Za Blažkem nic není, věřte mi...

Ano, věříme. Ale nemusíte mít ve všem až tak hlubokou pravdu... Co zabolí hlavně občany. 

 

 

Dopis premiérovi stran návrhu na odvolání ministra Blažka při příležitosti půlročního působení vlády - a návrhu novely Zákona o soudech a soudcích : 

____________________

   vážený pan

prof. PhDr. Petr Fiala

předseda vlády ČR

 

 

                                         Věc : Ministr spravedlnosti

 

 

Vážený pane premiére,

 

            Po půl roce fungování Vaší vlády se naplňují ty nejhorší scénáře stran současného ministra spravedlnosti, kterým je Pavel Blažek.

Připomenu jen, že naše sdružení před jeho jmenováním do této funkce včas varovalo, s tím, že ministrem spravedlnosti už jednou byl, pokud by chtěl něco předvést nebo řešit, mohl tehdy. Neudělal nic, a je proto odůvodněný předpoklad, že v této funkci neudělá nic zase a stejně tak kdykoliv jindy.

Právní veřejnost byla a je šokována především posledním výstřelkem jeho ministerstva, a to návrhem nového zákona o soudech a soudcích, jenž měl, mimo jiné, kodifikovat i vytvoření webové databáze rozsudků všech soudů 1. stupně s cílem   zprůhlednit rozhodování soudů a umožnit porovnání rozsudků v podobných kauzách z různých soudů.

To, co předložilo Blažkovo MSp, je návrh z doby normalizace. A to vzdor tomu, že Blažek tehdy maximálně tak chodil do Pionýra.

S demokracií, natož s pravicovou politikou, natož s jakoukoliv změnou v tomto resortu, nemá nic společného. A ani mít neměl.

Jeho smyslem je nejen nic nezpřístupnit, ale naopak všechno zatajit, zamlžit, a to zjevně při vědomí toho, jak špatné je současné rozhodování soudů a že snadná dostupnost těchto špatností by mohla vážně nahlodat positivní, nebo alespoň neutrální povědomí o justici, tvořené uměle komerčními médii, a to v té části společnosti, která u soudů dosud nebyla a nemá s nimi osobní zkušenost.

Ministr Blažek je tykadlem exekutorské mafie, té mafie, která tady vytvořila - a trvale zneužívá - právního prostředí naprosto ojedinělého v celém světě a nemyslitelného kdekoliv jinde v Evropě, kde lichva a vyděračství jsou povýšeny na legitimní praktiky státních úřadů a chráněny zákonem, zatímco všude jinde se za ně udělují mnohaleté nepodmíněné tresty.

Jeho zájmem není cokoliv měnit, natož k lepšímu pro občany - a tedy s těžším a menším výdělkem právě těchto mafií, jež ministr Blažek ztělesňuje - ale naopak : Všechno nechat, jak je, hlavně z ničeho nedovozovat žádnou odpovědnost vůči nikomu, a to ani při skutcích, jež by jindy a jinde vynesly mnohaleté tresty na osobní svobodě, o ztrátě majetku ani nemluvě.

S odvoláním na Váš citát ohledně tohoto ministra při ustavení vlády - „Za Blažkem nic není, věřte mi“ - ani netušíte, jak hlubokou máte pravdu. Bohužel.

Za tímto ministrem totiž skutečně a doslova NIC NENÍ - tedy ani žádné výsledky, ani žádná snaha o cokoliv, ani žádné intelektuální zázemí, žádná reformní skupina, žádné nadšení, natož pak nějaké idee či chuť je naplňovat.

Za Blažkem jsou jen - hrabivost, hamižnost a snaha tohle všechno ututlat a zakrýt, stejně, jako skutečný stav současné justice a kvalifikovanost jejích pracovníků, nutně vedoucí k mnohačetné produkci křivých rozsudků, jež justice denně vyrábí jak na běžícím pásu.

Snahu Blažkova ministerstva všechna zvěrstva jednoduše zatlouct a zapřít můžete současně velmi dobře vidět z přístupu tohoto ministerstva k odškodňování osob, postižených justiční zvůlí, tedy alespoň těch osob, jimž se tuto zvůli podařilo někde prokázat.

Blažkovo ministerstvo - stejně jako kdykoliv dřív, berouc si za vzor pravděpodobně tu nejnižší spodinu, se kterou tento resort povinně pracuje - vychází ze starého, známého : Zatloukat, zatloukat, zatloukat. Zapřený problém neexistuje a není nutno jej řešit. Dá se říci, že to je typická morálka staré, prolhané Cikánky, povýšená na státní politiku a té pak vše ostatní přizpůsobivší.

Zatímco slušné a vyspělé státy projevují svou slušnost a vyspělost minimálně tím, že vzniknuvší nárok na odškodnění z důvodů justičních omylů (nikoliv naschválů) rychle a pružně nejen uznávají, ale také automaticky, i bez žádosti, odškodňují, často podle předem stanovených tabulek,  naše ministerstvo se drze a okatě chlubí tím, kolika lidem toto odškodné upřelo, zapřelo či je tzv. „převezlo“ tím, že tak dlouho protahovalo řízení, až mohlo namítnout - neznalým a nezkušeným - že je věc „promlčena“.

Je to krátkozraká pštrosí politika, která se státu mnohačetně negativně vrátí. Protože co si asi o státu mohou myslet občané a jaké vztahy k němu mohou cítit, jestliže stát se netají tím, že je převeze, kde se dá, kde se to nedá, tak vše zapře - a tohle má být vzor jednání a chování pro všechny ostatní.

            Vážený pane premiére, nevím sice, jak jste k Blažkovi přišel Vy, ale také nevím, čím si zasloužili naši občané, že k němu - prostřednictvím MSp - přišli oni.

Žádám a vyzývám Vás, abyste tuto osobu z funkce ministra spravedlnosti neprodleně odvolal, neboť je zadarmo drahá, přičemž zadarmo zjevně „nepracuje“.

Odvolejte ho dřív, než napáchá další, nevratné škody.

S pozdravem

                                                                                               Ing. Jiří Fiala

                                                                                            předseda o.s. K 213

________________________

________________________

 

 

 

___________________________

___________________________

 

 Skutečná funkce MSp : Vyklešťování spravedlnosti ... (k213.cz)

 

___________________________

___________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-07-07 17:12
K této výzvě se ( zatím ) mohu jen připojit .
MSp vidím z vlastní praxe jen jako bandu zlodějů , která mne - jako osobu s rozsudkem na těžké ublížení na zdraví -
rok a půl tahala za nos.

Podporu oběti trestného činu - stanovenou taxativně zákonem - jsem ( bez vysvětlení ) nedostal .
Smrt v bolestech budiž jim odměnou .

+F+
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-07-07 17:28
Janouška
bude nejspíš propouštět Steiner. Známý - krom svého ubohého vzdělání - také cíleným pronásledováním K 213, kde proměňoval podmínky i po 6-ti letech... Asi sedí (Janoušek) na Ruzyni, kde jinde.

Jako všichni protekční.

By se měl někdo zeptat, jak to, že nesedí třeba v Kynšperku nebo v Ostrově, jako já...

Jak to, že všichni herci, mafiáni, úplatkáři sedí zásadně a jedině jenom na Ruzyni... Tedy v tom zabezpečovacím luxusním ústavu na kraji Prahy, odkud si chodí na vycházky, kam se jim zlíbí a jezdí po celé Praze, včetně domů...

Sledujme, nakolik bude Steiner přísný na Janouška, jako byl na K 213...

Anebo už dostal - namazáno ... ??!!
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-07-08 12:30
Jak si stát pěstuje svoje vězně :

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-07-09 12:16
Před špatným svědomím ani justiční stráž neochrání ...

novinky.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.