K aplikaci judikátů potřebujete zvládnout logiku

Tu u většiny žen nehledejte, u soudkyň tím méně. Aneb : Ženy v justici a politice. 

 

Sice jsem se k tomu nedostal hned, ale našel jsem si čas, abych si dohledal nález Ústavního soudu, na který se odvolávaly 3 grácie na Městském soudě, když zamítly žalobu pro diskriminaci ohledně nestandardního chování věznice ke mně jakožto návštěvě odsouzeného. Tedy k civilní osobě, na kterou neměla věznice žádnou pravomoc. 

Odvolávaly se přitom na nález Ústavního soudu č. I. ÚS 156/99  , tak jsem si ho - s mírným zdržením - našel. A - nestačil se divit. Vězeňství totiž neřeší vůbec, ba ani chování státních orgánů k občanům, řeší poškození dobré pověsti zveřejněním nějakých informací, často pravdivých, leč dehonestujících dotyčného. A mluví o tom, že se musí při následné případné žalobě na ochranu osobnosti posuzovat míra intenzity, jakou bylo do integrity osobnosti poškozeného zasaženo. 

Tedy : Soukromo-právní spor o ochranu osobnosti, a to zveřejněním údajů. Žaloba na ochranu osobnosti, nikoliv žaloba pro diskriminaci. 

Žádné poškození ze strany státních orgánů, natož pak fyzická šikana dotyčné osoby. 

Prostě - judikát o něčem úplně jiném, a hodně mírnějším. 

Protože víc hlav víc ví, a protože může být nějaká právní klička, kterou jako laik nemusím znát, zeptal jsem se ještě právníka. Jak to vidí on a jestli rozumí tomu, proč byl tento judikát vztažen na tento konkrétní případ. 

Upřímná odpověď mi jen potvrdila, co jsem si myslel před tím : Judikát nemá s daným sporem nic společného, dámy jen hledaly, na co by to napasovaly, aby to znělo odborně a vypadalo přijatelně. Aspoň na první poslech. 

Prostě - podjatý senát s předem zadaným výsledkem sporu, navíc z evidentně hloupých soudkyň, které si nedokázaly najít ani nic aspoň vzdáleně podobného dané kauze, aby to tak nebilo do očí a vypadalo věrohodně. Anebo si myslely, že se - jako asi většina účastníků sporů - spolehnu na to, že stát jistě svěřil výkon práva těm nejmoudřejším a nebudu už nic dál zkoumat. Před tímto omylem rozhodně všechny důrazně varuji. 

Ostatně, vyzkoušejte si to sami : Najít tenhle nález ÚS asi nedá tolik práce a přečtěte si, nakolik řeší diskriminaci občanů státním orgánem, natož konkrétní situaci, tedy diskriminaci návštěvy ve věznici. 

Prostě - vy o voze - a kozy o koze. 

Protože tyhle důchodkyně už žádné logice nenaučíte, doporučuji všem, co jsem doporučil hned po soudním jednání : Při jakémkoliv styku s těmito gráciemi - na uvítanou : Svlíknout, a prst do prdele. 

Prst v prdeli. (k213.cz)

Jen abyste věděli, na co platíte daně a co za ně zpětně dostanete. Protože na první pohled evidentní nesmysl stál daňové poplatníky jenom na platech těch tří soudkyň za hodinu přes tři tisíce korun (vyjdouc z platu 196 tisíc měsíčně děleno počtem hodin pracovního měsíce krát tři - protože tam seděly tři), pokud ty hodiny byly tři (seznámení se s případem a příprava), tak jsme už na deseti tisících - za evidentní volovinu - a za jediné dopoledne takovýchto nesmyslů dámy jistě vyprodukují vice, v hodnotě sice nula, ale v ceně kolem 50 tisíc bez problémů. 

Prostě jenom proto, že předem věděly, že chtějí soudit křivě a marně hledaly - a nenašly - oč to opřít. 

Kdyby seděly doma a utíraly vnoučatům zadky, byly by společnosti neskonale užitečnější a hlavně neskonale levnější. 

Á propos, mě napadá : Více žen do politiky, více žen do justice - slyšeli jste to už někdy ? 

Viděl jsem to nedávno, jednou na zasedání pražského zastupitelstva, podruhé na zasedání středočeského zastupitelstva, co se stane, když se tohle stane. 

V případě Prahy to byly Udženija s Marvanovou - Kordovou, v případě středních Čech to byly obě hejtmanky, ta předchozí a ta současná, tedy Pokorná - Jermanová a Pecková. 

Na úvod zastupitelstva tam po sobě jely, vzájemně se urážejíce a vyzývajíce se k vzájemným - oslyšeným - omluvám dobře čtvrt hodiny a nebýt jejich mužských kolegů, upozorňujících na skutečnost, že před se máme dlouhý a bohatý program, vystačily by si ty dvě navzájem pravděpodobně na celý den. Stačilo by jen zavolat ochranku, aby je držela v bezpečné vzdálenosti, aby se vzájemně nepokousaly, a dále už by se o program nikdo starat nemusel.  Pokud by jich tam bylo vícero, mohla by se schůze zastupitelstva snadno změnit v celodenní hádku domovnic - doslova o ničem a také s nulovým výsledkem. 

Neboť u žen buďte připraveni na cokoliv, jen na logiku nikdy. Nebo hodně a velmi výjimečně. Ta je obvykle odbyta první větou, pak už jen následuje to, co se dá nazvat osvědčeným a tradičním českým pojmem : Vjely si vzájemně do vlasů.  

Takže - více žen do politiky a do justice. Ať ten bordel stojí za to. 

Mimochodem, tahle hesla může razit jedině ten, kdo chce rozvrátit stát zevnitř. 

____________________

____________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

______________________

______________________

 

 

 

__________________________

__________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-18 14:18
Podnikatel Dědic si kvůli informacím v soudní databázi myslel, že vyhrál soud. Ale na soudu došlo k chybě

ceska-justice.cz/.../...

____________
Soudním databázím nemůžete věřit...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-18 14:19
Policie by chtěla vědět, na jaké weby chodíte

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-18 14:22
Vinegret prý není nakloněn Kremlu :

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-19 16:56
Za zabití matky psem - podmínka ??

Kytner v akci. J.K.

Vlčák zabil u Hlinska matku čtyř dětí. Jeho majitelé odešli od soudu s podmínkou - Chrudimský deník (denik.cz)

Matku od čtyř dětí zabil vlčák. Majitelé psa dostali u soudu podmínku | TN.cz (nova.cz)
_________________

tn.nova.cz/.../...

chrudimsky.denik.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-19 17:05
0 # Tomáš Jadlovský 2022-02-20 09:57
Sobotní reportáž veřejné televize. Když už se nedá zapřít, že stát musí platit za justiční podvody čím dál tím více, tak se vše okecá beze jmen. Nezákonné stíhání, ukradení veškerého majetku, vyražení zubů při zatčení, a nešťastník 10 let čeká na odškodnění. Ministr spravedlnosti na soudy apeluje, těm je to úplně jedno, a hlavně nikdo ani neřekne - kdo byli ti soudci, kteří poslali za mříže nevinného a jejichž rozsudky byly zrušeny. Že by měli být potrestáni, nikoho ani nenapadne.
www.ceskatelevize.cz/.../222411000100219
0 # Tomáš Jadlovský 2022-02-20 10:00
začátek 35:34
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-20 20:54
A to ještě nevíte celý... Protože lze si všimnout, že dotyčný je ustřižen uprostřed věty, když říká, že ministr spravedlnosti by se měl omluvit všem.
V té druhé - ustřižené - půlce věty říká, komu zvláště - a mě jmenuje na prvním místě. Proto to ustřihli.

Volal mi, že za ním má Hynek přijet, abych přijel taky, ten pak přijel bez ohlášení tak rychle, že mi ani nestačil zavolat, tak mu aspoň ukazoval ten dopis, co jsem Blažkovi napsal - viz www.k213.cz/JOOMLA/3564-cinny-v-parkanove-co-jinde - Hynka vůbec nezajímal, své měl hotovo. Konečně, mně se vyhýbá na sto honů, když mě náhodou na soudě potká.

Z reportáže vyplynulo, jak máme hodného ministra spravedlnosti, že už soudům řekl, aby přiznávaly vyšší odškodné... To je ale borec, co ??
A že tím otevřeně přiznali, že o nějaké nezávislosti soudů není řeči, protože rozhodují podle toho, co se jim zrovna řekne, to jim asi nedošlo.

Taky chybělo vysvětlení, když je ta justice tak skvělá, jak jindy v televizi vykládají - tak za co vlastně ta odškodnění jsou - a hlavně - jména, kdo za tím stojí a jak je možné, že u nás soudí a zatýkají nevinné lidi, že ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-21 08:06
Taky chybělo vysvětlení, když je ta justice tak skvělá, jak jindy v televizi vykládají - tak za co vlastně ta odškodnění jsou - a hlavně - jména, kdo za tím stojí a jak je možné, že u nás soudí a zatýkají nevinné lidi, že ???
____________________
Může mi někdo vysvětlit, jak se pozná předem domluvené nezákoné trestní stíhání s omluvou a tučným odškodněním pro papaláše od skutečného zásahu justice proti pachatelům? Oni se vymlouvají na tu svojí nezávislost, a že jako by se prej báli, kdyby je někdo za špatnou "práci" a škody stíhal, ale z mediálně známých kauz, kdy někdo papaláš dostane za nezákoné stíhání milióny z rozpočtu bez řečí a bez soudních tahanic okamžitě, a jinej nedostane ani náklady řízení, natož odškodnění za leta nezákonného stíhání, tak bych řekl, že tam je korupce jako vepř a spousta jich je účelově předem domluvených, aby dotyčný odčerpal spousty peněz z rozpočtu do vlastní kapsy bez úhony ....já říkám .. zamlčíš důkaz ...nepřipustíš důkaz... lžeš do rozsudku ...ignoruješ důkaz a zákony .... si státní zaměstnanec ...no tak si půjdeš na 10 let odpočinout a popřemýšlet jestli je to dobré jménem republiky lhát a podvádět ...
LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-20 20:59
Proč jenom jeden ?? Krade celá rodina :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-21 17:04
Justiční omyly a politické procesy :

reflex.cz/.../...
__________________
__________________
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-21 17:05
Čilý byznys v nejstřeženější věznici. Do Valdic mířily drogy, mobily i léky


novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-21 17:37
Na nic si nepamatují :

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-21 17:37
Policisté rozprášili gang, který do věznice Valdice pašoval drogy. Skupina je posílala i poštou

ct24.ceskatelevize.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-21 17:38
Vězni přímo v pardubické cele smažili řízky. Usvědčilo je video na sociálních sítích

cnn.iprima.cz/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-02-22 12:06
Pachové stopy jako hlavní důkaz? Ústavní soud zrušil rozsudek v kauze loupeže

ceska-justice.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.