Meditační selanka přitakávačů

"Diskuse" o stu letech práva u nás podle představ ČT a Soudcovské unie. 

Takový "mírný pokrok v mezích - komunistických -  zákonů", aneb setkání přitakávačů a vlezdoprdelků na nejvyšší úrovni - tak by se stručně a jasně dala nazvat beseda na téma 100 let českého práva a ústavnosti, odvysílaná veřejnoprávní ČT za účasti obou předsedů našich nejvyšších soudů - tedy Rychetského (ÚS) a Šámala (NS). 

Už podle schématu pozvaných posluchač může jednoznačně vytušit, že o žádnou diskusi zde asi nepůjde, že ČT má pouze zájem na pokud možno bezproblémové presentaci justice za každou cenu - a jen pouze netuší, že tím může "krmit" pouze ty, co s justicí nikdy do styku nepřišli a znají ji právě jen z ČT. 

 Vřele doporučuji pustit si zvláště tu pasáž, kde se hovoří o dekomunizaci justice - neboť s tou se prý česká justice již skvěle vypořádala. 

Jistě, o tom výmluvně svědčí právě přítomnost - a vůbec ustanovení do funkcí - obou nejvyšších diskutujících, totiž Šámala a Rychetského, kteří oba jsou zasloužilými členy předlistopadové KSČ - takže o "dekomunizaci" - musí - sakra - přeci něco vědět, že ?!! 

Prý se justice již dávno zbavila zprofanovaných soudců, takže - na rozdíl od Polska - to už není u nás problém... 

No, jistě, pro bolševiky Šámala a Rychetského to ani nikdy problém být nemohl. 

http://www.k213.cz/JOOMLA/2836-dekomunizace-justice

Škoda, že neuvedli jedno jediné jméno, kdo údajně musel pro svou komunistickou minulost z justice odejít - když dobře víme, že ani soudce Rudý, osobně se podílející jak na procesech s tzv. "kulaky" v 50. letech, tak později se chartisty v 70. letech, odejít nemusel - a v klidu "dožil" coby předseda OS pro Prahu 9, dál terorizujíc každého, kdo dal odpor vůči komunistům nějak výrazněji najevo. 

A co Rudý !! Malá ryba. Co takový Sváček, jehož chtěl Zeman dokonce prosadit do Ústavního soudu ?!

Co Kruml v Kolíně, bývalý estébák, výhradně se zaměřující na protikomunistické elementy. Co Blázna na Praze 10 (dnes Praha 1), který měl za úkol totéž v Praze ? 

Všichni soudili a soudí dodnes, terorizujíc především jim dobře známého "třídního nepřítele", proti kterému byli po léta vychováváni a cvičeni. 

Všimněte si v pořadu Daniely Zemanové coby předsedkyně (ta kráva si říká vznosně "presidentka") Soudcovské unie - ta opravdu dělá vše pro to, aby dokázala, že celá Soudcovská unie je jednou velkou zločineckou organizací : Ústavní soud prý plní svou roli velmi dobře - (ten, kdo si kdy podal jakoukoliv ústavní stížnost, dobře ví, k čemu tento "orgán" ve skutečnosti je a že se od něj může dočkat lecčehos jen ne ochrany ústavních práv - viz : http://www.k213.cz/JOOMLA/2883-poskozeni-se-obrati-na-us) - a dekomunizaci prý máme - na rozdíl od Polska - vyřešenou. 

Ano, chtělo by se říci - máme : Všichni, kteří ji důsledně požadovali, jsou buďto za mřížemi, nebo odstaveni mimo hru, bez prostředků a možností do ní ještě zasáhnout. 

Ano, dekomunizaci české justice jsme skutečně "již" vyřešili...

Tak nějak - po bolševicku. 

_____________________

Marně přemýšlím, co asi tak mohlo být cílem České televize a takovéhoto pořadu.

Pořád dokola lakovat narůžovo to, čeho by se slušný člověk štítil i dotknout ? 

A proč si tam ČT nepozvala někoho, kdo má s justicí osobní bohaté zkušenosti, aby jim povyprávěl jak o skutečné roli a tragickém obsazení Ústavního soudu, tak o tom, jak vypadá dekomunizace české justice v praxi a nakolik byla asi "vyřešena". 

Jsou opravdu jen tak hloupí, a tolik se bojí pravdy - ale hlavně : Mají snad za to, že tak hloupá je i naprostá většina jejich diváků ? 

_____________________

 

https://www.ceskatelevize.cz/porady/11412378947-90-ct24/218411058131228/

____________________

____________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-29 08:16
Jestliže takhle vypadá velitel zásahovky (přepadá na křižovatkách řidiče, které předtím ohrožoval bezohlednou jízdou) - jak asi vypadá zásahovka samotná ??

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-29 08:27
Takový jeden z mála policejních velitelů nahnaný do kouta. Co má na hlavě vidíme, obsah vevnitř bohužel ne. Hlavně, že bude renta! J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-29 08:28
...Jedna českotelevizní produkční nám nedávno otevřeně sdělila, že Českou televizi nesledují mladí lidé, a proto pro ně nic nevysílá a jen svými pořady důchodce utvrzuje ve stereotypech.

Televize v Česku jsou otevřeně ničivým prvkem, likvidující společnost. Že si to občané nechávají líbit, to je jiná věc.

blisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-29 08:30
"Otázku dekomunizace máme vyřízenou..." (Neptejte se, jak).

Výbor na obranu nespravedlivě stíhaných (VONS) marně žádá odvolání zkompromitovaných soudců :

www.cibulka.com/nnoviny/nn1993/nn2493/obsah/4.htm

(Zpráva z roku 1993) - a dodnes se nic nezměnilo.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-29 17:43
S Čuňasem si se minul ve Slavkově v čase. O.

forum24.cz/.../...

______________

Zato jsem se s ním neminul v hospodě v Košířích. Pak mě kvůli tomu volali na StB.
Vlastně - co volali … byli slušnější, poslali rovnou taxíka... Co se mu neodmlouvá.
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-30 10:12
Umělá zaměstnanost :

Ve veřejné sféře loni pracovalo 634.700 lidí, nejvíc za sedm let

parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-30 10:13
Neustálé přepracovávání ústředních kodexů právního řádu svědčí o nevyspělosti právní kultury

eurozpravy.cz/.../...

S tím nelze, než souhlasit.

Hlavně, že se s tím zákoníkem tak chlubili, jaké je to prý moderní demokratické právo, když s ním, idioti, vyrukovali...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-30 10:14
Rozdělení společnosti je nevyhnutelné a bude se prohlubovat!

reflex.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-30 10:43
I Mirek Dušín by se zachoval jako Mašínové :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Kedul 2018-12-30 15:06
novinky.cz/.../...

Kdepak opakovat pokus o podani trestniho oznameni, ktere by zadny fizl ani statni zastupce ani gibsak nemoh zamest pod koberec a oznacit jako udajnou soucast obhajoby.. pekne do vazby a kdyz slibis ze uz zadny trestni oznameni na soudce prokuratory ani fizly podavat nebudes tak te za dobre chovani posleme po 6 do psychiatricke lecebny aby te tam naucili drzet hubu i kdyby si nechtel....
0 # Kedul 2018-12-30 15:12
Jako vanocni darek doslo k odsouzeni na zaklade niceho bez dukazu ve veci ktera je maximalne prestupkem a kdovi jestli i kdyby byla prokazana... po 3 letech nezakonneho stihani bez provedeni vsech navrhovanych dukazu (zamistnuto behem 5 minut rozsudek byl jiz napsan ze.. prutahy 3 roky predtim nevadily .. krome obzalovaneho ze ale ten justicni smejdy nezajima...) a pote co se ukazalo ze nektere sou padelky policie ktera lahala a lze a lhat bude jako kdyz protipravni usneseni tiskne.. v rozporu s procesnimi predpisi .. pekne narychlo bez verejnosti ... bez obzalovaneho ktery ani nebyl radne oslysen ... a to dokonce zaverecnym navrhem zalobkyne z uplne jineho skutku a podle uplne jineho paragrafu ... neni to skvele je to skvele ... Zdar nad Sazavou ... opravdu evropsky unikat ... rozhodne skrze pana F zverejnime temer cely spis .. bude to zazivne poctenicko ...pan Safranek by mohl vypravet ...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-30 18:47
Zase někdo objevil Ameriku O.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-30 18:47
Se zkorumpovanou státní správou se nic nevyšetří, ba naopak riskuje pronásledování a následnou likvidaci oznamovatel. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-30 18:48
Po návratu z rodičovské dostala výpověď. Propásla tři „úřední“ dny a má minimum

ct24.ceskatelevize.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-30 20:03
Bohužel nejvíce psychopatů je mezi policisty, soudci, státními zástupci, pracovnicemi OSPOD a soudními znalci a podle toho vypadá opatrovnická justice a nejen ta. J.K.

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2018-12-30 22:25
novinky.cz/.../...

Lombardy sice existují, ale vyměňují výlučně zlato a drahé kovy a jsou sdruženy se směnárnami valut (Lombard + Kantor Wymiany Walut).
Ale to, že by každý pátý Polák neměl na jídlo, je propagandistický nesmysl. Jednak pro rodiny s dětmi je program 500+ (příplatek 500 zlotých = 3000 Kč na děti, dobře - možná, že tady byla i alternativa v podobě úlev na daních aj.), pak novinkou mají být léky zadarmo pro důchodce nad 70 let (ovšem nomenklatura léků se zpracovává, léky jsou v podobných cenách jako v ČR, ovšem plus minus, některé jsou dotovány více v Polsku, některé v ČR).
Ratingové agentury - prominentní jako např. Smith & Poors a další - hodnotí polskou ekonomiku velmi pozitivně. Úctyhodné je odbourání nezaměstnanosti - tu mívalo Polsko za postkomunistických vlád dvoucifernou (v r. 2014 ještě 14%, za rok 2018 vykazuje 5,7%, dobře, do určité míry, byť omezené, ale identifikovatelně, pomohla také konjunktura na světových trzích,nicméně i přesto lze tento ukazatel hodnotit jako hospodářských úspěch pravicové vlády, výraznějším úspěchem je uvážlivá implementace hodnotných, i zahraničních, investic, stavějící na produkci vyšší přidané hodnoty i ochraně vytvářeného duševního vlastnictví a výlučností know how, to rovněž vedlo k zřízení stabilnějších pracovních míst)… Průměrná mzda (dle Hlavního Polského Statistického Úřadu 2018 činí 4047 Zlotých = což je cca 24280 Kč...Ovšem jsou dost rozdíly mezi regiony, ve Varšavě spíše 5000 - 6000 zlotých, ale o něco nižší jsou náklady na potraviny a nájemné v nájemných bytech klidně 1000-1500 zlotých také, ale pokud Varšava, Vratislav, Krakov...).
Půjčky - hypotéky: Uvedu příklad kalkulace ING Bank hypotečních úvěrů na byt - k zaplacení 332250 zlotých - úrok 3,95%, v tom marže 2%, provize 1,90%, splátky měsíčně 923 Zlotých - to je půjčka na 30 let). Tedy problémy počátků života mladých rodin podobné jako v ČR. Faktem ale je, že polské banky v porovnání s českými vznášejí přísnější požadavky na dlouhodobou platební schopnost úvěrovaných. (V případě Varšavy, která se rychle rozšiřuje, mívalo např. smysl koupit pozemek někde v okolním okrese (třeba Pruszków, Wołomin, Legionovo atp. a ten s rozšiřováním Varšavy značně stoupl na ceně - a pak jej část prodat). Pokud jde o spotřebitelské úvěry, existuje řada parabanek,mj. mezi nimi i polská filiálka českého Providentu...u většiny parabanek ale třeba být opatrný a nebo si vůbec raději nepůjčovat. Praxi pastí na občany spojené s exekutorskými mafiemi (zejména pak následkem půjčky nějaké hrabanky nebo prostě soukromého věřitele), známé z dob postkomunistických vlád a také ze zdejších stránek, nynější polská vláda učinila novými zákony rázný konec (nové zákony vnesly především transparentnost).

Pravdou je, že řada lidí si půjčuje i na spotřební zboží tak jak v ČR, a někteří nerozvážně, s tím se lze setkat také, ale že by byl hlad a každý pátý Polák nosil věci do zastavárny, aby měl na potraviny, je propagandistický nesmysl stylu velice podobného československé a sovětské komunistické propagandě padesátých a šedesátých let: Ta stejným způsobem omílala v éteru tezi o hladovějících dělnících na dlažbě metropolí kapitalistických států, takových jako (zlé revanšistické) Západní Německo, či Britanie...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.