Vávra chtěl zasolit, nebylo jak, tak zasolil aspoň sobě a soudu...

Kdo jinému jámu kopá, sám do ní (nejčastěji) padá. Těžko bychom našli názornější příklad, než právě případ odvolání revoltujícího přísedícího městského soudu, jenž v průběhu řízení nazval soudkyni (předsedkyni senátu) čůzou a odmítnul se projednávání dál účastnit. 

 

 Těžko se dá pomstít někomu, kdo za účast v soudním senátě bere stovku za den a pro koho je dojíždění na soud jen povinnou a nepříjemnou zátěží. Ten se jí samozřejmě rád zbaví, zvláště když zjistí, že tisíckrát lépe placení mafiánští soudci ho ještě zneužívají k tomu, aby na něj naložili aspoň část své vlastní odpovědnosti za zjevně křivé rozsudky. 

Trávit na soudě důchod (namísto třeba na chatě nebo s dětmi), skoro nic za to nedostat  - a ještě riskovat, že až se k nám právo vrátí, tak mě můžou taky obvinit ze spoluúčasti  na justičních zločinech, to už je nad síly běžného smrtelníka. 

A tak s tím praštil. 

Předseda soudu Vávra, v naději, že dotyčnému aspoň pořádně dodatečně zasolí, když na něj podá stížnost na magistrát, jenž dotyčného do funkce najmenoval a odsouhlasil, to také exemplárně udělal. 

A jako každý neschopný manažer : Netušíc, že soudní bordel je především JEHO bordelem a že bude-li se to projednávat na magistrátě, dozví se o velmi zvláštních poměrech na městském soudě stovky, ne-li tisíce, dalších lidí, kteří by jinak dál žili v bláhových představách o spravedlivé a nestranné justici, vyvolaných jedním milionovým ryšavcem (vlastně, oběma) a vysíláním komerčních TV stanic - což se přesně stalo. 

Přes magistrát - a následně i některá média, třeba i to naše - se to dozví tisíce dalších lidí, možná celá Praha. Konečně bude většinově vědět, jakou skvělou spravedlnost vykonávají její soudy, resp. soudy na jejím území,  když i přísedící v senátě na to nemá dost silné nervy (a to po 13-ti letech praxe na soudu !!!) - a raději s tím - veřejně a ostentativně - praští. 

Dnešní zasedání pražského zastupitelstva mělo k řešení - krom jiného - také tisk č. Z - 9075, který přinášíme pod článkem. Je bezesporu zajímavý sám o sobě a poskytuje cenné informace o podstatě projednávaného případu, stejně jako o nových přísedících. Ale i o zpracovatelce, Haně Kordové Marvanové, jež se ráda staví do role dokonce snad bývalé disidentky či něčeho podobného - a rozhodně by ráda roli fundované a uznávané právničky, jak dnes stále dokola - bohužel jen ona sama - zdůrazňovala. Právě předložený materiál přitom svědčí jasně o opaku (viz dopis Marvanové od K 213). 

Přísedící, navržený v této souvislosti k odvolání - po obeslání k vysvětlení svého chování - nereaguje a na magistrát se nedostavil, ani nepodal žádné vysvětlení. 

Myslím, že mu rozumím. Prostě s tou pakáží už nechce nic mít, nikdy a nikde, a patrně si chce v klidu žít dál svým životem, než mu ho někdo zásadním způsobem rozruší  - a správně cítí, že pokud se v tom bude babrat, jenom si uškodí a nic mu to nepřinese. 

Obhajovat (stran místa) nemá co, když na místu přísedícího netrvá a sám se ho vzdal - tak co by se ještě kam dostavoval, vysvětloval - a otravoval se, samozřejmě zadarmo. Že ? 

Vysvětlovat by ale zatraceně měl co především Vávra a předsedkyně daného senátu - tedy 10 T. 

Jak prošetřil, zda reakce přísedícího nebyla důvodná a oprávněná ? Byť by i nediplomaticky formulovaná a projevená. 

Co zjistil ? Co z toho vyvodil ? 

Není zločinem říci grázlovi, který mi bije moje dítě, že je naprosté hovado. Není dokonce ani zločinem mu - ve stejné situaci - jednu (nebo i více) vrazit - a dítě si sám ochránit. 

Na totéž - tedy na oprávněnost reakce a její prošetření - se zeptáme i paní Marvanové, neboť právě ona má tyto věci na magistrátu na starosti. 

Disidentka ? Zatím se vždycky projevuje jako klasická stará struktura, programově kryjící sebevětší svinstvo.  

Už tím, že se o pozadí - poměrně výjimečné - věci nijak blíž nezajímala, nic nevyšetřila - a jednání přísedícího označuje - ve shodě s Vávrou - za nekolegiální, kdy prý dotyčný resignoval na elementární zásady slušnosti. Prostě bez ověření a zcela nekriticky převzala Vávrovy argumenty. 

Dovolím si paní ctěné disidentce připomenout, že resignovat na elementární zásady slušnosti především znamená mlčet k bezpráví, kterého jsem nejen svědkem, ale do kterého jsem byl - na straně pachatelů - dokonce vtažen. 

 

 

___________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

___________________

___________________

 

 Vedení MS pochopilo, že už nic neutají - a tak nezvykle promptně odpovědělo (přesně v den zasedání Zastupitelstva, a ještě to poslali - ve snaze okamžitě doručit -  mailem)  : 

 

 

 

___________________

___________________

 

Přísedící : Pozvánka na magistrát (k213.cz)

 

Laický přísedící (zlobící) (k213.cz)

 

 

______________________

______________________

 Už v listopadu (loňského roku, samozřejmě) nám Magistrát zvolil tyto nové přísedící

 

____________

 

 

 

 

 

 

____________________

____________________

 

 

___________

___________

 

 Na základě výše uvedeného - dopis radní pí Haně Kordové Marvanové

 

 Vážená paní                                                                                                   Na vědomí : Primátor Hl.m. Prahy

 

JUDr. Hana Kordová Marvanová

pražská radní

Magistrát Hl.m. Prahy

               Vážená paní radní,

Seznámil jsem se s Vámi zpracovaným tiskem Z-9075 ohledně odvolání přísedícího soudce (z lidu) Jana Musiala a musím konstatovat, že já osobně považuji tento materiál za povrchní, odbytý, ledabyle zpracovaný a jako podklad pro projednání čehokoliv naprosto nedostatečný.

Takhle pracujete na magistrátu běžně ?? Se vším ??

Jak je z materiálu patrno, sice jste se 2x pokusili kontaktovat dotyčného, ale když na to nereagoval (a vcelku se mu ani nedivím), tak jste jednoduše převzali Vávrovu verzi, a to bez sebemenšího prověření či ověření, ač samy okolnosti případu nasvědčují naprosté výjimečnosti situace.

Z Vašeho tisku se lze také dozvědět, že dotyčný přísedící soudce byl jmenován v roce 2007, nebyl to tedy žádný nováček, přísedícího soudce na Městském soudě v Praze dělal celých 13 let (!!!) než takto – byť možná nevhodně – vypěnil.

Nemyslíte, že k tomu mohl mít zcela zásadní důvod ?

Prověřili jste jej ?  A – jak ?? A co jste zjistili ??

Vyslechli jste např. předsedkyni senátu 10 T MS v Praze, které se to týkalo ? Vyslechli jste druhého přísedícího ? Ano ? S jakým výsledkem ? Ne ? Proč ne ?? Jsou to přece zcela zásadní důkazy.

Vyslechli jste obžalovaného a jeho právníka ?? Co vám řekli ??

Vypadá to, že z těchto zcela zásadních a pro posouzení věci naprosto nezbytných důkazů jste NEUDĚLALI VŮBEC NIC, jen zkopírovali Vávrovy řeči, ze kterých je patrno, že podle jeho názoru – a proto tak také dnes Městský soud vypadá – je přísedící povinen krýt všechno a za všech okolností, především pak organizované zločinné spolčení soudců, případně spolčení soudce se státním zástupcem, případně zneužívání pravomoci přítomných úředních osob.

Což Vávra nazývá „kolegialitou“. Chápu ho, sám je v tomto oboru mistrem. Byť se rozhodně není čím chlubit.

Vy to tak nazýváte také ???

Vy prý si hrajete na jakousi disidentku, nebo tak něco. Mohl bych se zeptat, jak jste na to přišla ??

Ty výstupy, co jsem zatím od Vás viděl, odpovídají jednoznačně staré stalinské struktuře, a ne žádné disidentce.

               To v tom disentu byli všichni jako Vy ?? Pak se není čemu divit, že to tady tak vypadá…

Dnes ráno, při zahájení 25. schůze pražského zastupitelstva, jsem Vás slyšel oponovat pí Udženiji, která Vás vinila z diletantství a pomluv, že Vy, jako právnička, přece máte každé tvrzení podloženo, než ho vyslovíte.

               Čím ? Vávrovými vývody ? Bez jakéhokoliv ověření ?? Přičemž je velmi dobře známo, že Vávra sám o sobě je značně nedůvěryhodnou osobou, a to zejména pokud jde o zprávy o justici, natož o jeho vlastním soudě, za který do konce funkčního období považoval Městský soud v Praze -  a také se tam tak choval.

               Ač k pí Udženiji, ani k ODS, žádné sympatie nepociťuji, dnes ráno zjevně ta paní měla pravdu, pokud jde o Vás a Vámi šířená – a údajně i doložená – tvrzení.

               Abych se vrátil k tisku Z – 9075 a věci přísedícího soudce Jana Musiala : Ať už jste dnes rozhodli nebo nerozhodli jakkoliv, navrhuji Vám – a současně i žádám – následující :

§  Tuto věc neprodleně stáhněte z programu jednání zastupitelstva, protože k ní nebyly připraveny ŽÁDNÉ  podklady.

§  Následně proveďte řádné dokazování výše naznačeným směrem, a to i přesto, že pan Musial patrně o post přísedícího soudce vůbec nestojí a bude proto s každým rozhodnutím spokojen. Jde však o to zjistit – a zejména vyloučit – zda podnětem k jeho kritizovanému jednání nebylo zločinné spolčení soudců, případně zneužití úředního postavení soudkyně při překrucování práva a nedovolená manipulace se spisem i s prováděnými důkazy.

§  Pokud při dokazování zjistíte cokoliv, co by naznačovalo možnosti krytí trestné činnosti soudců na Městském soudě v Praze, zejména ze strany vedení soudu, navrhněte p. Musiala na státní vyznamenání za občanskou statečnost, a to i přesto, že v současnosti tato vyznamenání uděluje tak nestatečná a nehodná osoba jako je president Zeman. Do podzimu tam ostatně už nemusí být.

Konečně, využívajíc příležitosti, a protože Vás soudkyně Šantorová (OS P – 1) nepředvolala jako svědka, ač jste byla k dokazování navržena, se chci zeptat :

§  Jak jste hlasovala dne 23. ledna 2020 v otázce povolení instalace repliky Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí – a proč ? Tedy, proč ano, nebo proč ne. Všechny Vaše argumenty.

               S pozdravem

                                                                                                                                     Ing. Jiří Fiala

                                                                                                                                 předseda o.s. K 213

 

______________________

______________________

 

 

 

 

______________________

______________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-18 16:49
Může předseda soudu pro účely kárného řízení úkolovat policii? Je to nebezpečné, říká prezident Soudcovské unie Vávra

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-18 17:12
Odvolání nebude. Tomasz Komenda obdrží 13 milionů zlotých (= 73,5 milionů korun) :

Nie będzie odwołania. Tomasz Komenda otrzyma 13 mln złotych
radio.opole.pl/.../
_____________

Soudci jistě už šetří...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-18 17:14
Nejenom nerušit, ale rozšířit je na řádné občanské poroty :

Senát nechce rušit přísedící, novelu zákona o soudech a soudcích vrátil poslancům

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-18 18:57
Statisícové odměny mají úředníci za vyhrané soudy, tvrdila Schillerová. Odpovědní právníci je ale nedostali


archiv.ihned.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-19 12:37
Zas jedna samoživitelka, co se na ni máme skládat...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-19 12:47
Odškodné od justice chce už i město (Žďár) :

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-19 15:42
Ti zas mají starosti, hovada !!

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-19 17:21
Ahoj,
advokáti otevřeně podporují exekutory
ČAK vyzývá ke stažení změn v exekucích, varuje před podporou kriminálních praktik při získávání půjček - Česká justice (ceska-justice.cz)

Oni již opravdu jsou otevřeně nenažraní
JK
________________

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-20 15:19
JAKO JE HLASOVÁNÍ O POSTAVENÍ REPLIKY - SVATÉ MARIE VÍTĚZNÉ - by
mělo být v určité době Zasedání. Třeba 16.00
aby se tohoto Hlasování mohla zúčastnit velká Veřejnost. A my
oba jako demokrati a naši kamarádi, jsme to vždy ctili.
Ovšem doba je zlá a Masarykovská Demokracie - je na tuto Dobu
krátká. Nejen u Pomníku. Tak se hlasovalo ve 4.00 ráno
a většina co nebyla pro Pomník - vždyť i v Protestantském národě
je méně Katolíků - už šla domů. A i Husitství i Masaryk
prohráli !!! Jindy tam zůstali - a cca těch 5-7 ??? hlasování vždy
s pomocí Demokratů , neb Podobojí - vyhráli.

Co se týče Dr. Marvanové - ta už u hlasování nebyla. Proč
hlasování slavná Rada - dala na tak špatnou hodinu neumím
odhadnout- neb v Radě nesedím !!??.
Domnívám se, že o Dr. Marvanové - je národ informován špatně - z
důvodů, že se zastala skupiny obyvatel, co se nechtěla smířit s
okradením a bojovala dál My jsme si vždy mysleli - že především
měla dát Trestní oznámení na Monsforta - - tedy
správce konkurs. podstaty - že NECHAL PRODAT POZEMKY- CO NA NICH TY
DOMKY MĚLY STÁT A NAKOUPENÝCH JAKO
POLE - ZA HUBIČKY - TAK TY MĚL PRODAT JAKO STAV. PARCELY -5o X
DRÁŽ. To neudělal a okradl ty chudáky úpodruhé.
Tohle Doktorka neudělala a co je nám známo nějaké jiné
projekty na záchranu obyvatel nedělala. Takovou Chartou
se neobírala. Jinak je velká kamarádka - Ingrid- na P.6 - sekretářkou
- námi nejmilovanějšího Koláře - " Zbouráním Koněva k
Presidenství " - největšího demokrata z Plzeňských Práv v Praze
- má podivné názory.
Vyhraněná - je jistě, pro TRESTÁNÍ BUŘIČŮ V SOUDNICTVÍ- a
tak jí stačí Vávra - a rebelanta ať POVĚSÍ.

OBČANÉ ZA SVÁ PRÁVA z.s. - A.MORAVEC - předseda
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-20 15:25
Obrázek naší justice - té, za jejíž pohrdání měl být trestán odvolaný přísedící soudce :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-20 15:31
Zemřel Ondřej Höppner :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-21 08:03
Antl advokátem! J.K.

Gábina Soukalová v boji s exmanželem: Najala si právnické eso! | Blesk.cz
0 # Saxána 2021-03-21 12:40
www.facebook.com/events/329331628481246/

Pondělí 22. března 2021 v 19:00 UTC+01
Pomníky a politika
Veřejná · Pořádají: Knihovna Václava Havla a Muzeum paměti XX. století
Podrobnosti
"Poškozený pomník Winstona Churchilla, odstraněná socha maršála Koněva, obnovený Mariánský sloup na Staroměstském náměstí či plánovaný návrat sochy maršála Radeckého vyvolávají někdy až vášnivé spory o historických osobnostech a událostech. O pomnících a výkladu dějin, o jejich vztyčování i strhávání jakožto politické interpretaci 20. století budou na Havel Channel debatovat 22. března 2021 od 19 hod. architekt Zdeněk Lukeš a historici Zdeněk Hojda a Petr Blažek, moderátorem bude religionista a pedagog Jan Samohýl."

Cyklus večerů Knihovny Václava Havla a Muzea paměti XX. století.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-22 16:39
Hojda i Blažek jsou katolíci a zastánci Mariánského sloupu. Vskutku skvělý výběr diskutérů, jako obvykle - pouze a výhradně z jedné strany. Havlova svoboda slova.

Blažek to je vůbec figurka k pousmání : Má na starosti dokumentaci zločinů komunismu, v širším kontextu - a sám to uvádí - výzkum zločinů totalit 20. století.
Ještě že si tam sám zdůraznil to 20. století - protože dřívější totality ho zjevně nezajímají, dokonce je veřejně podporuje.
Pro člověka veřejně činného důvod k odvolání a odchodu z veřejného života, minimálně na straně těch, co se vydávají za ochránce demokracie.

Škoda, že si Blažka nepozval soud k tomu Sloupu jako "soudního znalce" - mohli jsme to tam veřejně a před médii trochu probrat - ale toho se bojí jako čert kříže.
Jemu vyhovují diskuse tzv. na férovku, kde diskutéři i moderátoři jsou výhradně z jeho názorové strany a protistrana smí akorát poslouchat a mlčet.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-22 16:35
Obžaloba vlády nesnese premiérův výsměch :

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-22 17:39
Policejní stát.
44 tisíc kreténu to jistí. J.K.


Policie začne kontrolovat karantény a izolace. Seznamy lidí dostane od hygieny - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

seznamzpravy.cz/.../...
________________

Asi ta správná motivace říct, že ses potkal s někým nakaženým...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-22 17:41
Ministerstvo krylo Bureše. J.K.

Nezveřejněním zprávy o Čapím hnízdě porušilo ministerstvo zákon - Novinky.cz

_________________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-22 17:42
Co k tomu více říci,
Bureši estébáku, jsi psychopat či živíš z našich daní nenažranou tasemnici? J.K.

Češi, jste obézní! Zhubněte, burcuje Babiš. Lidé mu to ale pořádně spočítali! (msn.com)
________________

www.msn.com/.../ar-BB1ePJ3O?ocid=msedgntp
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-22 17:44
Kde jsou doby, kdy tajně jsme chodili za školu,
do kouta odhodili školní brašnu plnou úkolů.
Byly kruté zimy, zamrzalo ve vagónech uhlí.
Týden, dva, tři byly uhelné prázdniny,
na jejich vyhlášení v rádiu jsme se těšili.
A následně jsme si jich pohybem na čerstvém vzduchu užili.
Když vidím současnou situaci asi se z toho zblázním,
on Jules Verne měl pravdu,
když napsal knihu Dva roky prázdnin.
Děti do škol už v dubnu 2022, obchody už v květnu téhož roku,
potřebujete vy vládnoucí kreténi nakopnout do rozkroku.
Já se na vaše rady z vysoka vyseru
a tak nabízím v příloze trochu humoru.
J.K.


Děti do škol v dubnu, obchody otevřené v květnu, předpovídá epidemiolog Smejkal - Seznam Zprávy (seznamzpravy.cz)

_________________

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-22 17:45
Doposud jsme měli policii na hovno,
od teď to bude jinak.
To vám slibuji já,
ministr vnitra, Hamáček,
co přivedl tuto zemi do sraček.
J.K.


Policie bude kontrolovat dodržování karantén a izolací - Novinky.cz
________________

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-23 14:09
Staroměstské náměstí pokrylo přes 22 tisíc křížů

novinky.cz/.../...

‚Za oběti neschopné vlády.‘ Policie řeší nápis na dlažbě Staroměstského náměstí : (Tady kupodivu nebudou čekat až na déšť...)

lidovky.cz/.../...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-23 17:09
Vávra si vybral Sloup :

67 To 111/2021
0 # Allan 2021-03-24 11:26
Pan přísedící soudce byl pravděpodobně nedobrovolným svědkem takové pokračující justiční zvůle předsedající soudkyně, že neměl jinou legální možnost, jak její zvůli okamžitě ukončit. Je to milé potvrzení, že stále existují morální a odvážní spoluobčané.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-24 12:34
Paměti soudce :

e-news.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-24 16:04
ČR Radě Evropy stále nepředložila kandidáty na funkci soudce Evropského soudu pro lidská práva

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-24 16:06
Vrátili mi určitou část nákladů za právníky, plus doslova drobné desetitisíce jako náhradu škody. Takže v součtu jsem na nule a odškodnění jsem nedostal žádné

ct24.ceskatelevize.cz/.../...

ceska-justice.cz/.../...
___________

No aspoň další nezasvěcenec vidí, jak odškodňuje MSp Domovnice Benešové. A to ještě může být rád, že proti němu (zatím) nerozjeli další trestní stíhání - stejně vykonstruované jako to předtím - s jediným cílem : Totiž aby mu nemuseli platit odškodné žádné a dodatečně ho mohli odsoudit - za cokoliv. Že se špatně narodil...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-24 16:15
Další útok na Mariánský sloup (ve Svitavách) - aneb : Není sloup jako Sloup :

idnes.cz/.../...

Viděl bych tady dosti zásadní rozdíl mezi oběma útoky, i oběma sloupy.
Zatímco ten svitavský je skutečnou historickou památkou a má připomínat oběti morové rány, ten pražský má úplně jinou symboliku i význam - a tedy i motivaci činu.
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-24 16:22
Pojištění zatím ministerstvu doložila jen třetina soudních znalců

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-25 15:05
Vizitka Havlova sametu (a mafiánské justice).

Zločiny z jáchymovských táborů zůstaly většinou nepotrestány

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-25 15:06
Sergej Kudaškin: Ve vězení mě mučili tak, že bych přiznal i vraždu Kennedyho

www.forum24.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2021-03-25 15:07
Někde se šetřit vůbec nemusí... Však to státní dluh unese ...

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.