Na jedné lodi

S pirátskou vlajkou a dírou pod čarou ponoru. 

 

Vzácně upřímný je následující, níže uvedený článek. Pravdivý sice nikoliv, přesto se z něj pravda dá vyčíst. 

Upřímně nám sděluje, že justice se žurnalistikou jsou na jedné lodi. Tedy - ty oficiální. Oficiální justice s oficiální žurnalistikou. Vzájemně se podporují a kryjí. 

Současně mají i mnoho společného, o čemž se už autor článku nezmiňuje. 

Především to, že se vydávají - a rády používají přívlastek - za "Nezávislé". 

Nezávislá žurnalistika, nezávislé zpravodajství, nezávislá justice. 

Jak je nezávislá justice, o tom může vypovědět každý, kdo s ní přišel do styku. Je nezávislá především na platných zákonech a platných procesních postupech, dále pak dozajista i na slušnosti, lidskosti, předvídatelnosti - prostě na všem, co tvoří základ právního státu. 

Proto ten tady také není. 

Protože dvě jeho hlavní opory - totiž nezávislá justice a nezávislé zpravodajství - zcela chybí. 

Stejně, jako chybí snaha nalézat a hájit pravdu - a následně o této pravdě informovat veřejnost. 

Co zato nechybí, to je systém vzájemného krytí a jistá - řekněme rovnou - zločinecká symbióza. 

Kdy obě strany přišly na to, že "ve dvou se to lépe táhne" - asi jako dva vzájemně se podpírající, vrávorající opilci -  a že prohnilá justice udělá dobře, když se spojí se stejně nebo ještě více  prohnilou žurnalistikou - a ta ji pak bude prodávat veřejnosti v tom nejrůžovějším světle. Pochopitelně, že ne zadarmo. 

To "ne zadarmo" znamená nejen přímé úplatky novinářům ze strany justice, ale především jiné hmotné i nehmotné odměny novinářům za příkladnou servilitu a zamlčování a zamlžování skutečného stavu. 

A obrazem je pak člověk, který s justicí nepřišel dosud do styku, přesto si - bůhví proč - myslí, že tam sedí samí vysoce inteligentní, vzdělaní, zkušení a zejména mravní lidé. 

Není žádným tajemstvím, že justice má ve všech velkých redakcích "své lidi" - a ti vylezou, vždycky když je to potřeba a justici někde teče do bot. 

Zvláště výrazně jsem to já osobně zažil naposledy při kárném řízení s psychopatem Bláznou v r. 2013 : Jakmile byl oznámen termín konání kárného senátu, okamžitě ve všech redakcích začali tisknout články na jeho podporu, znemožňující a zesměšňující předsedkyni NS, jež mu kárné řízení navrhla a mě - už tradičně - vykreslující jako buďto nebezpečného násilníka, nebo blázna, namísto prostého popisu Blázna skutečného. 

Poznal jsem to velice rychle - tím, že mi tito lokajové začali volat, asi ve snaze o tzv. novinářskou korektnost - a otiskli pak něco úplně jiného než co jsem jim řekl, nebo to aspoň vyznělo úplně jinak. 

Nevýhodou tohoto počínání zjevně bylo, že jsem tyhle lokaje konečně dostal na telefon a mohl si tudíž udělat obrázek, co jsou asi zač. 

Už podle hlasu, stylu otázek - a natož pak otištěných článků - chudáčci, nutně vděční za to, že je v redakcích vůbec nechávali. Ideální typ služebníčků mocných, ochotných kdykoliv k čemukoliv. 

Ubohost a bída současné žurnalistiky a justice je zvláště viditelná při srovnání s jejich lepší historií - a oba tyto obory ji u nás mají. 

Žurnalistika naposledy v r. 1968, kdy se stala tahounem společenských změn, celého Pražského jara. 

Justice pak naposledy před válkou. 

Většina dnes žijících občanů si už - bohužel - ani jednu z těchto kapitol osobně nepamatuje, tudíž nemůže srovnávat na základě osobních zkušeností. Museli by jít studovat do archivů. 

Tak, jak mají oba tyto obory společný neduh, tak mají i společný základní recept na nápravu : Především v nich musí dělat lidé, kterým jde o pravdu, a ne o peníze. O poctivost v práci, i kdyby ji měli dělat zadarmo. 

Justici o objektivní hledání pravdy, žurnalistice o její nekompromisní zveřejňování. 

Pokud však jednomu, i druhému oboru bude dominovat především hamižnost, zbabělost, lokajská servilita a vstřícná předposranost, pak se rozhodně ze svobody těšit nemůžeme - protože dobrovolně žádnou nemáme. Zřekli jsme se jí. 

Svobodná justice i svobodná žurnalistika jsou totiž jejími hlavními symptomy, stejně jako symptomy demokracie a právního státu. Tam, kde nejsou, nemůže být ani o tom druhém ni řeči. Prostě to pak neexistuje rovněž. Tedy ani svoboda, ani demokracie. 

Jestliže si lokajové od tisku a justiční zločinci ve vzájemné zločinné symbióze vydali jakousi Bibli Soudců - a vydávají to ještě za přelom bůhvíčeho, pak jen demonstrují právě onu vzájemnou zločinnou provázanost a smutný stav obou oborů. 

Na skutečný zlom, na ten si budeme ještě muset počkat. 

Ten totiž vypadá úplně jinak než je vydávání servilních sešitků v drahých deskách ještě servilnějšími lokaji. 

(viz : http://www.k213.cz/JOOMLA/2892-bible-soudcu-no-nekupte-to)

____________________

____________________

https://hlidacipes.org/zlomovy-rok-pro-ceskou-justici-celi-utokum-ze-stejnych-smeru-jako-nezavisla-zurnalistika/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk

______________________

______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-23 12:58
Není nad "nezávislou" justici. A nad to - ji správně prodat.

Stát mu bez náhrady vzal zaplacený pozemek. Je to nespravedlivé, ale právně v pořádku, konstatoval soud

domaci.ihned.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-23 12:59
Po 25 (!!!) letech soudních tahanic rozhodl plzeňský krajský soud :

novinky.cz/.../...
0 # Saxána 2018-09-23 14:41
Zkušenosti jsou nezcizitelné. Nebýt těch Vašich, nebylo by tohoto článku.
Sdílím na FB.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-23 14:56
Mladí soudci by - prý - měli chápat …

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-23 16:23
Jan Šojdr-lichvářské aktivity synka české europoslankyně za KDU-ČSL Michaely Šojdrové z Kroměříže

www.youtube.com/watch?v=khpNFZR4_PQ
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-23 16:24
Nejsem blázen, kdyby nezaznělo, že vnitro poskytne součinnost, nešla bych do toho, říká Šojdrová k sirotkům

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-23 16:41
NSZ podalo opakovanou stížnost na Zadehovy advokáty

ceska-justice.cz/.../...
________

Advokáti zavinili nezákonné setrvání Z.v koluzní vazbě?
0 # Kedul 2018-09-23 18:46
Quoting Ing. Jiří Fiala:
NSZ podalo opakovanou stížnost na Zadehovy advokáty

ceska-justice.cz/.../...
________

Advokáti zavinili nezákonné setrvání Z.v koluzní vazbě?


To uz neni vubec vtipne ... to je jasna dusevni porucha .. zamestnanci NSZ musi byti predvedeni do blazincu a dukladne prosetreni ..... okamzite!!!!! ... protipravni jednani statnich zastupcu davat za vinu advokatum klientu kteri bojuji proti statnimu zastupitelstvi za sveho klienta to by zadny dusevne zdravi clovek nikdy nevymyslel.
To uz muzou rovnou obzalovat advokata ktery uspeje v obnove procesu ze zavinil krive odsouzeni klienta tim ze nepresvedcil soudce o jeho nevine prestoze o ni nebylo pochybnosti od sameho pocatku....
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 08:56
Odkud StB měla ty metody … A odkud je dnes má policie …

blesk.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 11:47
Metody StB?

Poněkud inovované, ale o to zrůdnější…

www.k213.cz/JOOMLA/2897-na-jedne-lodi#comments

blesk.cz/.../...

Dávný systém prostých "informátorů" (= donašečů) byl opuštěn, ovšem "personál" této mašiny nezmizel, byl pouze upgradován. Na šíření dezinformací, na iniciaci rozkolů mezi lidmi (zejména tam, kde by hrozilo založení nějaké skupiny, hnutí či politické strany opravdově konzervativního směru, opravdově antikomunistické, snažící se vypořádat s minulostí (včetně té postkomunistické)...A na "selekci", spočívající především pracovní a společenské znemožnění s následkem izolace od lidí, i třeba ve vlastní rodině, lidí nebezpečných tím, že neopustili logické myšlení, že rozvíjejí neustále zdravý selský rozum. Cíl: Dotyčný nebezpečný musí zcela izolován umřít hlady. Překonat něco takového pomůže ovšem doopravdy jen neotřesitelná víra v Pána Boha.

Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 11:48
Evropská komise žaluje Polsko kvůli novému zákonu o Nejvyšším soudu

zpravy.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 13:16
Ministr Ziobro: napravíme chyby, kvůli kterým trpěl Tomasz Komenda

Min. Ziobro: Naprawiamy błędy, przez które cierpiał Tomasz Komenda

tvp.info/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 14:53
Úroveň české žurnalistiky :

seznamzpravy.cz/.../...

Vzpomínáte, jak se dušoval, že nebude do novin zasahovat ?? K čemu by je pak měl, že ??

Jenom jako investici, uloženou v bance ?
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 17:09
Reakce z Varšavy :

eurozpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 17:09
Polsko u SdEU kvuli Reforme justice:

Juncker a Jourova se rozhodli pred koncem jejich katastrofalniho ucinkovani u EK k podani Stiznosti na Polsko kvuli jejich Reforme justice.
"Kormidelnik" Juncker timto krokem opet dokazal, ze nevi jaky je propastny rozdil mezi Justici v Zapadni a Vychodni Evrope (kde plati stale stare komunisticke zakony a jejich kontinuita)!
Jelikoz se tento problem netyka pouze Polska, ale ceka to i ostatni Vychodoevropske clenske staty EU, tak je treba podporit polskou vladu a poslat jim par duvodu pro VZOROVE ROZHODNUTI u SdEU, proc je Reforma justice ve Vychodni Evrope tak potrebna.
Staci se jen podivat na stav Justice a Legislativy v CR:
Dle drivejsiho vyjadreni vysoce postaveneho soudce (Baxa) delaji DETI v CR zakony! Timto svym vyjadrenim mel na mysli Pospisila, Pelikana a dalsi "lemply" na pozici Ministra spravedlnosti.
Je proto zcela jasne, ze Legislativni proces NETVORI pouze Ministri spravedlnosti (deti), ale HLAVNE stary soudci s komunistickou minulosti, kteri lpi na starem totalitnim komunistickem pravu a nemaji tudiz zajem se ucit nove - Demokraticke Evropske pravo!
Proto je treba se nejdrive zbavit teto "justicni brzdy" - starych komunistych soudcu.
Az pote mohou byt do legislativy zaimplementovana dulezita Narizeni (ES) Rady a takto se muze postupne dostat legislativa Polska (CR, SR,...) na uroven clenskych statu v Zapadni Evrope, kde jiz mela byt dele nez 10 let (proces probiha od 2004)!
Jina cesta proste neexistuje!
Z
novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 20:21
Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 17:09
Polsko u SdEU kvuli Reforme justice: wpolityce.pl/.../...

NÁŠ INTERVIEW. Waszczykowski: Stížnost EK SdEU je její porážka. Přiznala, že své nástroje působení na Polsko vyčerpala.

„Chování Evropské Komise, to je msta. Myslím, že v této chvíli musíme reformy justice ještě uspíšit. Zavést co nejrychleji to, co zamýšlíme udělat, než SdEU samozřejmě nějakým kouzlem zmanipuluje evropské právo k vlastním cílům a začne se domáhat zastavení změn“. — řekl v interview s portálem wPolityce.pl bývalý polský ministr zahraničních věcí Witold Waszczykowski

Witold Waszczykowski: Předpokládám, že jestli se EK rozhodla pro vyslání této stížnosti na SdEU, tak uznala, že vyčerpala své nástroje působení na Polsko a končí tímto způsobem s námi dialog. Přiznala, že nezíská v Evropské Radě 22 hlasů pro podporu toho, aby dále vedla proti Polsku proceduru podle čl.8. To je porážka EK. Nepříliš rozumím, jakým způsobem by SdEU mělo hodnotit naše reformy.

Proč?
V dokumentech EU není nikde upřesněn model, jak má justice v členském státě vypadat. Termín „právní stav“ se objevuje v č. 2 Lisabonské smlouvy, ale jen jako termín. Naproti tomu se nikde neobjevuje jeho definice. V evropských předpisech nikde nenajdeme informaci o tom, jak má vypadat Ústavní soud, či Nejvyšší soud. V této oblasti mají členské státy prerogativu. Jsou přece státy, kde Ústavní soud nemají, tak to je např. v Holandsku, vlasti Franse Timmermanse.

Ve spojitosti s tím nevím, jaký je v evropském právu referenční bod, ke kterému SdEU bude muset zaujmout postoj, aby hodnotil naše reformy. To všechno ukazuje, že to jsou pokusy rozehrávky proti Polsku po světonázorové stránce. EK a bruselské elity si jsou vědomé, že jim hoří půda pod nohami, neboť za několik měsíců jsou volby. Mají množství problémů v EU i kolem EU – katastrofa s Brexitem, válka na evropských hranicích. Nejsou stavu vyřešit žádnou věc, a tedy něčeho se o překot ještě pokouší dosáhnout vůči Polsku, nebo vůči Maďarsku. Třeba za chvíli budou něco dělat ještě vůči jiným zemím, jako Rumunsku, či Itálii…

Čili ve Vašem hodnocení ta stížnost do SdEU a pokračování „polské kauzy ” má za cíl především zakrýt neúspěchy unijních úředníků? Jestliže jde o otázku Brexitu, to posledně šéf Rady Evropy Donald Tusk přilil benzínu do ohně, když kritizoval Brity, což britský tisk zaznamenal s nevolí.


Může i být, to se v politice stává, že jedna událost má přikrýt jinou, aby byl uměle vyvolán nějaký problém. Chování EK, to je msta. Myslím, že v této chvíli musíme reformy justice ještě přispíšit. Zavést co nejrychleji to, co zamýšlíme udělat, než SdEU samozřejmě nějakým kouzlem zmanipuluje evropské právo k vlastním cílům a začne se domáhat zastavení změn. Myslím, že k tomu není podklad. Konec konců otázka vyslání této stížnosti se proto časově posunula, protože v EK probíhá spor mezi právníky, kteří radí EK, na základě čeho tuto stížnost lze formulovat.

Grzegorz Schetyna se dnes setkal s německou kancléřkou. V nedávno zaslaném dopise Angele Merkelové zdůrazňoval, že je „třeba upevnit místo Polska v Evropě“. Co po tomto setkání očekáváte a jak hodnotíte samotný fakt, že lídr polské opozice jede pohovořit s německou kancléřkou, aby kritizoval vládu vlastní země?
Grzegorz Schetyna chce ukázat, že je jinou diplomacií Polska. Chce tímto způsobem tlačit na Evropu, aby stigmatizovala, omezovala činnost legální a formálně jediné polské diplomacie. To se už dávno nestalo. My, když jsme byli v opozici, nedomáhali jsme se svržení legální vlády, jakkoliv jsme k ní neměli sympatie, zvláště po smolenské katastrofě. Upozorňovali jsme samozřejmě Brusel na problémy v Polsku spojené s různými situacemi, týkajícími se smolenské katastrofy, nebo komunálních voleb v r. 2014. Nebylo však z polské strany vytváření stínové vlády, výjezdy do Bruselu a domáhání se rozhovorů s evropskými politiky s cílem změny vlády. Nebylo žádné přesvědčování těch politiků o tom, aby se zkrátilo funkční období legálně zvolené vlády, pracovali jsme pouze na tom, abychom vyhráli volby, a to jsme udělali. Jak je vidět, má dnes opozice jinou taktiku a před nějakým časem ji uveřejnila – „ulica i zagranica”, „ulice a zahraničí“.

Jakmile se „ulica” nepovedla, ty demonstrace prakticky vyhasly, tak se pokouší bezprostředně pronikat k zahraničním politikům. To je nebývalá situace, neboť to je proti polskému státnímu zájmu.

Čili tu návštěvu Schetyny berete jako jeho aktivity učiněné s cílem svržení vlády?
Rád bych uslyšel nějaký zvláštní komunikát týkající se toho, k čemu Schetyna kancléřku Merkelovou přemlouval. Zda jen informoval o tom, co se děje v Polsku, nebo přesvědčoval k nějakým konkrétním akcím. Jestli přesvědčoval zahraničního politika k protipolským aktivitám, je to hanebné.

Rozmlouval Adam Stankiewicz

Překlad Freeeurope
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-25 20:04
Legislativa BRD, DDR a Polska:

Jak pise pan Freeeurope, tak se polska opozice - pan Schetyna schazi s Merkelovou.
Merkelova pochazi z drivejsiho DDR a tak zna stare Komunisticke pravo a sama vi, ze toto pravo totalitniho statu jiz 30 let ve spojenem Nemecku NEPLATI, ze tam PLATI Demokraticke Evropske pravo BRD!
Merkelova by proto mela mit pochopeni pro Reformu justice v Polsku (CR, SR,...) v roce 2018!
Zajima me, s cim - s jakymi ARGUMENTY pujde polska vlada k SdEU, aby tu stiznost EK smetli ze stolu a nechali Polsko pokracovat. Pokud ty argumenty nebudou dostatecne silne, pak musi polska vlada pocitat s predbeznym narizenim SdEU, ze nejprve musi pozastavit jejich Reformu justice.
Tim by se proces Reformy justice v cele Vychodni Evrope zpomalil. O to bude jiste usilovat soudkyne CR u SdEU - Pelikanova (matka "pejsacka", vychovaneho v pravnicke rodine otcem komunistou). Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 17:28
Na jedné lodi ...

Na horní palubě se stále tančí, dole už polykají andělíčky. Společnost jde do hajzlu, a stále navyšované počty policie tomu nepomůžou. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 18:59
KS v Praze :

novinky.cz/.../...

Podepsána zajisté jedna z tamních justičních blbek.
_______________

Mimotechnická pomůcka : Právní stát poznáme podle toho, že matka, která něco podobného požaduje, přijde o výlučnou péči, právničku, která něco podobného navrhla, vyloučí z ČAKu - a ta píča, co ten rozsudek vydala, bude do hodiny mýt na soudě schody.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 20:07
Zvrácená opatrovnická mafie v praxi.
Kráva, která vyřkne, že důležitější než otec je kroužek hasičů,
nezaslouží nic jiného, než pověsit do průvanu za píču.
A řezat a řezat.
J.K.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-25 19:05
Ta soudkyne zrejme vychazela z toho, ze CHLAPEC je od prirody jinak vybaven nez devce a tak je mu vycvik s "hadici" u hasicu jen ku prospechu a prednejsi nez kontakt s otcem.
Takoveto rozsudky jsou k pousmani! Z.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-24 20:22
Jakpak to asi dopadne?

novinky.cz/.../...
0 # Kedul 2018-09-25 12:40
novinky.cz/.../...
Vnitro požaduje po médiích pozitivní zpravodajství o policii

No copak rakousko ale u nas jede modre porno prakticky 24 hodin denne a vse co bolsevik dela se prezentuje jakoze dobre dela ...
Diskriminace je zkratka diskriminace a je jedno jesli positivni nebo negativni ....
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-09-25 19:07
"Se ztratila..." Televize. Sama :

Exekutor sebral neoprávněně cizí televizi. Teď tvrdí, že "se ztratila"

zpravy.idnes.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.