že je NEVINEN! Že nebyl pachatelem. Tedy svým způsobem polský McCrae. A tak se diskutuje, jak to bude s odškodněním. Protože ne na všechno jsou paragrafy. Stát bude platit jak mourovatý, ovšem pochopitelně jsou logické hlasy, že stát musí podat regres na někoho, kdo je za tento rozsudek odpovědný...soudci, prokurátoři, policajti...????). Nejvyššímu Soudu odtikává naštěstí funkční období....do června. Všeho do času.

Freeeurope
0 # Saxána 2018-03-13 08:44
0 # Kedul 2018-03-13 13:33
novinky.cz/.../...

Pokud je mi znamo tak metoda pachove identifikace byla jako sarlatanstvi pomerne jasne vyvracena v minulem roce, tedy bylo o tomto vyvraceni a jasnych podvodech a zneuzivani pravomoci a krivych obvineni ze strany justicni mafie konecne informovano i v mediich....
Kazdy zalobce a fizl, ktery si takto nadale vyrabi dukazy se zcela vedomne dopousti trestnych cinnu v organizovane skupine nebezpecnych a ozbrojenych pachatelu... GIBS ma okamzite proti temto zlocincum zasahnout a ochranit verejnost, jelikoz si tyto stranky zcela jiste ctou odpovedne osoby, pak jim davam 3 dny na zahajeni ukonu trestniho rizeni a informaci v mediich, nebot se dozvedeli o spachani trestneho cinu a ze zakona maji povinnost okamzite proti pachatelum v uniforme a talarech konat! Jinak spachaji trestny cin nadrzovani ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-13 17:21
Elischer a milionový úplatek:

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-13 17:23
Výmluvná ukázka, kdo na Vrchním soudě sedí.

Morální póvl a odpad. Jak jsme vždy tvrdili...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-13 17:24
Nezákonná vazba ? Kdyby obvinili všechny, kdo to mají kdy na svědomí, tak jsou soudy prázdné...

Policie obvinila soudkyni z Liberce kvůli nezákonné vazbě

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-13 17:25
Maji delsi prsty nez Bures.
Z.
blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-13 17:30
nEJVĚTŠÍ DŮVĚRU MÁ PRÝ RYCHETSKÝ :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-13 17:32
Historické vítězství lidu na Slovensku :

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-13 17:33
Na svobodu bude dohlizet komunista.
Z.

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-03-13 17:50
Zahlazení stop :


novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.