Konkurzy soudců : Proč vám stačí nezkušený dorost ?

MSp zodpovídá za jmenování členů výběrové komise. V souvislosti s tím jsme poslali MSp, na základě toho, co jsme na vlastní oči viděli,  pár věcných dotazů : 

 

______________________

 Pan

Mgr. Radomír Adámek

ministerstvo spravedlnosti ČR

                                                                                              K č.j. MSP 98/2022 - OPAJ-SP/6

            Vážený pane magistře,

S odvoláním se na dopis předsedy KS v Praze č.j. Spr 1573/2022 ze dne 29.11., ve kterém mi sděluje, že jste to vy, tedy MSp, kdo určuje (jmenuje) členy výběrové komise pro výběr soudců, se Vás proto ptám :

§  Proč mezi členy výběrové komise, posuzující kandidáty na soudce, není jmenován nikdo, kdo by měl sebemenší povědomí o opatrovnictví, dětské psychologii a syndromu zavrženého rodiče, když téměř jistě všichni kandidáti, kteří konkursem úspěšně projdou, budou někdy opatrovnictví soudit, a to přesto, že o něm zjevně nic neví ?? 

§  Proč není opatrovnictví a jeho problematika samostatnou - a samozřejmou - a povinnou - kapitolou, tvořící předmět těchto pohovorů ? 

§  Proč není předsedou komise jmenován současný předseda krajského soudu, pro jehož obvod působnosti se soudci vybírají ?

§  Proč se pro kandidáty nestanoví povinná, minimálně pětiletá praxe nejen na soudě, ale i v advokacii a státním zastupitelství ?

§  Proč se - v návaznosti na takto stanovenou délku praxe - nestanoví minimální věk uchazečů na 40 let (když dříve by to stejně nikdo nemohl stihnout) ?

§  Zda MSp souhlasí s názorem, že soudci by se měly stávat jen osoby vyzrálé, charismatické, dostatečně zkušené, erudované, všeobecně vzdělané a také dostatečně přirozeně sebevědomé, které by nechodily do justice si spravit sebevědomí nebo snadno vydělávat peníze, ale vykonávat spravedlnost, a to podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ne podle zájmů vlivových skupin či politiků ?

§  Pokud souhlasí MSp s předchozím požadavkem, proč ho v praxi neuplatňuje ?

§  Zda si je MSp vědomo, že takto organizovanými konkurzy s takovýmito požadavky zásobuje justici téměř výhradně osobami nezkušenými, nevyzrálými, bez dostatečného rozhledu, ale zejména - bez dostatečného vzdělání, bezprostředně souvisejícího s každodenním výkonem funkce soudce ?

S pozdravem  

 

                                                                                              Ing. Jiří Fiala

                                                                                      předseda o.s. K 213

_____________________________

_____________________________

 

 

 

 

 

________________________________

________________________________

Zase další nevzdělaná, nezkušená, neopeřená drůbež - na soudy... 

 

 

Zeman jmenoval další nové soudce - a řekl jim : Využívejte znalců... (zejména těch křivých - což je v opatrovnictví naprostá většina... )

Zeman jmenoval nové soudce, apeloval na využití znalců - Česká justice (ceska-justice.cz)

_______________________________

_______________________________

 

Napsali jsme - Zprávu (k213.cz)

 

Výzva ministru spravedlnosti (k213.cz)

 

Výběr soudkyň (k213.cz)

 

Nové soudkyně : Vřelá pozvánka z KS (k213.cz)

 

Holčičky na soudě ... (k213.cz)

 

Proces výběru soudkyň : VSTŘÍCNOST, OTEVŘENOST, TRANSPARENTNOST (k213.cz)

 

Soudkyně : Prý nemáme výhrady ... (k213.cz)

 

K rozhodování podle pudů stačilo se vyučit šičkami... (k213.cz)

 

_________________________________

_________________________________

 

 

 

 

 

_________________________________

_________________________________

Comments  

0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-13 15:35
V pražských Čakovicích zabil ženu, dítě a pak sebe strážník městské policie

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-13 15:38
"vykonávat spravedlnost, a to podle svého nejlepšího vědomí a svědomí"

Pane Fialo, jak dlouho už znáte státní zaměstnance a jejich praktikování jejich osobního vědomí a svědomí? Sebevíce zaobalené toto vyjádření, ano vytrhnul jsem ho z kontextu dalších líbivých vět, které zcela ignoruje základní lidské vlastnosti většinové populace, tedy sobeckost, sebestřednost a touhu přežít a přežít co nejlépe a co nejluxusněji i na úkor ostatních kolem sebe, je dle mého názoru zcela špatně a do státní správy nepatří!

Mě nezajímá, že ten nebo onen soudce, státní zástupce nebo fízl to myslel možná i dobře ... mě zajímá, zda se řídil zákonem, především tím, který říká, že tu máme presumpci neviny, že tu máme základní nezcizitelná a neodejmutelná lidská práva, a že eskalování jakéhokoliv jakkoliv na počátku, než se do toho vloží úředník soudce policajt exekutor,atd... malicherného a zjevně nejasného sporu, ke škodě všech účastníků řízení, a ku zábavě předražených soudců, jejich poskoků, právníků, novinářských hyen, a dalších úředníků a především zamindrákovaných arogantních deviantních úřednic (třeba z ospodu, na přestupkových komisích, atd....)

Víte, tato věta je tuším někde v trestním řádu napsaná (díky této větě se neřeší závažné zločiny a naopak se kriminalizují a ničí zcela nevinní...)... takže když státní zástupce, tupec, ignorant a zločinec v jednom, někoho obviní, že poslání TO, skrzeva datovou schránku, namísto osobního vyříkání, kde by mu tento rozmluví vůbec podávat a pokoušet se to TO zanést do systému odkud už se to špatně a složitěji zametá a kde to zanechá stopu zneužití pravomocí úřední osoby za nečinnost, který se ale povětšinu života před jakoukoliv veřejností a oznámením čehokoliv co se mu nehodí schovává, je trestným činem, tak Vám dozajista takový, taková velmi ochotně vysvětlí, že to je ten jeho, její právní názor, tedy jeho její nejlepší vědomí a svědomí, které téhle společnosti za 150 klacků měsíčně mohl nabídnout ..... S touto větou prostě nemohu souhlasit, poté co jsem poznal, jací lidé ve státní správě jsou nebo mohou být, byť by jste se snažil o jejich eliminaci ve státní správě sebevíc. Já totiž nepotřebuju, aby mě kdejaký ouřada a státní zaměstnanec překvapil a sejmul svým pokřivených vědomím nebo svědomím, já bych potřeboval, a to i do hluboké minulosti, aby především dodržoval zákony, a moje základní lidská práva, a to bez ohledu na to, co si o mě myslí, a jak moc je přesvědčen, že mi a mojí rodině musí ublížit, při zneužití svých pravomocí. On totiž každý soudce moc dobře ví, že nebude za ignorování zákona při souzení a zdůvodňování křivého verdiktu potrestán, a podle tohoto vědomí, kdy nemá žádné svědomí, i činí, a na dobré zákony kašle, případně je zcela překroutí třebas desetkrát v jediné kauze ....

Tahle věta totiž vychází z nereálné představy dokonalého člověka, a ten bohužel opravdu neexistuje ... a každému sebelepšímu jedinci na postu pečlivě vybraném, může časem teoreticky hrábnout, každého je možné nějakým způsobem vydírat, pokud je skupina vyděračů dostatečně majetná a mocná ...

LS
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-13 15:39
Kdo zaplatí pokutu?

Hrad dostal pokutu 60 tisíc za skartaci utajených zpráv

irozhlas.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-13 15:39
případ byl uměle vytvořen kvůli tomu, aby ho přinutil spolupracovat s policisty


Za stíhání kvůli dětskému pornu dostane exšéf ŘSD odškodné 1,1 milionu

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-13 15:40
Celníci kšeftovali s lihovou mafií, tvrdí žalobce. Hrozí jim 16 let vězení

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-13 20:29
Prý to nebylo myšleno ve zlým... Ten by mě fakt rozesmál... Asi v dobrým někdo střelí někoho do zad...

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-13 20:30
Rusové rozjeli na Ukrajině operaci Demoralizace

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-13 20:30
Pohřbíme tě zaživa! Rus nechtěl do první linie, skončil v kobce a kanalizaci

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-14 20:41
Česko, země, kde se věrnost ústavě i prostá lidská slušnost jenom předstírají

hlidacipes.org/.../
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-14 20:43
Výchova k slušnosti :

Navalnyj skončil za sprosté slovo na samotce, za půl roku je tam podeváté

novinky.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-14 20:43
Teplé místo pro exprezidenta? U Hamáčka neříkali pravdu, řekla policie

seznamzpravy.cz/.../...
0 # Tomáš Jadlovský 2022-12-15 09:09
Dosud jsem měl za nejhoršího kandidáta Nerudovou. Ovšem Pavlová dnes drsně přiložila pod feministický kotel. Jistě přišla na rozhovor náležitě poučená manželem a poradci, co má říkat a co má vyzdvihovat. Je to malá ochutnávka, co můžeme čekat od jejího manžela na Hradě. Názory jak vystřižené z feministických sborníků. Osobní odpovědnost žádná, volba partnera žádná, dělení rodičovských povinností s otcem neexistuje, ale pojďme bojovat za ženy ve funkcích, a hlavně - stát musí samoživitelku zajistit.

idnes.cz/.../...
0 # Ing. Jiří Fiala 2022-12-15 18:59
Aspoň je vidět, jaké primitivní krávy jsou u nás v politice, nebo se do ní cpou.
Žádná sebevědomá, vzdělaná ženská tyhle feministické bláboly k ničemu nepotřebuje. A s otcem dítěte se vždycky rozumně domluví.

Bez přihlášení nemůžete vkládat příspěvky.