Pracovní skupina

Zvolte si do čela omezence a mafiány, a rychle poznáte, že je údajně jednodušší škrábat se za levým uchem pravou nohou, nežli levou rukou, jak by to jinak každý udělal. 

Vláda měla před sebou dva hlavní úkoly, o kterých sama mluvila a kterými se chtěla odlišit od Babišových populistů : Srazit státní dluh a srazit inflaci. 

Nemusíme být zrovna věhlasnými ekonomy, abychom si snadno povšimli, že se jí to zjevně nedaří - a pokud jde o kapitolu, které rozumíme - justice - můžeme i snadno ukázat, proč se jí to nedaří. 

Tak nejprve tu byl NERV. Prý sdružení odborníků.

Sdružení odborníků přišlo na to, co si na našich stránkách - anebo i v každé  příslušné statistice - můžete sami najít hned. Totiž že máme zbytečně moc vězňů a že to stojí zbytečně moc peněz. 

Skutečnost dávno známá - přesto, když ji NERV zopakoval, byl to objev století. 

A ještě dodal, že změny se prý dá dosáhnout jedině hlubokými strukturálními změnami trestního práva. 

No - od odborníků přece nikdo nebude čekat jednoduché a snadné řešení - tak musí přijít se složitým. A ještě složitěji ho pojmenovat. 

Tak. A na základě Kroku 1 tu teď máme už i Krok 2 - a ten se jmenuje : PRACOVNÍ SKUPINA. 

Přece tak složitý úkol, jako jsou strukturální změny trestního práva, nelze svěřit hned tak někomu - na to musí být minimálně pracovní skupina, ne-li rovnou celý odbor. Případně celé nové ministerstvo. 

Aktuality - Portál justice 

Snadno si spočítáme, že tzv. pracovní skupina má 29 členů. 

To, že nepřijde se žádným zásadním, natož revolučním řešením, je zcela spolehlivě zajištěno už jen jejím personálním obsazením - kdy ji zjevně tvoří osoby, jež za stav a chod justice zodpovídaly doteď - a nikdy s ničím nepřišly, protože jim současný stav nesmírně vyhovuje - takže zaručeně s ničím nepřijdou ani zítra, ani kdykoliv jindy. Právě proto jim byla celá "pracovní skupina" svěřena. 

To, že jich je celých 29 (+ ještě tajemník), tak tím je podtržena důležitost úkolu. Přece nějací dva - tři by na tak složitou problematiku nemohli stačit. 

Každý mistr, kterému kdy bylo svěřeno řídit víc jak dva lidi,  vám přitom snadno sdělí životní moudro, že 29 lidí na jednu pracovní skupinu je moc, 29 lidí prostě současně pracovat nemůže - a bude se muset, pokud ovšem budou chtít vůbec pracovat - rozdělit do menších skupin, jež si zase budou muset zvolit komunikativní spojky, aby mohly komunikovat mezi sebou. 

Možná to zadají ještě zvláštním úkolem, vypíší na to grant - jak správně komunikovat a jak správně rozdělit práci mezi členy skupiny. 

Protože takové organizační vypětí samozřejmě spotřebuje množství energie, budou se jednotliví členové pracovní skupiny cítit brzy velmi unavení, případně vyčerpáni, případně, jak se moderněji říká - vyhořeni. Takže se najme další kancelář psychologů, aby je zase dala dohromady, případně se na to vypíše lukrativní grant. EU jistě ráda zaplatí, na tak bohulibé účely vždycky. 

Po roce usilovné práce - a to nejen pracovní skupiny, ale i lidskozdrojových manažerů a celého týlového zabezpečení (psychologů, případně psychiatrů, apod.) - se dojde ke Zprávě pracovní skupiny - jež zkonstatuje, že problematika je ještě složitější, než se původně čekalo, a že je to nejspíš na několik generací, aby se změnilo chápání veřejnosti ohledně trestnosti či společenské nebezpečnosti některých trestných činů, především spojených s rodinou. 

Vydá se nezávazné doporučení, že by soudci měli odsuzovat zločince na kratší tresty a dřív je pouštět z věznic, pokud se tam vysloveně denně nervou. 

Soudcovská unie zareaguje sdělením, že se jedná o hrubý zásah do soudcovské nezávislosti, který rozhodně nehodlá připustit  - a dál se pojede stejně jako předtím, protože to tak soudcům a policajtům plně vyhovuje.

Že to nevyhovuje společnosti, je ostatně nikdy nezajímalo - tak proč by je to mělo zajímat zrovna teď, že ? Oni to přece ze svého neplatí... 

Konečný výsledek tedy - NULA -  ale - zkusili jsme to, přece, ne ?? A hlavně : Zaměstnali na tom spoustu svých známých a napojených násosků na státní penězovody, kteří si tak i nadále obhájili svou existenci, i své rozpočty. 

_____________

A teď : Skutečné řešení problematiky, jak ho - mimochodem už 20 let - navrhuje naše sdružení : 

1) Krok 1 : Ministr spravedlnosti přijde do parlamentu s návrhem změny trestního zákoníku, ze kterého se vypouští § 196. 

2) Krok 2 : Vezme si slovo a během jediné minuty poslancům sdělí, že § 196 byl pevně spjat s komunistickým režimem, který jsme údajně slavnostně před 33-ti lety pochovali, a proto dávno ztratil opodstatnění. Proto se také s okamžitou platností z trestního zákoníku vypouští - a vězni, věznění podle tohoto paragrafu, se se stejnou okamžitou platností propouští. Bude jich asi tak jedna třetina. Všechny kauzy, rozjeté podle tohoto paragrafu, se stejně s okamžitou platností zastavují a policii se vřele doporučuje (stejně jako státním zástupcům a soudcům), aby se začali věnovat skutečné kriminalitě a přestali se babrat v něčem, co vždycky bylo a je rodinnou - a civilní - záležitostí, nikoliv věcí trestní. 

Pokud by snad někdo z poslanců chtěl hlasovat proti této změně, bude mu dáno na vědomí, že příští náklady na vězně, odsouzené podle § 196, se napříště přeúčtují jemu a jeho rodině. 

3) Krok 3 : Po schválení Sněmovnou se v urychleném režimu přesune změna zákona do Senátu, kde bude stejně rychle schválena. 

4) Krok 4 : MSp vydá následně oběžník se zprávou o změně trestního zákoníku i všech navazujících skutečností, o propuštění vězňů, vězněných podle tohoto § a o zastavení všech trestních stíhání z téhož důvodu. 

 

Celé to nebude trvat déle než měsíc, výsledek bude okamžitý - o třetinu vězňů méně - a stejně tak i následné uvolnění atmosféry ve společnosti, konečně se blížící  demokratickým poměrům. 

Neboť demokracie není založena na stupňování nenávisti, ani rozvracení rodin, jak nám to předvádí současná justice, ale na úctě k člověku a k rodině pak zvláště. 

A nejlepší prevencí neplacení výživného samozřejmě je výchova k odpovědnému rodičovství, kdy ctí každého rodiče bude vzorně vychovat své děti, ne na ně platit výživné. 

Přátelé - tak tohle bylo jen pro UKÁZKU : JAK VYPADÁ ROZDÍL MEZI SKUTEČNOU PRAVICOVOU POLITIKOU - A ŽVANĚNÍM a plácáním se nedouků, kašparů a mafiánů, za pravici se POUZE vydávajících... 

___________________________

___________________________

 

 

Zbývá něco dodat ?? Leda snad vládní omluvu, že 20 LET NIC NEDĚLALA, AČ TO NAŠE SDRUŽENÍ DÁVNO A JASNĚ POŽADOVALO, zdůvodnilo a ozřejmilo. A těch 20 let jenom potvrdilo, že jsme od začátku  MĚLI PRAVDU

 

 

______________________________

______________________________

 

 

 NERV vypotil rady... (k213.cz)

 

___________________________

___________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-20 12:12
Možná to zní jako sranda,
ale co je dneska pravda?
Co je pravda řídí strana STAN,
předně ministr vnitra Vít Rakušan.
S dnešní vládou je to kříž,
o tom co pravda či lež,
rozhoduje nejvyšší státní zástupce,
bolševik, estébák Stříž.
Křestním jménem Igor,
pro mne bolševický Magor.

J.K.

Zpitý řidič narazil do policejní hlídky - Novinky

_________________________

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-20 12:37
U tyče : Bezesporu nejlepší druh přípravy na výkon spravedlnosti. Soudkyním lze jedině doporučit... :-)

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-20 14:48
Názorná ukázka, k čemu je městské zastupitelstvo - a jak řeší problémy :

Zatleskali mi, z problému nevyřešili nic...
Výmluvná ukázka, kdo jsou dnešní politici a z koho se tak asi skládají volené orgány.
Pokud by přišla na jakékoliv jiné zastupitelstvo, třeba to středočeské, zjistila by, že je to jako přes kopírák.

S problémy nás neobtěžujte, pokud jste nás přišli slavit nebo psát o nás oslavné články, tak to ano - a jinak na vás máme soukromou ochranku...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-20 14:58
Bezcitnost a ignorance důkazů - hlavní kvalifikace současné státní zástupkyně :

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-20 15:07
Postizeneho zazalujeme posudkove uredniky nechame byt protoze vime ze maji pravdu
"Státní zástupkyně se přitom opírá i o znalecký posudek zpracovaný na žádost policie, kde soudní znalkyně došla k závěru, že mladík je simulant.

Jenže jiné instituce došly k jinému závěru. Česká správa sociálního zabezpečení mladíkovi přiznala III. stupeň invalidity a Okresní soud Brno-venkov rozhodl o výrazném omezení jeho svéprávnosti i na základě posouzení podaného primářem kroměřížské psychiatrické nemocnice.

V civilním sporu o odškodné, který se vede u Obvodního soudu pro Prahu 6, mladíka na žádost soudu vyšetřili dva primáři Ústřední vojenské nemocnice a dospěli k jednoznačnému závěru, že po úrazu mozku trpí duševním onemocněním a mentální retardací."



www.novinky.cz/…851



Nevím jak je na tom poškozený mladík, ale státní zástupkyně, a fízlové, kteří toto takto dělají, těžkou mentální retardací trpí zcela určitě. Pokud soudce takovou obžalobu přijal a nehodil ji těmto obratem zpět, spolu s okamžitým příkazem k předvedení k pozorování těchto duševních mrzáků na psychiatrii, pak trpí těžkou retardací i tento ...



"opírá i o znalecký posudek zpracovaný na žádost policie" to se ví už dávno, že posudky zpracované na žádost policie jsou snůška lží nesmyslů a podvodů a nemělo by se k nim nikdy přihlížet .. neboť policie má konat na základě tvrdých důkazů nikoliv dojmů nějakých pomatených "znalců" jejichž dojem si objedná za peníze daňových poplatníků a kdy je znalec ovlivněn tím, že zadavatelem je někdo, kdo ho může za křivý znalecký posudek bez argumentů na základě vlastního subjektivního dojmu poslat do vězení, pokud se mu nebude jeho obsah líbit ... ostatně nesmysl s výhledem a falšovaná fotografie policií určeným znalcem, kdy byl tento odhalený podvod odměněn odsouzením znalce, který na něj upozornil, stejně tak dodnes na základě tohoto falšovaného posudku policií chráněného podvodníka znalce, co nechal zničit jediný důkazní materiál, aby nemohl být dále nikdy prozkoumán, sedí ve vězení za údajně dvojnásobnou vraždu elektrikou v hotelu, kde se záhadně na otravy nikdy nevyšetřené sem tam nějací ti hosté odporoučí na onen svět prakticky dodnes ......zjevně se jedná o geniálního teslu číslo 2, který dokonce i z českého vězení posílá až do Egypta elektrické vražedné vlny éterem dodnes .... je zjevné, že trest vězení nemá na tohoto geniálního údržbáře, ovládajícího dálkový přenos energie mezi kontinenty dle českých soudců s soudkyň a českých policejních znalců a znalkyň, žádný výchovný ani společensky prospěšný účinek ... jméno té zdravotní pojišťovny? Tipnu si molocha s vylobovaným monopolem, který je plný šmejdů a dává si inzeráty na nábor těch nejhorších šmejdů, a byla odejíta již dávno z asociace pojišťoven za praktiky neslučitelné s morálkou a čestnosti atd....

LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-20 15:04
ÚOOÚ varuje praktické lékaře a zdravotnická zařízení před falešnými kontrolami GDPR

ceska-justice.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-21 08:22
ceska-justice.cz/.../...


Ano veřejnost znalá poměrů a praktik a způsobu práce UOOU, již dávno ví, že tento zbytečný a nic užitečného nedělající úřad zásadně žádné kontroly nedělá, a pokud ano, tak jen na zakázku a pokutu mají rovnou připravenou, a to výhradně na zakázku úřadů a úředních a poloúředních osob prostým nemajetným občanům, nikoliv přestupcům páchajících ve velkém dokonce trestnou činnost typu neoprávněné nakládání s osobními údaji .... mám někde screen jak třeba taková VZP klidně i poté co jí to UOOU bez pokuty zakázala, zveřejňuje dál osobní údaje osob, o kterých bez soudu bez dokazování tvrdí, že jí prý údajně dluží za pojištění, ani jí není hloupé toto zveřejňovat i přes zákaz o osobách, jež mají z důvodu duševní poruchy určeného na korespondenci a vyřizování úředních věcí opatrovníka .... klidně to do té zveřejněné pošty na svých stránkách v tom dopise uvedou, že ví, že paní ta a ta s opatrovníkem protože je mimo prej dluží pojištění a není jí prej možný to doručit s plnou adresou a plným rodným číslem .... adresa opatrovníka nebo soudu který ji znesvéprávnil samozřejmě utajená zůstává .. ti by se mohli proti takovému porušení gdpr třeba bránit a pojišťovna by musela platit pokuty a možná i hůře ....
LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-20 16:21
Přesně moje pocity : Nelíbí se mi, kdo nám vládne - a to dlouhodobě - a nemůžu s tím vůbec nic dělat...

msn.com/.../...

Je fakt, že za tenhle stát - tak, jak je - by asi nikdo umírat nešel. Natož s nadšením.
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-20 16:25
Tohle bych zcela jistě poopravil : prohrou Babiše postkomunismus určitě neskončí, protože ten nestojí jenom na Babišovi. Ani Babiš hned tak neskončí, i když prohraje - stále je dost zoufalců, kteří ho budou - za žvanec - volit...

msn.com/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-11-21 19:39
Ozbrojené složky vždy v čele... Korupce a zločinnosti.

seznamzpravy.cz/.../...

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.