Kolaps justice

Rozhodně neodvisí od platů soudního personálu... 

Aneb : Vždy na straně asociálů, lhářů, psychopatů a podvodníků - proti slušným lidem. 

Taková justice - dávno zkolabovala. 

Ba naopak - jediné, co na této justici dosud - paradoxně -  dosud skvěle funguje, je výplata platů justičnímu personálu. 

 

Dva malé příklady za všechny. Za všechny, které jsou tady, na těchto stránkách, léta popisovány, aniž by se kdokoliv ze zodpovědných pokusil o sebemenší změnu. Natož nápravu. 

Příklad první : OS v Opavě - a snížení výživného. 

Otec - s dospělou dcerou. Dcera u něj nežije, jenom dělá naschvály, píše mu sprosté či urážlivé SMSky, nebo nepíše vůbec. 

Otec - drobný řemeslník, dříve podnikal. Tehdy se také stanovilo výživné, bohužel dohodou. Kde slíbil, že na ni bude platit 5 tisíc měsíčně. 

Poměry se změnily, přišel Covid, podnikat nemohl - proto si podal návrh na snížení výživného. 

Nic se nedělo. Přes rok.

Podnikání šlo od desíti k pěti, konečně, za omezení podnikání dostal i od státu nějaké odškodné z nějakého toho kompenzačního programu, k tomu musel prokázat, že jeho výnosy klesly minimálně o 50%ˇ. To prokázal. Finančnímu úřadu to stačilo - soudu ne. 

Ten mu kompenzace za omezené podnikání započetl jako výnos z podnikání - takže na výživné prý zcela jistě ještě má. 

O dobrých mravech nebylo snad ani řeči, i když jsme to namítali - že se dcera rozhodně nechová, jak by měla, bylo soudu zcela jedno. 

Podala na otce - tedy svého živitele - nejprve exekuci, pak i trestní oznámení - na rozdíl od poctivě pracujícího otce, který u soudu neuspěl prakticky s ničím, flákající se dcera uspěla prakticky se vším : Exekuce ihned nařízena - takže ze zbytku podnikání nezbylo pak otci už vůbec nic, protože nikdo z jeho partnerů nebyl zvědav na vyplňování dotazů soudu, kolik jim otec vyfakturoval a co všechno pro ně dělal a jestli by toho nemohl dělat víc - a - jako bonus - ještě podmínka za prý neplnění vyživovací povinnosti, ač celou dobu jí nějaké výživné posílal, byť menší, než bylo původně stanoveno. 

Výživné mimochodem nebylo sníženo dodnes, tedy po více než dvou letech, věc teď leží na odvolacím soudě - a to již podruhé. Po celou tu dobu samozřejmě platí rozsudkem předchozí, nesnížené výživné, které dcera vehementně a všemi prostředky vymáhá. Aby taky ne - když jí - nefachčence a nemakačence - jdou všechny státní orgány tak krásně na ruku... 

Takže - výsledek - po dvou letech : 

Justice otci úspěšně zlikvidovala veškeré zbylé podnikání a ještě z něj vyrobila kriminálníka, kterého nechce nikdo ani zaměstnat (viz četná potvrzení v tomto duchu na dotazy soudu, rozesílané, kam se dá). Asociálně se chovající dcera jásá, dosáhla všeho, čeho chtěla - včetně likvidace vlastního otce... 

Může z toho někdo mít radost ? 

Leda jiný asociál, případně osoba mající zájem na likvidaci tradiční rodiny a rodinných vazeb. Jinak sotva kdo. 

Mimochodem, dcera nežije ani u matky - ale ta na ni, kupodivu a zázračně - nic platit nemusí, přitom má ze zákona úplně stejnou vyživovací povinnost jako otec. Matku nikdo nepronásleduje, nikdo neodsuzuje, nikdo na ni nenařizuje exekuce ... Ač matka na dceru neplatí nic. A když na to otec poukazoval, bylo mu sděleno, že tyhle bláboly jsou jen součástí jeho obhajoby. 

Geniální - že ?? Obvinit Vás - nejlépe z ničeho - a od té chvíle jste již trestně stíhaná osoba, takže na Vaše námitky a oznámení už nikdo nemusí brát zřetel - a všechno je to už jen "součást Vaší obhajoby", i kdybyste oznamovali vraždu. 

Příklad druhý : OS ve Žďáru  - a změna péče směrem k matce (proti vůli dítěte): 

Po nařízení exekuce na 14-ti leté dítě, které bylo násilím převezeno k matce - na konci června - matka prokázala, nakolik vážně myslela svoje sliby, dané soudu, o vytvoření vhodného zázemí pro syna : Nejen že - samozřejmě a jako vždy - zase nikde nepracuje, resp. nikomu není známo, kde, čím a jak se živí (indície ukazují jedině na prostituci) - a soud, který to jindy zjišťuje až do pátého kolene zpětně - to najednou vůbec nezajímá - ale aby tomu ještě nasadila korunu, prodala si i byt, který dosud měla - takže je z ní bezdomovkyně jako vyšitá. 

Za těchto okolností jinde dítě matkám berou, ve Žďáru jí je naopak cpou horem dolem. A to zcela bez ohledu na dítě a jeho názor (mimochodem, starší než 14-ti leté), který vůbec nikoho nezajímá. 

Bohužel, nejen názor - ale už ani jeho zdravotní stav. 

Soud - naivně - předpokládal, že odpor dítěte k matce - po 3 měsících - pomine a dítě si na matku znovu zvykne. Jenže - zvykejte si na asociála... 

Dítě nejen že k matce získalo vystupňovaný, až bytostný, fyzický odpor - ale ten, protože zůstává nadále neléčen a bez zájmu úřadů, resp. ty se ho snaží potlačit a zapřít - dítě přece má být maximálně šťastné, vše přeci dělaly v jeho zájmu, že ?? - se prohloubil v hlubokou psychickou krizi, kdy dítě dnes již odmítá chodit do školy, neboť by si tam pro něj mohla matka přijít - soud jí totiž, velice rozumně, na základě toho, že odpor dítěte ani po třech měsících nijak nepominul - prodloužil předběžné opatření o další tři měsíce, takže další 3 měsíce, do Nového roku,  si může psychopatka a asociálka dělat s dítětem, skoro dospělým, co se jí zlíbí. 

Dítě - po svěření do péče matky - propadá skoro ze všech profilových předmětů - ještě do prázdnin mělo prospěch naprosto běžný - a podle zpráv otce to vypadá brzy na psychiatrickou hospitalizaci... 

Co říkáte - neměli by spíše na psychiatrii hospitalizovat ty, co tohle všechno - s pomocí hrubého státního terorismu - nařídili a provedli ?? 

Tedy celý jihlavský senát s Mádrem v čele - a samozřejmě také našeho milého ústavního soudce Davida Uhlíře, o "znalkyni" Blance Zapletalové, vyhlášené to jihomoravské "firmě" na křivé posudky, ani nemluvě... .

 

Ještě má někdo za to, že by chtěl takovýmto lidem platit ze svých daní statisícové platy a desetitisícové odměny - za terorizování slušných lidí, řádně pracujících a se řádnou rodinou - oproti asociálům, psychopatům, flákačům, povalečům a kurvám všeho druhu - což jsou prokazatelně ti hlavní přátelé a opory justice, v jejichž zájmu skoro vždy - a rozhodně převážně - koná, pokud vůbec něco dělá... 

____________________

____________________

 Žďár : Když došly argumenty... Nastoupila síla. (k213.cz)

 

 

________________________

________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Prezident Soudcovské unie: Školení lidé z justice utíkají do supermarketů za kasu, hrozí kolaps systému - Novinky

 

 

 

_________________________

_________________________

 

 

 Předsedové soudů: Justice je před kolapsem - Novinky

 

_____________________________

_____________________________

 

 

 

 

___________________________

___________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-18 14:40
Blbka z Reflexu předvádí, jak jednak o věci nic neví, jednak jak vypadá k justici servilní článek - aby se náhodou nezařadila na černý seznam novinářů, kteří si u justice ani neškrtnou (ergo nedostanou tipy na žádné zajímavé případy, natož pak nadstandardní informace ze spisů...). Natož pak jakýkoliv bonus...

reflex.cz/.../...

Odškodné, přiznané nově Nečesanému u OS P - 2, není samozřejmě žádné win - win řešení, už vzhledem k tomu, že jenom advokáti stáli Nečesaného 5 melounů, snadno si každý spočítá, že Nečesaný sám nedostal nic - a ještě ze svého zasponzoroval bohaté advokáty, čemuž se u nás říká "odškodné".

Je to tedy typický pokus o win - loose - řešení, kdy win má mít jednoznačně a pouze justice - a blbku Knapovou má k tomu, aby to veřejnosti "správně" prodala - aby ta záviděla a ještě i za to neexistující odškodné Nečesaného nenáviděla.

A že se "u nás" přiznává nižší odškodné ??
Tak jednak Nečesaný je skutečně výjimečný případ - minimálně v tom, že už si odseděl 2 roky. Jednak, alespoň náklady na advokáty bych považoval za samozřejmé, že MSp okamžitě proplatí. A jednak - jaképak "u nás" ??

Má snad pro Knapovou svoboda našich občanů menší cenu než svoboda Američanů, Švédů, Dánů nebo Němců ???

Na tomhle příkladě si ale dobře můžeme ukázat, jak má justice rozesety své nohsledy a poskoky všude po redakcích - kterým pak říká "mainstream" - a kteří nedělají nic jiného, než za prebendy prodávají veřejnosti neexistující pořádek a správnost justice jako hotovou věc- ač jde o naprostou fikci, zjevnou každému, kdo kdy jakým trestním stíháním prošel, natož zjevně bezdůvodným.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-18 15:29
ČRo - Dvojka - Káva o čtvrté - diskuse o výživném.

Aneb : Tabulka výživného - a pohled advokáta. Typický... DOHODNĚTE SE ... (aby soudy neměly co na práci...)


mujrozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-18 16:06
Prý sabat ...

Ale kdepak - to jen jedna vzorná matka s dítětem na procházce...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-18 17:41
Policista ubodal sousedku a zapálil jí byt...

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-18 19:57
Andrej Babiš zřejmě nechápe, kde se ocitl

respekt.cz/.../...

Soudní exekutor dal Babišovi první pokutu

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-19 07:40
Všichni lžou! Andrej Babiš u soudu osočoval svědky i média. Přečtěte si právní analýzu

reflex.cz/.../...

Mega lež, řekl soudu Babiš o tvrzení, že mu patřilo Čapí hnízdo

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-19 07:43
Vědci zkoumají zkušenosti a problémy lidí podmíněně propuštěných z vězení

tyden.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-19 07:50
Výsměch spravedlnosti : Komunistickým funkcionářům - těm, kteří se ještě dožili - se sníží důchody o 300,- Kč :

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-19 12:28
Práce na soudech je mnoho. I když se zruší zapisování, poptávka po zaměstnancích neubude, míní Vávra

ceska-justice.cz/.../...

Soudní úředníci mají na stejných pozicích rozdílné platy, upozorňují zaměstnanci soudů

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-10-19 12:28

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.