Poštáci s pistolemi - a Ludva z MV

Po zuby ozbrojená pošta - vynález ministra Rakušana. Poté, co standardní poštu prakticky potopil. 

A pravidla k ní. 

Koukněme, jak je najednou i ministerstvo strachu vstřícné - a dokáže dokonce i odpovědět na "nepodepsaný" mail, tedy bez elektronického podpisu - a to prakticky obratem, dřív, než mu to mohlo být doručeno fyzicky. 

Inu, jak to jde, když se chce ... A chce se vždycky, když jde o vlastní pověst, případně hrozbu zrušením.  A tedy i o teplé fleky - s velkými prachy - za nic. 

Najednou i lhůty jdou stranou, i formální podpisy a všechny ostatní, jindy tak důležité a zásadní banality - a bohatě stačí neověřené maily. Jaký to pokrok !!! 

To je formální stránka. 

 

Obsahová už je mnohem horší. 

Který zákon upravuje doručování pošty policií, to si najde i ten největší trouba. Že je to samozřejmě trestní řád a týká se trestního řízení. 

Každý zákon ovšem má nejen znění, ale také smysl, a ten nejlépe vyložit v kombinaci s jinými zákony, případně celým právním řádem a prostředím. 

Kdo si myslí, že je zcela v pořádku posílat po policajtech jakékoliv dopisy, aniž by byla předtím marně použita standardní poštovní přeprava, ten o sobě říká asi toto : 

Trestní řád, i ostatní zákony, jsem překroutil, jak to jen šlo. Jejich podstatu jsem vůbec nepochopil a pochopit nechci. O úctě k člověku, natož k lidským právům, nemám ani ponětí. O slušném chování jakbysmet. Jsem naprosté lidské hovado, vyrostlé někde na smeťáku, a podle toho se taky chovám. A protože mě za to nikdo nezavře, tak proč každého, kdo se mi dostane do spárů, a je na tom, intelektuálně i společensky, o  dost líp,  trochu nevydusit, a nejlépe ty, co si to mlčky nechaj líbit - a ještě mají ze mě respekt. Ač v civilu by si přede mnou leda uplivli. 

Ano, trestní řád skutečně upravuje doručování úřední pošty mj. i policií - ale z logiky věci a dikce zákona jasně plyne - že až jako poslední, nejzazší možnost, když selhaly všechny možnosti předchozí, mírnější. 

Samozřejmě, že takové doručování má v podtextu, a to velice silném podtextu, nejhrubší výhrůžku a sprostý nátlak. Ostatně, pokud si odmyslíte uniformy - je snad normální, aby u vás zazvonili dva po zuby ozbrojení chlapi, že vám nesou dopis ??? 

To už by mohl před barákem zastavit třeba tank, namířit hlaveň do oken - a z amplionu zařvat : Vezeme Vám dopis !!! Ale - jinak se nic neděje, toho kolem si vůbec nevšímejte, to je jen takový divadýlko pro slabší povahy - a nás to hrozně baví... Nahánět lidem hrůzu. Když už respekt sotva můžeme kdy získat. 

Pokud vám vozí fízli poštu do práce, nebál bych se to nazvat rovnou vydíráním. Hele, podívejte se - tohodle stíháme, dokonce je to tak vážné, že mu vozíme poštu osobně, kdo ví, co udělal, jistě zabil nejmíň pět lidí, jinak se přece pošta posílá poštou, že !!! ???  Zaměstnavateli, rychle ho vyhoď, pokud nechceš mít problémy taky. A velké. Podívej se na nás, jaká jsme hovada - a jakou máme moc !! A - žádnou zodpovědnost !! 

 

No - a tak jsme si s Ludvou vyměnili pár názorů na toto téma. 

Všem, doporučuji : Pokud se s tím setkáte, tedy že proti vám někdo vede, často zcela vykonstruované trestní řízení - a protože jste už v režimu padoucha, může vám přece posílat od fízlů i ze soudu dopisy přes policajty - a začne to buransky a vyděračsky dělat - reakce je jediná : Ozbrojencům sdělit, kde je nejbližší pošta a že to je jediný způsob, jak Vám cokoliv doručovat. Pokud zkusí cokoliv jiného, jsou v průseru oni, ne vy - i když o tom třeba neví nebo si to neuvědomují. 

Ludvovi to časem dojde, nejrychleji tehdy, když ho za podobné hovadiny vyhodí. Ano, může to ještě trvat, ale taky to může být i přes noc. 

A pak se najednou začne zpětně probírat, co vlastně platilo a jaký byl smysl a dikce zákonů, ne jen jejich doslovné znění. 

Konečně, soudce je od toho soudce, aby dokázal zákony vykládat. A to jim napřed musí rozumět. 

Přečíst je totiž dovede už dítě ve třetí třídě... 

_____________________

 

 

 

 

____________________

 

 

 

 

______________________

______________________

 

 

_____________

 

___________________

 

 

___________________

 

 

 

 

__________________________

__________________________

 

 

 Sledka + pitomci: PČR Nymburk (k213.cz)

 

 

_________________________

_________________________

 

 

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-27 17:55
Nejlepší policie na světě :

Zase lhali ...

novinky.cz/.../...

KP

__________________

Říkám to pořád : Lžou přece naprosto standardně, tak proč to zrovna nyní tolik lidí tak překvapuje ???
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-27 17:57
Policie potvrdila, že lhala. Kamerové záznamy z fakulty vidět nechtěla


echo24.cz/…lta

echo24.cz/.../...
__________

No, prostě - typický policejní zásah skvělé české policie - nejlepší policie na světě ...

Zastavily ji schody, přece nepoleze do patra, kdo prošel vrátnicí ji nezajímá - hlavně aby už byli pryč...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-27 18:01
Zabiti - komunisty - na hranicích...

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-29 10:07
To bylo, terazky jsme už hodní ...

Hlavně nezanechat stopy :


magazin.aktualne.cz/…deo


Jak se dělají tlusté čáry, aby si zlodějští prolhanci a zločinci užili nakradeného odčerpaného a zcela beztrestně prožili životy ..... neustále vypouštět s patřičným časovým odstupem jak bylo dříve špatně, jak hnusně se erární aparát k lidem tentkrát choval a jak je to dneska už všechno bezvadné ... taktika šmejdů dávno vymakaná do dokonalosti ... mlžit lhát neřešte to .. a pak jěn něco po mnoha letech vypustit .. hlupáci si ani nevšimnou, že jejich rodiče za té strašné doby kdy neprovokovali systém a ten jim dával pro zlepšení jejich života kde co včetně bezúročných pújček, dokázali celkem bezproblémů ušetřit na vánoce na dovolené na barák a ten byl jejich ... oni v té nové hře na demokracii nemají ani na nájem, dřou od nevidím do nevidím a to co se dělo vybraným chudákům to se děje násobně .. jen se to zase tutlá .. aby se pár případů po letech opět vytáhlo, jakmile všichni konkrítní aktéři konkrítního činu budou již v pánu a nepotrestatelní kdy je ten stejnej systém, kterej jen předstírá jiné kabáty chránil před spravedlností a veřejností ..... pamatujete .. tenkrát .. za tý velký krize ta velká pandemie jak v prázných nemocnicích tančili vysmátí zmetci v pláštích a rouškách plné kapsy držhubného a nulová práce povětšinou na homeoffice a dělali si z nás všech srandu .. jak fízl mlátil děcka jenom proto, že neměla u rybníku za městem nějakej zednickej respirátor na hubě a dýchala čerství vzduch? Né to byl odávno že .. to si osvce nepamatujete ...to máte někde v podvědomí jako Španělskou chřipku co? Stejně jako jméno Wonka ... to je pro Vás všechny holywudskej vařič čokolády s umpalumpama ...
Otázka!!! Myslíéte si, že by si nějakej fízl dovolil co si dovoluje a kontrolní orgáni by si dovolili všechno zametat nebo ckoliv zametat, kdyby jim lid dal po každém jejich prů..u třeba zákonem definovaný měsíc + poštovní prodleva maximálně než by se naštval a potrestal je dle například článku 23 opravdu naštvaně a nekompromisně? No to bych chtěl ty hrdiny (třeba zakládače, ukládače, vykládače či neshledávače) vidět ..... když Vám fízl s úsměvem na rtech posměšně sdělí, tak si na mě stěžujte .... víte že jste v totalitní diktatuře a máte okamžitě svépomocí konat ... protože před Vámi stojí člen zločinecké organizace né policista ... LS

magazin.aktualne.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-29 10:08
Vypukla válka policajtů, řekl politik k vyšetřování střelby na fakultě


www.prahain.cz/…tml

prahain.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-29 10:09
Jak v Cesku poskytuji informace...


www.hedvicek.com/…tml

hedvicek.com/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-29 10:13
Pověst sboru ubráníme, i kdybychom se u toho měli znemožnit


dfens-cz.com/…it/

dfens-cz.com/.../
_______________

Dodal bych, že pokud někdo chce bránit (dobrou) pověst sboru, tak rozhodně nemusí ani riskovat život, ani předvádět přílišné hrdinství - protože něco, co neexistuje, stejně ubránit nelze...
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-30 09:51
Nesledují náklady, rozváží místo práce poštu _ a najednou nemají na provoz...

irozhlas.cz/.../...

Ne aby někoho napadlo jim cokoliv přidávat !!
Flákat se můžou i zadarmo, na to další 2 miliardy nepotřebují...

____________________

Vozí poštu a potom nezbývá voběživo na primární úkoly. O.
0 # Ing. Jiří Fiala 2024-06-30 09:53
Podvodnická banda - a jak vypadá jejich "univerzita".
A to si myslí, že jim někdo bude projevovat úctu, natož respekt ???
Ten si každý musí zasloužit...


archiv.hn.cz/.../

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.