Jděte pryč ! (Od nerusofila...)

Premiér Fiala se vypořádal se sobotní protivládní demonstrací tím, že konstatoval, že ji svolaly proruské síly. 

 

V tom má možná pravdu, alespoň částečnou. Přesto si mu dovolím přes stránky vzkázat - to samé : Jděte pryč !! 

Jste partou nemehel a diletantů, která se jen shodou okolností dostala k moci, jejíž dosah si ani neuvědomuje - a hlavně nezasluhuje. 

Toho půl roku a něco stačilo bohatě k tomu, aby bylo jasné, že se jedná jen o další partu amatérů, jejíž jedinou starostí je zajistit bohatství a fleky sobě a svým blízkým - a nic jiného je nezajímá. 

Ostatně, je to - shodou okolností - stejně dlouhé období jako doba trvání pražského jara, až do sovětské invaze - a porovnejte si ta dvě období. 

O tom, že se ve společnosti něco zásadního - dobrého - děje, věděla tehdy většina společnosti už v únoru, ne-li, tak nejpozději v březnu, kdy se začaly chystat presidentské volby a Novotný se musel nuceně poroučet. 

O tom, že by se dělo cokoliv zásadního, natož dobrého  v této společnosti, neví nikdo dodnes, a taky se nic dobrého neděje. 

Dál je společnost rozdělena na vládnoucí mizivou menšinu, většinou nikým nevolenou, a ovládanou obrovskou většinu, která nemá do čeho co mluvit. 

Co se tak asi změnilo na chodu justice a policie, a jaký je jejich stav,  to je z těchto stránek naprosto jasně patrno - stačí se podívat na poslední články :  

 

Názor 14-ti letého dítěte - a exces Ústavního soudu... (k213.cz)

Stav soudu v Nymburce (k213.cz)

Soud, co přestal fungovat, je třeba úředně uzavřít... (k213.cz

 

Je to chaos, rozvrat, skupinky grázlů, které si udělaly ze státu - s pohádkami o nezávislosti - dojnou krávu, a tu taky poctivě každé ráno podojí. 

Běžte se podívat na nádvoří kteréhokoliv ze soudů (Ovocňák, Míčánky, smíchovská kasárna, Městský soud ve Spálence) - a podívejte se, co tam stojí za auta - a hned Vám bude jasné, co znamená tzv. "soudcovská nezávislost" a k čemu je asi tak dobrá. 

Běžte zkusmo podat jakékoliv trestní oznámení na soudce, státního zástupce, policajta, a někdy už i pracovníka městského úřadu - a počkejte si na výsledek. Pokud neobviní rovnou vás, řeknu Vám ho dopředu : Nic se nestalo, všechno je v nejlepším pořádku (protože  my to tak chceme) - a další podání podobného smyslu budou založena bez šetření... 

Za tohle si ty kriply platíme. 

Za tohle si platíme oba resortní ministry - Rakušana a Blažka, přičemž Rakušan pouze zatím působí dojmem nezměrného jelimana, který neví, která bije a kam se dostal - a Blažek, ten se jeví spíš sám jako spoluúčastník organizovaného zločinu. 

Tohle jsou Fialovi "spolupracovníci", kteří si ho pověsili jako vývěsní štít, protože VYPADÁ  slušně - a nikomu z nich nevadí. 

Bohužel, jen vypadá. Nic za ním konkrétního vidět není, na rozdíl od předchozích premiérů řeší nepohodlné dotazy či podněty tím, že na ně VŮBEC NEODPOVÍDÁ, což je arogance nemyslitelná i za komunistů. 

Je to parta nemehel, bez smyslu, bez koncepce, bez vize, bez snahy o cokoliv positivního pro ostatní, nikdo z nich nepřišel sloužit veřejnosti, ale sami sobě a svým rodinám - a pokud je jejich doporučením jedině to, že nebyli v StB, tak to u většiny z nich není jenom proto, že na to věkově včas nedosáhli. Jinak by se tehdy byli hrnuli všemi deseti. 

Mě za rusofila nikdy nikdo neměl, můj aktivní boj proti komunistům dosvědčí všichni, co mě tehdy znali, konečně, dostal jsem na to i úřední glejt - a proto říkám - od nerusofila a antikomunisty : TÁHNĚTE DO HÁJE - a přestaňte dělat ostudu pravici, stejně žádnou pravicí nejste, často ani nevíte, co to znamená. 

Ale to, co předvádíte vy, rozhodně ne. 

Horší je, že v téhle zemi nevidím nikoho, kdo by zodpovědně měl Vaše místa převzít. 

Je to nedospělá společnost, kterou 40 let komunismu a 30 let postkomunismu zdegenerovalo natolik, že jí chybí pravolevá orientace. Chybí jí struktura hodnot, chybí jí věrohodné státní úřady s věrohodnými úředníky, kteří mají jasno alespoň v základních rodinných a společenských hodnotách. Tím pádem jí chybí i reálná vize - a tím i budoucnost. 

A zrovna vaše vláda je toho nejzářnějším příkladem. 

____________________________

____________________________

 

 Umetači Babišovy cesty (k213.cz)

_______________________________

_______________________________

 

 Petr Fiala a další. Co řekli vládní politici o sobotním protestu proti kabinetu? (msn.com)

Hra na demokracii přestala fungovat : 

Jan Urban: Hra na demokracii přestala v Česku fungovat. Sklízíme plody třicetileté lenosti — HlídacíPes.org (hlidacipes.org)

______________________________

______________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-09-06 08:20
"Extrémní časy" skutečně nastaly - akorát že je účastníci nepřežili.

Kdoví, jestli by pozůstalí neměli ještě zaplatit příplatek za mimořádně úspěšně splněný cíl zájezdu :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-09-06 14:39
Je to nedospělá společnost, kterou 40 let komunismu a 30 let postkomunismu zdegenerovalo natolik, že jí chybí pravolevá orientace. Chybí jí struktura hodnot, chybí jí věrohodné státní úřady s věrohodnými úředníky, kteří mají jasno alespoň v základních rodinných a společenských hodnotách. Tím pádem jí chybí i reálná vize - a tím i budoucnost.

Moc krásně napsáno. Ale pan Fiala si musí uvědomit, že nic lepšího nemáme. Musí tvořit s tím co má. Jo ideální svět by se líbil každému. Je to povzdech v podstatě k ničemu. PS

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.